ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 5 Έτη
70k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.800.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Νυχτέρι 2022 - Μικρά Θήρα
€47,80
€41,70
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΠΡΟΛΑΒΕ ΤΟ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Μια διαφορετική εκδοχή του ηφαιστειογενούς αμπελώνα!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Νυχτέρι 2022 από το οινοποιείο Μικρά Θήρα της Θηρασιάς, είναι μια διαφορετική εκδοχή του Νυχτεριού της Σαντορίνης, μέσα από τα μάτια και την εμπειρία των Βαγγέλη Γεροβασιλείου, Βασίλη Τσακτσαρλή και της Ιωάννας Βαμβακούρη. Το όνομά του προέρχεται από τον τρύγο που γινόταν τις νυχτερινές ώρες, ώστε να διατηρηθεί αναλλοίωτη η ποιότητα των σταφυλιών, χωρίς να επηρεάζονται από τις υψηλές θερμοκρασίες του ημερήσιου τρύγου. Το συγκεκριμένο είναι ένα χαρμάνι από υπερώριμα σταφύλια Ασύρτικου, Αηδανιού και Αθηριού, που συνοινοποιούνται προσεκτικά, αρχικά μέσα σε ανοξείδωτες δεξαμενές. Στη συνέχεια το κρασί μεταφέρεται μέσα σε γαλλικά δρύινα βαρέλια, όπου ολοκληρώνεται η ζύμωση και παραμένει εκεί για 4 μήνες σε επαφή με τις φίνες οινολάσπες. Μετά την εμφιάλωση ωριμάζει για περίπου 1 χρόνο στο κελάρι του οινοποιείου, αποκτώντας πλούσια δομή, όγκο και λιπαρότητα.  

Το Νυχτέρι 2022 από Μικρά Θήρα, συνδυάζει την ορυκτότητα του σπάνιου terroir της Θηρασιάς, με τις άριστα ενσωματωμένες αρετές του βαρελιού, σε ένα φίνο και πολύ απολαυστικό αποτέλεσμα.

Πρόλαβέ το!

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Στη μύτη έχει αρώματα από λεμόνι, κίτρο, άνθη λεμονιάς, λευκόσαρκο ροδάκινο, πλαισιωμένα από νότες βανίλιας, μελιού, φουντουκιού, ζύμης και βρεγμένης πέτρας.

Στο στόμα έχει μέτριο (+) σώμα, με τραγανή οξύτητα και κρεμώφη υφή.  Ζουμερό μοσχολέμονο, κίτρο, ροδάκινο και λεμόνι, συνδυάζονται με μέλι, κερήθρα, ζύμη μπριος και μια αλμυρή ορυκτότητα.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2022
Αλκοόλ 13,5 %
Προέλευση Σαντορίνη, Ελλάδα
Ποικιλία Ασύρτικο, Αθήρι, Αηδάνι
Αρώματα λεμόνι, κίτρο, άνθη λεμονιάς, λευκόσαρκο ροδάκινο, πλαισιωμένα από νότες βανίλιας, μελιού, φουντουκιού, ζύμης και βρεγμένης πέτρας
Μέγεθος Φιάλης 750 ml
Παραμονή σε βαρέλι 4 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 10–12°C
Παλαίωση 5+ χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΝΥΧΤΕΡΙ 2022 - ΜΙΚΡΑ ΘΗΡΑ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με στρείδια σε σάλτσα βουτύρου, λιγκουίνι με αχινό και λεμόνι, ροφό πετάλι στα κάρβουνα, ή κατσικάκι στις κληματόβεργες.

Σολομός στα κάρβουνα

  • 1 κιλό φιλέτα σολομού (καθαρισμένα)
  • 1/4 φλιτζανιού σάλτσα σόγιας
  • 1 κουταλιά του γλυκού σάλτσα τσίλι
  • 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο τζίντζερ (τριμμένο)
  • 2 σκελίδες φρέσκο σκόρδο
  • Χυμό και ξύσμα από ένα λεμόνι
  • 1 κουταλιά της σούπας μαύρη ζάχαρη
  • Ντομάτα φρέσκια ψιλοκομμένη
  • 2 κλαδάκια δεντρολίβανο

Πλένουμε τα φιλέτα του σολομού.

Λιώνουμε το σκόρδο και τρίβουμε μια κουταλιά της σούπας τζίντζερ σε ένα πιάτο.

Βάζουμε τα παραπάνω σε ένα βαθύ ταψάκι και προσθέτουμε τη σόγια, το τσίλι, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού και μια κουταλιά της σούπας μαύρη ζάχαρη, ώστε να φτιάξουμε τη μαρινάρα.

Τοποθετούμε τα φιλέτα σολομού στην μαρινάρα για μισή ώρα.

Ετοιμάζουμε την ψησταριά σε υψηλή θερμοκρασία και τοποθετούμε τα φιλέτα για λίγα λεπτά από την κάθε πλευρά. Όσο ψήνονται τα φιλέτα τα αλείφουμε με ένα πινελάκι με τη μαρινάρα που έχει απομείνει για να μην στεγνώσει.

Γαρνίρουμε το σολωμό με φρέσκια τριμμένη ντομμάτα και 2 κλαδάκια δεντρολίβανο.

Συνοδεύεουμε με ρύζι μπασμάτι

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}