Το Now Low Alcohol 2024 από το νέο project No Ordinary Wines, το αγαπήσαμε γιατί είναι ένα ροζέ κρασί που αποδεικνύει περίτρανα πως η γεύση, το άρωμα και η απόλαυση ενός άριστα δομημένου κρασιού, μπορούν να συνδυαστούν με το χαμηλό αλκοόλ, χωρίς έκπτωση στην ποιότητα! Ο Ροδίτης και το Μοσχοφίλερο συνεργάστηκαν αρμονικά και έδωσαν ένα τραγανό και αρωματικό ροζέ κρασί, με σχεδόν το μισό αλκοόλ για να το απολαμβάνεις χωρίς τύψεις.
Πίσω από το νέο project No Ordinary Wines, βρίσκονται τέσσερις οινολόγοι, ο Γιάννης και η Λητώ Παρασκευοπούλου, ο Βασίλης Λαφαζάνης και η Μαρίζα Μπαλτή, άνθρωποι που έχουν μια καθολική προσέγγιση στο κρασί αφού προέρχονται από διαφορετικές διαδρομές στον χώρο της παραγωγής, της διοίκησης και των πωλήσεων, αλλά με κοινό πάθος για το κρασί και τον σεβασμό στη φύση. Με την τάση για ποτά χαμηλού ή μηδενικού αλκοόλ να κερδίζει συνεχώς έδαφος και φανατικούς υποστηρικτές, η ομάδα του No Ordinary Wines αποφάσισε να μπει δυναμικά σε αυτό το απαιτητικό πεδίο. Η φιλοσοφία τους βασίζεται στη δημιουργία ενός ποτού που δεν υστερεί σε τίποτα από ένα κλασικό κρασί, αλλά προσφέρει μια πιο βιώσιμη και σύγχρονη επιλογή. Εμπνευσμένοι από μια αρχαία ελληνική και ρωμαϊκή τεχνική παραγωγής χαμηλόβαθμου κρασιού, ανέπτυξαν μια καινοτόμα μέθοδο, που συνδυάζει παράδοση, επιστημονική γνώση και δημιουργικότητα, για να αξιοποιήσει κάθε πτυχή του σταφυλιού.
Το Now Low Alcohol 2024 , αποτελείται από Ροδίτη και Μοσχοφίλερο. Αφού εξαχθεί ο κύριος χυμός του σταφυλιού, μένουν τα στέμφυλα, δηλαδή οι φλούδες, τα κουκούτσια και λίγος χυμός που έχει μείνει μέσα σε αυτά. Στην αρχαιότητα σε αυτά πρόσθεταν απλώς νερό για να φτιάξουν ένα πιο αραιό και ελαφρύ κρασί. Στο Now Low Alcohol, αντί για νερό, προστίθεται ξανά χυμός σταφυλιού που έχει προκύψει από άλλο στάδιο της παραγωγής. Έτσι τα στέμφυλα βγάζουν και το τελευταίο τους άρωμα και γεύση, αλλά χωρίς να αραιώνεται το κρασί με ξένα στοιχεία. Μετά το μίγμα πιέζεται και πάλι και καταλήγει σε έναν πιο ελαφρύ μούστο, που αφήνεται να ζυμώσει. Το αποτέλεσμα είναι ένα κρασί που προέρχεται αποκλειστικά από το σταφύλι, έχει χαμηλότερο αλκοόλ και πιο δροσερό χαρακτήρα, αλλά παραμένει απόλυτα φυσικό και αυθεντικό.
Αξίζει να σημειωθεί, πως πρόκειται για μια μέθοδο υποδειγματικής κυκλικής και πράσινης οικονομίας, αφενός γιατί γίνεται χρήση όλων των προϊόντων της οινοποιητικής διαδικασίας, αφετέρου γιατί πραγματοποιείται χωρίς επιπλέον σπατάλη ενέργειας για την μετέπειτα απομάκρυνση του αλκοόλ.
Με το Now Low Alcohol 2024 κερδίζεις μια πιο ελαφριά και βιώσιμη απόλαυση, με τη φρεσκάδα, την αρωματική ένταση και την ισορροπία να παραμένουν άθικτες! Παίρνει τη ρεβάνς, για όλες εκείνες τις ημέρες που ήθελες να πιείς ένα ποτηράκι παραπάνω, ή για εκείνες που ότι υποκατάστατο δοκίμαζες δεν σε ικανοποιούσε. Με το χαμηλό αλκοόλ του, το σίγουρο είναι πως δεν θα σε περιορίσει ποτέ στο ένα ποτήρι! Δοκίμασέ το!