ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Ώριμος Λευκός 2015 - Νίκος Γαβαλάς
Κτήμα Νίκος Γαβαλάς

ΩΡΙΜΟΣ ΛΕΥΚΟΣ 2015 - ΝΙΚΟΣ ΓΑΒΑΛΑΣ

  Ηράκλειο, Κρήτη
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Με μοναδικό στυλ και φινέτσα!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Δύο μεγάλα Β! Δύο μεγάλες λευκές ποικιλίες χαρακτηρίζουν την γη της Κρήτης και έχουν καταφέρει να βάλουν τον αμπελώνα της στο στόχαστρο του ελληνικού αλλά και παγκόσμιου οινικού κόσμου. Η Βηλάνα και το Βιδιανό έβγαλαν την Κρήτη από την αφάνεια φέρνοντάς τη για τα καλά στο προσκήνιο με διακρίσεις που κόβουν την ανάσα.

Σε μια ξεχωριστή οινοποίηση, ο Νίκος Γαβαλάς, άξιος συνεχιστής της οικογενειακής ιστορίας που ξεκινά με τον προπάππου του που το 1906 φύτεψε τα πρώτα αμπέλια στην περιοχή, πρωτοπορεί επιτυγχάνοντας να εκφράσει τη δυναμική παλαίωσης ενός χαρμανιού που μέχρι πρότινος θεωρούσαμε υποχρεωτικά φρέσκο.

Βηλάνα και Βιδιανό καλλιεργούνται βιολογικά, με χαμηλή στρεμματική απόδοση στον ιδιόκτητο αμπελώνα του κτήματος στην περιοχή του Βοριά Μονοφατσίου στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Για τον Ώριμο 2015 του Οινοποιείου Νίκος Γαβαλάς, μετά την αρχική ζύμωση, το χαρμάνι ωρίμασε σε γαλλικά δρύινα βαρέλια για δύο μήνες, με το διάστημα αυτό να αποδεικνύεται ιδανικό για να ενσωματωθεί ο δρύινος χαρακτήρας σε ένα λευκό κρασί που δεν παύει ούτε στιγμή να εκφράζει ξεκάθαρα τις δύο ποικιλίες.

Μάλλον δεν έχεις ξαναδοκιμάσει κάτι τέτοιο. Προετοιμάσου για μοναδικά απολαυστικές στιγμές ανακάλυψης!

Και μη διστάσεις να το παλαιώσεις περαιτέρω για 4-5 χρόνια.

ΧΡΩΜΑ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΣΩΜΑ

ΟΞΥΤΗΤΑ

Δοκιμή

Λεμονοκίτρινο χρώμα στο ποτήρι με ελαφρώς σταχύ ανταύγειες.

Εντυπωσιακά έντονη και πολύπλοκη μύτη γεμάτη αποξηραμένο βερίκοκο, περγαμόντο, ζαχαρωμένο κουμκουάτ, κομπόστα ροδάκινο και φλούδα πορτοκαλιού. Πεπόνι, βανίλια, ξηροί καρποί, φρυγανισμένο ψωμί, καπνός και μπισκότο κάνουν σταδιακά την εμφάνισή τους προσθέτοντας χαρακτήρα.

Μέτριου όγκου σώμα με όμορφα ισορροπημένη οξύτητα και πιο άγουρο φρούτο στο στόμα. Πεπόνι, ροδάκινο και ανανάς συνδυάζονται με βανίλια, καπνό και ξηρούς καρπούς ενώ το μακράς διάρκειας τελείωμα επιφυλάσσει ελαφρώς πιπεράτη επίγευση.  

Τα τεχνικά
Χρώμα λευκό
Τύπος ξηρό
Χρονιά 2015
Αλκοόλ 13 %
Προέλευση Ηράκλειο, Κρήτη
Ποικιλία Βηλάνα, Βιδιανό
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 8°C
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΩΡΙΜΟΣ ΛΕΥΚΟΣ 2015 - ΝΙΚΟΣ ΓΑΒΑΛΑΣ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με μια καρμπονάρα, πανσέτες χοιρινές στη σχάρα ή πένες με καπνιστό σολομό και βότκα

Αυθεντική Καρμπονάρα

  • ½ kgr μακαρόνια 
  • 4 μεγάλα αυγά φρέσκα 
  • 250 gr Guanciale χοντροκομμένο σε κύβους 
  • 1/2 φλιτζάνι φρεσκο​​τριμμένο τυρί Parmigiano Reggiano 
  • 1/2 φλιτζάνι φρεσκοτριμμένο πεκορίνο 
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι 
  • Αλάτι

 

Βάλτε σε μια κατσαρόλα 3 λίτρα καλά αλατισμένο νερό και αφήστε να πάρουν βράση. Μόλις βράσουν προσθέτουμε τα μακαρόνια και μαγειρεύουμε για 8-10 λεπτά δοκιμάζοντας μέχρι να γίνουν al dente.

Ενώ τα ζυμαρικά βράζουν, ζεστάνετε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Με ελάχιστο λάδι (μισή κουταλιά) σοτάρετε την παντσέτα ή το bacon για περίπου 3 λεπτά, ή μέχρι να γίνει τραγανό. Στη συνέχεια κλείστε το μάτι.

Σε ένα μικρό μπολ χτυπήστε τα αυγά και τα τυριά μέχρι να αναμιχθούν καλά μεταξύ τους.

Όταν τα ζυμαρικά βράσουν και είναι έτοιμα, κρατήστε 1/2 φλιτζάνι από το νερό στο οποίο έβρασαν και στραγγίστε το υπόλοιπο.

Ανάψτε και πάλι το μάτι στο οποίο έχετε το τηγάνι με την παντσέτα ή το bacon σε μέτρια θερμοκρασία. Προσθέστε το μισό νερό από τα μακαρόνια. Ρίξτε στο τηγάνι τα μακαρόνια και ανακατέψτε κουνώντας το τηγάνι πάνω από τη φωτιά για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να σταματήσει το τσιρτσίρισμα και εξατμιστεί μεγάλο μέρος του νερού.

Αφαιρέστε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέστε το μίγμα των αυγών και ανακατεψτε γρήγορα μέχρι να σφίξουν τα αυγά. Τα αυγά θα μαγειρευτούν από την υπολειπόμενη θερμότητα. Αν η σάλτσα φαίνεται υπερβολικά πηχτή, προσθέστε λίγο ακόμη από το νερό των ζυμαρικών.

Πασπαλίστε με φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και σερβίρετε αμέσως!

Συνδυασμός με κρασί:

Η πλούσια και πληθωρική καρμπονάρα συνδυάζεται εξαιρετικά με ζωηρά λευκά κρασιά όπως το Sauvignon Blanc. Η οξύτητα και η αρωματική ένταση θα ανταπεξέλθουν στη λιπαρή αίσθηση και τη γευστική ένταση της σάλτσας. Μη διστάσετε όμως να συνδυάσετε με ένα ροζέ με οξύτητα που θα σταθεί όμορφα δίπλα στο πιάτο ταιριάζοντας ίσως καλύτερα με την πανσέτα ή το bacon.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}