Ο Νοέμβρης από το Κτήμα Μορόπουλου, είναι ένα λαχταριστό κρασί όψιμου τρύγου, που συνδυάζει φρεσκάδα, ανθικότητα και πλούσια αρώματα της ποικιλίας, σε ένα στυλ που δεν έχουμε συνηθίσει αλλά τόσο πολύ χρειαζόμασταν!
Το Κτήμα Μορόπουλου βρίσκεται στο Νεοχώρι Μαντινείας, στην καρδιά της ομώνυμης Π.Ο.Π. ζώνης, και διαθέτει ιδιόκτητο αμπελώνα 120 στρεμμάτων σε υψόμετρο 680–700 μέτρων. Με σεβασμό στην παράδοση και έμφαση στην ποιότητα, η οικογένεια Μορόπουλου καλλιεργεί αποκλειστικά Μοσχοφίλερο, δημιουργώντας κρασιά που εκφράζουν την τυπικότητα της ποικιλίας. Το οινοποιείο είναι αφοσιωμένο στην αποτύπωση του terroir μέσα από κρασιά ήπιων παρεμβάσεων,που τιμούν την αυθεντικότητα του τόπου τους.
Όπως καλά κατάλαβες, το όνομα αυτού του κρασιού υποδηλώνει τη μήνα του τρύγου του (Νοέμβριος), κάτι εξαιρετικά σπάνιο για τα ελληνικά δεδομένα. Κι όμως, το αποτέλεσμα έρχεται να δικαιώσει την τολμηρή απόφαση του Κτήματος Μορόπουλου αλλά και του οινολόγου, Λευτέρη Αναγνώστου. Ο Νοέμβρης από το Κτήμα Μορόπουλου, προέρχεται από 100% Μοσχοφίλερο όψιμου τρύγου, με τα σταφύλια να συλλέγονται τον Νοέμβριο σε εξελιγμένη ωριμότητα. Η ζύμωση πραγματοποιείται σε χαμηλές θερμοκρασίες για να διατηρηθεί η φρεσκάδα και η αρωματική ένταση της ποικιλίας. Το κρασί ωριμάζει με τις λεπτές οινολάσπες του για αρκετούς μήνες ώστε το κρασί να αποκτήση πλούσια υφή που σε συνδυασμό με την ανεπαίσθητη γλυκύτητα και την τραγανή οξύτητα δημιουργούν ένα κρασί με κομψότητα και ξεχωριστή προσωπικότητα!
Μην μπερδευτείς, δεν είναι γλυκό, αλλά το ώριμο φρούτο σαγηνεύει το στόμα και εντυπωσιάζει!