Το Botilia.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση τους και την Πολιτική Cookies. Κλείσιμο

ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι
Λήξη Καλαθιού:

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια

ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΕΙΟ.
ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΕΒΑΖΕΣ ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ;

Μυστικό Μονοπάτι Λευκός 2017 - Οινοποιείο Μελμάρ
Οινοποιείο Μελμάρ

ΜΥΣΤΙΚΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΛΕΥΚΟΣ 2017 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΜΕΛΜΑΡ

  Ελλάδα / Σαμοθράκη
€12,70
10.90
€10,90

Διαθέσιμο μόνο για μέλη του botilia.gr

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ή ΕΙΣΟΔΟΣ

Το μόνο μυστικό με τόσο μεγάλη διάκριση!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Στα πιο απρόσμενα μέρη, εκεί ανακαλύπτεις διαμάντια που σε πιάνουν απροετοίμαστο. Αυτά που χρειάζεσαι ώρα για να σβήσεις το βλέμμα έκπληξης από το πρόσωπό σου. Κρασιά ικανά να αλλάξουν όλα όσα ήξερες για τις ποικιλίες και τους τόπους προέλευσής τους. Μια τέτοια περίπτωση είναι το Μυστικό Μονοπάτι Λευκό 2017. Ένα μονοπάτι που αν μας εμπιστεύεσαι έστω και λίγο, σίγουρα αξίζει τον κόπο να εξερευνήσεις.

Στο νησί της απτέρου Νίκης, την πανέμορφη Σαμοθράκη, το νέο Οινοποιείο Μελμάρ κάνει μικρά θαύματα που μεγαλώνουν μέρα με τη μέρα, χρονιά με τη χρονιά. Το πανέμορφο κτίριο του, πραγματικό κόσμημα στους πρόποδες του Σάου (ή φεγγάρι), του ψηλότερου βουνού του Αιγαίου με ύψος 1611 m, εντάχθηκε πλήρως στο περιβάλλον του, αποτελώντας από τα πρώτα κιόλας χρόνια τουριστικό προορισμό του νησιού.

Η Μαλαγουζιά πλέον καλλιεργείται σχεδόν παντού στην Ελλάδα. Στο ακριτικό νησί της Σαμοθράκης όμως, έδωσε μια από τις καλύτερες φετινές εκδοχές της! Η πρώτη εμφιάλωση του 2014 άφησε το καλύτερο εχέγγυο για τη χρονιά που θα ακολουθούσε. Και δεν μας απογοήτευσε. Η σοδειά του 2017 ήταν εξαιρετική! Με απόλυτη προσοχή σε όλα τα στάδια της διαδικασίας, μετατράπηκε σε ένα πραγματικά υπέροχο λευκό κρασί που σφύζει από ζωντάνια.

Το Μυστικό Μονοπάτι 2017 του Οινοποιείου Μελμάρ, σε ξεναγεί στη Σαμοθράκη με οδηγό μια από τις πιο αγαπημένες ελληνικές ποικιλίες. Με μύτη εκρηκτική και στόμα γεμάτο ένταση και σκέρτσο, δεν αφήνει περιθώρια για άλλη απάντηση.

Αξίζει το ταξίδι; Σίγουρα!

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑ

ΠΟΛΥ ΦΡΟΥΤΩΔΕΣ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Φωτεινό λεμονοπράσινο χρώμα στο ποτήρι.

Πλούσια, γαργαλιστική μύτη, γεμάτη ολόφρεσκα φρούτα και λουλούδια. Βερίκοκο, ροδάκινο, κυδώνι, περγαμόντο και λάιμ, συνδυάζονται με τριαντάφυλλο, γιασεμί, άνθη πορτοκαλιάς και αγιόκλημα. Λουκούμι, ανθόμελο και νύξεις δυόσμου ολοκληρώνουν το εκρηκτικής φρεσκάδας σύνολο.

Γεμάτο στόμα, με πανέμορφα ισορροπημένη οξύτητα και αίσθηση φρεσκάδας και νεότητας. Λάιμ, ροδάκινο, μάνγκο, νεκταρίνι και άνθη πορτοκαλιάς ξεχωρίζουν στο στόμα ενώ νύξεις μέντας χαρίζουν φρεσκάδα στο τελείωμα.

Τα τεχνικά
Χρώμα λευκό
Τύπος ξηρό
Χρονιά 2017
Αλκοόλ 13 %
Προέλευση Σαμοθράκη
Ποικιλία Μαλαγουζιά
Αρώματα βερίκοκο, ροδάκινο, κυδώνι, περγαμόντο, λάιμ, τριαντάφυλλο, γιασεμί, άνθη πορτοκαλιάς, αγιόκλημα, λουκούμι, ανθόμελο, δυόσμος
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 8°C
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΜΥΣΤΙΚΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΛΕΥΚΟΣ 2017 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΜΕΛΜΑΡ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Απόλαυσέ το μόνο του σαν απεριτίφ ή συνδύασέ το με ψητές γαρίδες, πράσινες σαλάτες με φρούτα ή ζυμαρικά με pesto.

Γαρίδες, σουβλάκι, τυλιγμένες με προσούτο σε μαρμελάδα πορτοκάλι

1/4 φλιτζανιού μαρμελάδα πορτοκάλι

1/4 φλιτζανιού λευκό ξηρό κρασί

4 κουταλάκια του γλυκού φρέσκο ​​χυμό λεμονιού

1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο ​​τζίντζερ

1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

20 γαρίδες jumbo ή μεσαίου μεγέθους ξεφλουδισμένες (μπορείτε να αφήσετε την ουρά)

10 φέτες προσούτο κομμένες σε 2 φέτες κατά μήκος

2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι

10 καλαμάκια για σουβλάκια βουτηγμένα σε νερό για 20 λεπτά

αλάτι

πιπέρι

 

Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατέυουμε τη μαρμελάδα, το λευκό κρασί, το χυμό λεμονιού, το τζίντζερ, το σκόρδο και τα κρεμμυδάκια. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τα γούστα μας.

Βουτάμε τις γαρίδες και τις γυρίζουμε για να καλυφθούν πλήρως με το μίγμα. Τις αφήνουμε για 20 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου. Μετά το πέρασμα των 20 λεπτών, στραγγίζουμε τις γαρίδες.

Τυλίγουμε κάθε μια από τις γαρίδες με μια φέτα προσίουτο, περίπου στη μέση. Περνάμε 2 γαρίδες σε κάθε καλαμάκι και φροντίζουμε νε τις καρφώσουμε έτσι ώστε να μην ξετυλιχτεί το προσούτο.

Προθερμαίνουμε το γκριλ σε μεσαία προς ψηλή θερμοκρασία. Αν τα κάνουμε στα κάρβουνα φροντίζουμε να έχουμε μέτρια φωτιά. Βουτάμε τα σουβλάκια στη μαρινάδα και τα ψήνουμε έως ότου το προσούτο γίνει τραγανό και οι γαρίδες αδιαφανείς και ελαφρά κόκκινες, περίπου 3 λεπτά από κάθε πλευρά.

 

Μυστικό

Μουλιάζουμε τα ξύλινα καλαμάκια για σουβλάκια σε νερό (κατά προτίμηση ζεστό) πριν τα βάλουμε στο φούρνο ή στα κάρβουνα για να μην καούν και μαυρίσουν κατά το ψήσιμο.

 

Συνδυασμός με κρασί

Θαλασσινά, προσούτο και μαρμελάδα πορτοκάλι συνδυάζονται με το έντονο κάπνισμα του ψησίματος στη σχάρα. Λευκά κρασιά μεγάλης έντασης με πέρασμα από βαρέλι, ελαφριά κόκκινα με μέτριες - τανίνες και δροσερά ροζέ με οξύτητα θα αποδώσουν καλύτερα τον γευστικό πλούτο αυτής της συνταγής.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}