ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

0 τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε 0 λεπτά

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ
ΣΥΝΟΛΟ €
€0,00
Καλύτερη Online Κάβα 5 Έτη
70k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.800.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Nichon 2019 – An Approach to Relaxation
€34,10
€29,80
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Γηραιά αμπέλια από την Barossa και το μαγικό άγγιγμα ενός Master Sommelier!

Γιατί το αγαπάμε;

Φαντάσου ένα κρασί που περιέχει όλη την ουσία της κοιλάδας Barossa, όπου κάθε γουλιά αφηγείται την ιστορία των αρχαίων αμπελιών και συνδυάζει την αριστοτεχνική οινοποίηση ενός Master Sommelier - καλώς ήρθες στον κόσμο του Nichon 2019 – An Approach to Relaxation! Αυτό το κρασί δε θες να το χάσεις, δες παρακάτω γιατί!

Το Nichon 2019 είναι ένα εξαιρετικό κρασί από το project "An Approach to Relaxation," ένα έργο του ζευγαριού Richard και Carla Rza Betts. Ο Richard, Master Sommelier (που μετά το σκάνδαλο που είχε ξεσπάσει στο Court of Master Sommeliers της Αμερικής, “πέταξε” τον τίτλο), και η Carla, με πλούσιο υπόβαθρο στον κόσμο της γαστρονομίας και της οινοχοίας, έχουν συνδυάσει την εμπειρία τους ώστε να δημιουργήσουν εξαιρετικά κρασιά και βασικά κρασιά που γουστάρουν να πίνουν. Το ταξίδι τους ξεκίνησε με πάθος για μοναδικά κρασιά, που αντανακλούν τον τόπο που τα γεννά.

Το Nichon 2019 – An Approach to Relaxation είναι ο ένας από τους δυο καρπούς αυτού του Project. Ο Richard και η Carla πιστεύουν πως το Semillon είναι ίσως η καλύτερη λευκή ποικιλία στον κόσμο και έχοντας δοκιμάσει πολλά και φοβερά Semillon θέλησαν να φτιάξουν και αυτοί ένα. Το χαρμάνι του Nichon αποτελείται από 90% Semillon και 10% Sauvignon Blanc. Ο αμπελώνας, που βρίσκεται στην περιοχή Vine Vale της Barossa Valley, έχει παλαιά κλήματα Semillon και Sauvignon Blanc, με τα παλαιότερα να ξεπερνούν την ηλικία των 60-65 χρόνων. Τα αμπέλια δεν ποτίζονται και οι ρίζες τους φτάνουν βαθιά για να βρουν νερό και θερπτικά συστατικά, σκληραγωγώντας το αμπέλι και κατακτώντας εντυπωσιακή συμπύκνωση φρούτου. Το κρασί ζυμώνει και ωριμάζει σε γαλλικά δρύινα βαρέλια δεύτερης χρήσης. Μετά από 10-12 μήνες το κρασί μεταφέρεται σε δεξαμενή για μερικούς μήνες και στη συνέχεια εμφιαλώνεται χωρίς ραφινάρισμα και αφιλτράριστο. Το αποτέλεσμα είναι πλούσιο αλλά παράλληλα κομψό και ισορροπημένο και με την απίθανη waxy, λιπαρή υφή του Semillon. Τα κακά νέα είναι πως ο Richard και η Carla σήκωσαν άγκυρα για νέες περιπέτεις και έτσι αυτή είναι η τελευταία χρονιά του Nichon 2019 – An Approach to Relaxation!

Τώρα κατάλαβες γιατί αυτό το κρασί δεν πρέπει να το χάσεις;

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΛΑΦΡΙΑ

Δοκιμή

‘Εχει μέτριο λεμονί χρώμα, με χρυσαφί ανταύγειες. Στη μύτη παρουσιάζει ένα συναρπαστικό μπουκέτο αρωμάτων, με νότες εσπεριδοειδών, πράσινου μήλου και μια υποψία φρέσκων βοτάνων.

Στο στόμα, ξεδιπλώνεται ένα πλούσιο, αλλά κομψό προφίλ, που χαρακτηρίζεται από την ιδιαίτερη waxy, λιπαρή υφή του Semillon. Το κρασί προσφέρει πολυεπίπεδη γεύση, όπως ώριμο αχλάδι, ξύσμα λεμονιού και μια λεπτή ορυκτότητα, συνοδευόμενα από μια αναζωογονητική οξύτητα. Η προσθήκη του Sauvignon Blanc προσθέτει μια φίνα ανθική και φυτική νότα και ένα απολαυστικό τελείωμα.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2019
Αλκοόλ 14,5%
Προέλευση Barossa Valley, Αυστραλία
Ποικιλία Semillon, Sauvignon Blanc
Αρώματα νότες εσπεριδοειδών, πράσινο μήλο, φρέσκα βότανα
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 10-12 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 10–12 °C
Παλαίωση 5-10 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

NICHON 2019 – AN APPROACH TO RELAXATION

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασε το με: φαρφάλες με σπαράγγια, κατσικίσιο τυρί και κουκουνάρι, χτένια σωτέ με πουρέ αρακά με μπέικον και φιλέτο κοτόπουλο γεμιστό με πέστο, mozzarella και speck.

Σπαγγέτι με γαρίδες, λεμόνι και μάραθο

1 πακέτο σπαγγέτι Νo6 
800 γρ. γαρίδες
2 λεμόνια ακέρωτα
5-6 σκελίδες σκόρδο
1 μικρό ματσάκι μάραθο
Φρέσκο πιπέρι
Χοντρό αλάτι
Μπούκοβο
Ελαιόλαδο

Καθαρίζουμε προσεκτικά τις γαρίδες και αφοιρούμε τα κεφάλια. Τα βάζουμε να βράσουν, σε μια κατσαρόλα με 300 ml. νερό και 3 σκελίδες σκόρδο, για 15 λεπτά. Κατόπιν περνάμε το ζωμό από σίτα, πιέζοντας καλά τα κεφάλια, και τον κρατάμε ζεστό.

Ταυτόχρονα βράζουμε  al dente το σπαγγέτι σε αλατισμένο νερό. Παίρνουμε το ξύσμα από τα λεμόνια και ψιλοκόβουμε το μάραθο.

Σε ένα αρκετά μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο, περίπου 20 ml. και το υπόλοιπο σκόρδο, μόλις ζεσταθεί το ελαιόλαδο αφαιρούμε το σκόρδο και προσθέτουμε το μπούκοβο.

Σωτάρουμε στο λάδι τις καθαρισμένες γαρίδες, για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά. Καρυκεύουμε με αλατοπίπερο, προσθέτουμε λίγο μάραθο, λίγο ξύσμα λεμονιού και σβήνουμε με το χυμό των λεμονιών.

Αφαιρούμε τις γαρίδες και στο ίδιο τηγάνι, προσθέτουμε το σπαγγέτι απευθείας από την κατσαρόλα και δυναμώνουμε την θερμοκρασία. Προσθέτουμε τον ζωμό που ετοιμάσαμε και ανακατεύουμε, το άμυλο που θα βγάλουν τα ζυμαρικά θα αρχίσει να «δένει» τη σάλτσα.

Όταν η σάλτσα ελαττωθεί πασπαλίζουμε με μάραθο, πιπέρι και το υπόλοιπο ξύσμα λεμονιού. Σερβίρουμε αμέσως το σπαγγέτι με τις γαρίδες

 

Σημειώσεις για την συνταγή:
– Αν θέλουμε περισσότερη γεύση προσθέτουμε στον ζωμό από τις γαρίδες ένα μικρό μπουκέ γκαρνί (1 φύλλο πράσο το πράσινο μέρος, 1 φύλλο δάφνη, 1 κλωναράκι θυμάρι, 3 κλωναράκια μαϊντανό και 1 κλωναράκι σέλινο).
– Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και καραβίδες.

 

Εύα Μονόχαρη 

Food Blogger

ΕΝΕΡΓΑ ΦΙΛΤΡΑ

Αποτελέσματα Αναζήτησης

Βρέθηκαν 0 προϊόντα

Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα.