Το Νυχτέρι 2022 από το οινοποιείο Μικρά Θήρα της Θηρασιάς, είναι μια διαφορετική εκδοχή του Νυχτεριού της Σαντορίνης, μέσα από τα μάτια και την εμπειρία των Βαγγέλη Γεροβασιλείου, Βασίλη Τσακτσαρλή και της Ιωάννας Βαμβακούρη. Το όνομά του προέρχεται από τον τρύγο που γινόταν τις νυχτερινές ώρες, ώστε να διατηρηθεί αναλλοίωτη η ποιότητα των σταφυλιών, χωρίς να επηρεάζονται από τις υψηλές θερμοκρασίες του ημερήσιου τρύγου. Το συγκεκριμένο είναι ένα χαρμάνι από υπερώριμα σταφύλια Ασύρτικου, Αηδανιού και Αθηριού, που συνοινοποιούνται προσεκτικά, αρχικά μέσα σε ανοξείδωτες δεξαμενές. Στη συνέχεια το κρασί μεταφέρεται μέσα σε γαλλικά δρύινα βαρέλια, όπου ολοκληρώνεται η ζύμωση και παραμένει εκεί για 4 μήνες σε επαφή με τις φίνες οινολάσπες. Μετά την εμφιάλωση ωριμάζει για περίπου 1 χρόνο στο κελάρι του οινοποιείου, αποκτώντας πλούσια δομή, όγκο και λιπαρότητα.
Το Νυχτέρι 2022 από Μικρά Θήρα, συνδυάζει την ορυκτότητα του σπάνιου terroir της Θηρασιάς, με τις άριστα ενσωματωμένες αρετές του βαρελιού, σε ένα φίνο και πολύ απολαυστικό αποτέλεσμα.
Πρόλαβέ το!