ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 5 Έτη
70k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.800.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Νοέμβρης - Οινοποιείο Μορόπουλου
Οινοποιείο Μορόπουλου

ΝΟΕΜΒΡΗΣ - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΜΟΡΟΠΟΥΛΟΥ

  Ελλάδα / Μαντίνεια
€16,20
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Η “ώριμη” πλευρά του Μοσχοφίλερου χτυπάει κόκκινο!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Ο Νοέμβρης από το Κτήμα Μορόπουλου, είναι ένα λαχταριστό κρασί όψιμου τρύγου, που συνδυάζει φρεσκάδα, ανθικότητα και πλούσια αρώματα της ποικιλίας, σε ένα στυλ που δεν έχουμε συνηθίσει αλλά τόσο πολύ χρειαζόμασταν!

Το Κτήμα Μορόπουλου βρίσκεται στο Νεοχώρι Μαντινείας, στην καρδιά της ομώνυμης Π.Ο.Π. ζώνης, και διαθέτει ιδιόκτητο αμπελώνα 120 στρεμμάτων σε υψόμετρο 680–700 μέτρων. Με σεβασμό στην παράδοση και έμφαση στην ποιότητα, η οικογένεια Μορόπουλου καλλιεργεί αποκλειστικά Μοσχοφίλερο, δημιουργώντας κρασιά που εκφράζουν την τυπικότητα της ποικιλίας. Το οινοποιείο είναι αφοσιωμένο στην αποτύπωση του terroir μέσα από κρασιά ήπιων παρεμβάσεων,που τιμούν την αυθεντικότητα του τόπου τους.

Όπως καλά κατάλαβες, το όνομα αυτού του κρασιού υποδηλώνει τη μήνα του τρύγου του (Νοέμβριος), κάτι εξαιρετικά σπάνιο για τα ελληνικά δεδομένα. Κι όμως, το αποτέλεσμα έρχεται να δικαιώσει την τολμηρή απόφαση του Κτήματος Μορόπουλου αλλά και του οινολόγου, Λευτέρη Αναγνώστου. Ο Νοέμβρης από το Κτήμα Μορόπουλου, προέρχεται από 100% Μοσχοφίλερο όψιμου τρύγου, με τα σταφύλια να συλλέγονται τον Νοέμβριο σε εξελιγμένη ωριμότητα. Η ζύμωση πραγματοποιείται σε χαμηλές θερμοκρασίες για να διατηρηθεί η φρεσκάδα και η αρωματική ένταση της ποικιλίας. Το κρασί ωριμάζει με τις λεπτές οινολάσπες του για αρκετούς μήνες ώστε το κρασί να αποκτήση πλούσια υφή που σε συνδυασμό με την ανεπαίσθητη γλυκύτητα και την τραγανή οξύτητα δημιουργούν ένα κρασί με κομψότητα και ξεχωριστή προσωπικότητα!

Μην μπερδευτείς, δεν είναι γλυκό, αλλά το ώριμο φρούτο σαγηνεύει το στόμα και εντυπωσιάζει!

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Ο Νοέμβρης από το Κτήμα Μορόπουλου διαθέτει σαγηνευτικά αρώματα από γλυκό λεμόνι, φλούδα πορτοκαλιού, λεμονανθό, ζαχαρωμένο τριαντάφυλλο, ginger, κυδώνι, αχλάδι ποσέ, κίτρο, μάραθο και αγιόκλημα.

Στο στόμα έχει μέτριο σώμα και τραγανή οξύτητα που ισορροπεί με την υποψία γλύκας. Νότες από ροδοπέταλα, αχλάδι, γλυκό λεμόνι, λεμονανθό σε σιρόπι, ξύσμα πορτοκάλι, περγαμόντο, χαμομήλι και ginger γεμίζουν το στόμα. Η απολαυστική του επίγευση κρατά μέχρι την επόμενη γουλιά.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2024
Αλκοόλ 13 %
Προέλευση Μαντίνεια, Ελλάδα
Ποικιλία Μοσχοφίλερο
Αρώματα γλυκό λεμόνι, φλούδα πορτοκαλιού, λεμονανθό, ζαχαρωμένο τριαντάφυλλο, ginger, κυδώνι, αχλάδι ποσέ, κίτρο, μάραθο, αγιόκλημα
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 10–12°C
Παλαίωση -
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΝΟΕΜΒΡΗΣ - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΜΟΡΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Απόλαυσέ το με μαραθοπιτάκια, τηγανητά ψαράκια, ινδικό curry και ταρτάρ σφυρίδας με εσπεριδοειδή.

Γαρίδες, σουβλάκι, τυλιγμένες με προσούτο σε μαρμελάδα πορτοκάλι

1/4 φλιτζανιού μαρμελάδα πορτοκάλι

1/4 φλιτζανιού λευκό ξηρό κρασί

4 κουταλάκια του γλυκού φρέσκο ​​χυμό λεμονιού

1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο ​​τζίντζερ

1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

20 γαρίδες jumbo ή μεσαίου μεγέθους ξεφλουδισμένες (μπορείτε να αφήσετε την ουρά)

10 φέτες προσούτο κομμένες σε 2 φέτες κατά μήκος

2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι

10 καλαμάκια για σουβλάκια βουτηγμένα σε νερό για 20 λεπτά

αλάτι

πιπέρι

 

Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατέυουμε τη μαρμελάδα, το λευκό κρασί, το χυμό λεμονιού, το τζίντζερ, το σκόρδο και τα κρεμμυδάκια. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τα γούστα μας.

Βουτάμε τις γαρίδες και τις γυρίζουμε για να καλυφθούν πλήρως με το μίγμα. Τις αφήνουμε για 20 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου. Μετά το πέρασμα των 20 λεπτών, στραγγίζουμε τις γαρίδες.

Τυλίγουμε κάθε μια από τις γαρίδες με μια φέτα προσίουτο, περίπου στη μέση. Περνάμε 2 γαρίδες σε κάθε καλαμάκι και φροντίζουμε νε τις καρφώσουμε έτσι ώστε να μην ξετυλιχτεί το προσούτο.

Προθερμαίνουμε το γκριλ σε μεσαία προς ψηλή θερμοκρασία. Αν τα κάνουμε στα κάρβουνα φροντίζουμε να έχουμε μέτρια φωτιά. Βουτάμε τα σουβλάκια στη μαρινάδα και τα ψήνουμε έως ότου το προσούτο γίνει τραγανό και οι γαρίδες αδιαφανείς και ελαφρά κόκκινες, περίπου 3 λεπτά από κάθε πλευρά.

 

Μυστικό

Μουλιάζουμε τα ξύλινα καλαμάκια για σουβλάκια σε νερό (κατά προτίμηση ζεστό) πριν τα βάλουμε στο φούρνο ή στα κάρβουνα για να μην καούν και μαυρίσουν κατά το ψήσιμο.

 

Συνδυασμός με κρασί

Θαλασσινά, προσούτο και μαρμελάδα πορτοκάλι συνδυάζονται με το έντονο κάπνισμα του ψησίματος στη σχάρα. Λευκά κρασιά μεγάλης έντασης με πέρασμα από βαρέλι, ελαφριά κόκκινα με μέτριες - τανίνες και δροσερά ροζέ με οξύτητα θα αποδώσουν καλύτερα τον γευστικό πλούτο αυτής της συνταγής.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}