ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Ντρούμο 2022 - Κτήμα Κυρ-Γιάννη
Κτήμα Κυρ Γιάννη

ΝΤΡΟΥΜΟ 2022 - ΚΤΗΜΑ ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ

  Ελλάδα / Αμύνταιο
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Ένα Μεγάλο Ελληνικό Sauvignon Blanc!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το ψυχρό κλίμα, το υψόμετρο και η υπογραφή Κυρ Γιάννη δημιουργούν το Ντρούμο, ένα από τα ωραιότερα ελληνικά Sauvignon Blanc που κυκλοφορούν. Καθαρότητα φρούτο, κομψότητα και πολυπλοκότητα συνδυάζονται μοναδικά σε αυτό το μεγάλο λευκό κρασί.

Ο Στέλιος Μπουτάρης ανέλαβε το Κτήμα Κυρ Γιάννη, το δημιούργημα του πατέρα του, έχοντας την αποστολή να συνεχίσει την λαμπρή και ανοδική πορεία του. Με μεγάλη βεβαιότητα σου λέμε πως τα έχει καταφέρει και με το παραπάνω. Ο αμπελώνας του κτήματος είναι πλέον από τους μεγαλύτερους στην Ελλάδα και κάθε χρόνο το κτήμα σαρώνει τα βραβεία σε παγκόσμιους διαγωνισμούς. Το αμπελοτόπι Ντρούμο βρίσκεται στο Αμύνταιο, όπου φυτεύτηκε 30 χρόνια πριν, γεγονός που το καθιστά ένα από τα παλαιότερα αμεπελοτόπια Sauvignon Blanc στην Ελλάδα. Για χρόνια τροφοδοτούσε τη Σαμαρόπετρα του κτήματος αλλά τώρα, μετά από 30 χρόνια, το αμπέλι είναι έτοιμο να δώσει τους καλύτερους του καρπούς του για να δημιουργηθεί το Ντρούμο Κυρ Γιάννη. Προσεκτική οινοποίηση και παραμονή με τις φίνες οινολάσπες για περίπου 5 μήνες, δίνουν στο κρασί φινέτσα, όγκο και πολυπλοκότητα.

Δε χρειάζεται να σου πούμε κάτι άλλο, ξέρεις τι πρέπει να κάνεις!

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Απαλό λεμονοπράσινο χρώμα και έντονα αρώματα λεμονιού, λευκόσαρκου ροδάκινου, αχλαδιού, lime, βουτύρου, ζύμης και λευκών λουλουδιών.

Στόμα απολαυστικό, μετρίου όγκου, με τραγανή οξύτητα και ευχάριστη λιπαρή αίσθηση.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2022
Αλκοόλ 14%
Προέλευση Αμύνταιο
Ποικιλία Sauvignon Blanc
Αρώματα Ροδάκινο, αχλάδι, lime, βούτυρο, ζύμη, λευκά λουλούδια
Μέγεθος Φιάλης 750 ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 9°C
Παλαίωση 3+ χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΝΤΡΟΥΜΟ 2022 - ΚΤΗΜΑ ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με ριζότο με σπαράγγια και ξύσμα λεμονιού, λαβράκι ψητό με κόλιανδρο και lime ή αχνιστά όστρακα με λευκό κρασί και μαϊντανό.

Λιγκουίνι με φιλέτο μπαρμπουνιού, κάπαρη, πράσο, ντοματίνια και λεμόνι

  • 500 gr Λιγκουίνι
  • 4 μπαρμπούνια (600 gr)
  • 1 κλωνάρι σέλερι
  • 1 καρότο
  • 1 κρεμμύδι
  • 200 ml λευκό κρασί
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 1 πράσο
  • 60 gr κάπαρη
  • 250 gr  ντοματίνια βελανίδια
  • 60 ml χυμό λεμόνι
  • Ξύσμα από ένα λεμόνι
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • Αλάτι, πιπέρι

 

Καθαρίζουμε τα μπαρμπούνια από τα βράγχια, εντόσθια, λέπια και τα φιλετάρουμε. Κόβουμε το σέλερι, το καρότο και το κρεμμύδι σε χοντρά κομμάτια.

Βάζουμε το μισό ελαιόλαδο σε κατσαρόλα, το αφήνουμε να κάψει καλά και σοτάρουμε τα κόκκαλα από τα ψάρια. Προσθέτουμε τα χοντροκομμένα λαχανικά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Σβήνουμε με το μισό κρασί, αφήνουμε να βράσει για δύο λεπτά ώστε να φύγει το οινόπνευμα και προσθέτουμε 3 lt νερό να τα καλύψει. Βράζουμε για περίπου μισή ώρα σε μέτρια φωτιά.

Περνάμε τον ζωμό από σουρωτήρι, τον βάζουμε σε ένα τηγάνι 30 εκ. διαμέτρου και βράζουμε εκεί τα λιγκουίνι. Αν χρειαστεί προσθέτουμε σιγά σιγά λίγο νερό. Θα πρέπει τα ζυμαρικά να απορροφήσουν όλο τον ζωμό ώστε να μην χρειαστεί να τα σουρώσουμε και να χάσουμε το άμυλο τους.

Παράλληλα σε ένα άλλο αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε τα φιλέτα του μπαρμπουνιού αφού τα αλατοπιπερόσουμε. Ξεκινάμε από την μεριά της πέτσας πιέζοντας τα με μία σπάτουλα και μετά από την σάρκα. Η όλη διαδικασία κρατάει περίπου 2 λεπτά, ανάλογα με το πάχος του φιλέτου. Αποσύρουμε από το τηγάνι και συνεχίζουμε με τα ντοματίνια, που τα έχουμε κόψει στη μέση, σοτάροντας τα πολύ ελαφρά. Συνεχίζουμε με το πράσο που το έχουμε κόψει σε σπιρτόξυλα. Σε αυτό το στάδιο χρειάζεται προσοχή γιατί το πράσο καίγεται εύκολα.

Προσθέτουμε την κάπαρη, αφού την έχουμε ξαρμυρίσει και σβήνουμε με το υπόλοιπο κρασί και τον χυμό από το λεμόνι. Αφήνουμε να βράσει για ένα λεπτό, ενσωματώνουμε στην σάλτσα τα λιγκουίνι και ανακατεύουμε. Αποσύρουμε από την φωτιά, προσθέτουμε τον μαϊντανό, το ξύσμα και 2 κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε  καλά και σερβίρουμε.

 

Συνδυασμός με κρασί

Ψάρι, κάπαρη, σέλερι και ντοματίνια! Λευκό κρασί, με μέτρια+ οξύτητα, αρωματικό αλλά όχι υπερβολικά για να μην καλύψει τα αρώματα. Λίγη φυτικότητα δεν θα έβλαπτε χωρίς όμως να είναι απαραίτητη.

 

Βασίλης Βασιλείου
Chef Mono Restaurant
Παλαιολόγου Μπενιζέλου 4,
Πλάκα, Αθήνα

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}