Θυμάσαι τον Ορειβάτη Σαββατιανό Παλαιά Κλήματα από το Οινοποιείο Ακριώτου, που σε έκανε να δεις την ποικιλία με άλλο μάτι; Ετοιμάσου για τον Ορειβάτη Wild, το νέο εγχείρημα του οινοποιείου, που το βάζει για πρώτη φορά στις επάλξεις της απαιτητικής αγοράς της Καλιφόρνια!
Στους πρόποδες του Κιθαιρώνα, στις Πλαταιές Βοιωτίας, η Βασιλική Ακριώτου εκμεταλλεύτηκε τους εγκαταλελειμμένους αμπελώνες του πεθερού της και θέλοντας να κάνει κάτι διαφορετικό από τους υπόλοιπους οινοποιούς, αποφάσισε να δώσει βήμα στο Σαββατιανό και να αναδείξει τη νοστιμάδα αυτής της ποικιλίας!
Για τον Ορειβάτη Wild, τα σταφύλια προέρχονται από αμπέλια ηλικίας 40-60 ετών, σε υψόμετρα 280 έως 380 μέτρων. Οι αποδόσεις, όπως θα ήταν αναμενόμενο, είναι περίπου 500 κιλά ανά στρέμμα σε μια συνολική καλλιέργεια 50 μόνο στρεμμάτων. Να σου πούμε και αυτό, τα συγκεκριμένα αμπέλια καλλιεργούνται εντελώς άνυδρα! Το κρασί ζυμώνει με άγριες ζύμες, υπό ελεγχόμενες θερμοκρασίες, μέσα σε ανοξείδωτες δεξαμενές. Μετά τη ζύμωση, παραμένει σε επαφή με τις οινολάσπες για 18 μήνες. Εκεί οφείλεται ο αρωματικός χαρακτήρας, η φοβερή συμπύκνωση και ισορροπία του!
Εμφιαλώνεται συνολικά σε 5.000 φιάλες/έτος, αλλά μη ξεγελιέσαι από το νούμερο. Πρόλαβε να αγοράσεις τη δική σου, γιατί η Καλιφόρνια το 2022 είχε και 40 εκατομμύρια πληθυσμό…
Το κρασί φωνάζει θαλασσινούς μεζέδες και ψαράκια ψητά!