ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Παλαιοκάστρα 2023 - Κτήμα Καραδήμος
Κτήμα Καραδήμος

ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΑ 2023 - ΚΤΗΜΑ ΚΑΡΑΔΗΜΟΣ

  Ελλάδα
€12,30
€10,60
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Το Ασύρτικο και η Μαλαγουζιά σε μια πολύ απολαυστική συμμαχία!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Ο Δημήτρης Καραδήμος, έχοντας σπουδάσει και εξασκώντας για χρόνια το επάγγελμα του καθηγητή φυσικής, αποφάσισε το 1998 να ακολουθήσει το πάθος του για το κρασί. Σπούδασε οινολογία και τελειώνοντας τις σπουδές του ένωσε τις δυνάμεις του με τον αδερφό του Γιάννη που ασχολείται με την αμπελουργία. Μαζί ίδρυσαν το Κτήμα Καραδήμου και στα 65 στρέμματα ιδιόκτητου αμπελώνα καλλιεργούν με βιολογική μέθοδο ελληνικές και ξένες ποικιλίες.

Τα αμπέλια του κτήματος εκτείνονται στις πλαγιές της Κνημίδας, περίπου 4 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Μεγαπλατάνου και είναι όλα ορεινά. Σε αυτά είναι φυτεμένες ελληνικές και ξένες ποικιλίες και για την ακρίβεια δεκαεπτά στρέμματα με Ασύρτικο, που ήταν η πρώτη φύτευση που έγινε το 1998, τριάντα δύο στρέμματα με Μαλαγουζιά και έξι με Sauvignon Blanc που φυτεύτηκαν το 1999 και δέκα στρέμματα Ξινόμαυρο, που ήταν και η τελευταία τους προσθήκη το 2000. Τα περισσότερα από αυτά βρίσκονται στον ευρύτερο αρχαιολογικό χώρο της Βήσσας, ενώ η καλλιέργεια στο σύνολό της από την αρχή είναι βιολογική με Πιστοποίηση ΒIO HELLAS!
Ο τρύγος όλων των λευκών ποικιλιών ξεκινά αρχές Αυγούστου και γίνεται τμηματικά.

Το Παλαιοκάστρα είναι ένα χαρμάνι από Μαλαγουζιά και Ασύρτικο, με πολύ ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Και οι δυο ποικιλίες έχουν συνδυάσει τα πιο κομψά χαρακτηριστικά τους και αυτό οφείλεται στην περιοχή όπου καλλιεργούνται. Οι πλαγιές με ήπια κλίση αρχικά, η οποία όμως προς τα ορεινά γίνεται πιο έντονη, προσφέρει στα αμπέλια ένα μόνιμο αεράκι, που διατηρεί σταθερή τη διακύμανση της θερμοκρασίας κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και έτσι τα αρώματα και η δομή των σταφυλιών ευνοούνται ιδιαίτερα!

Αρχικά θα νομίζεις ότι πρόκειται να δοκιμάσεις μια κομψότατη Μαλαγουζιά, αλλά η συνέχεια σίγουρα θα σε καταπλήξει!

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΕΛΑΦΡΥ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Στη ποτήρι έχει χρώμα λαμπερό λεμονί. Τα αρωματικά του στοιχεία προδίδουν τη μια εκ των δυο ποικιλιών τη Μαλαγουζιά. Έντονα αρώματα από λευκά άνθη γιασεμιού και λεμονιάς. Τα αρώματα από πράσινο τσάι πλαισιώνουν όμορφα τα αρώματα από ώριμα βερίκοκα και ροδάκινα.

Στο στόμα διακρίνεται ξεκάθαρα το Ασύρτικο με ελαφρύ όμως σώμα, διακριτική και δροσερή οξύτητα. με έντονη φρεσκάδα. Ανθικά έντονα αρώματα και στο στόμα με νότες διακριτικής μεταλλικότηττας.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2023
Αλκοόλ 13.5%
Προέλευση Αταλάντη
Ποικιλία Μαλαγουζιά, Ασύρτικο
Αρώματα Γιασεμί, λεμονιά, πράσινο τσάι, βερίκοκο, ροδάκινο
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 8°C
Παλαίωση 2 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Ναι

ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΑ 2023 - ΚΤΗΜΑ ΚΑΡΑΔΗΜΟΣ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Απόλαυσέ το μόνο του σαν απεριτίφ ή συνδύασέ το με λεμονάτα θαλασσινά και τηγανητά ψάρια, λεμονάτο κοτόπουλο ή sushi

Σαλάτα με κοτόπουλο και μάνγκο

Για το κοτόπουλο
1 μέτριο κομμάτι στήθος κοτόπουλου
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα απαλή
1 κουταλιά της σούπας μέλι
1 κουταλάκι του γλυκού μείγμα μπαχαρικών για κρέας
3-4 κουταλιές της σούπας χυμό λάιμ


Για την σαλάτα
200 gr. μάνγκο
1 μικρή κίτρινη πιπεριά
1 μικρή πορτοκαλί πιπεριά
1 μικρή κόκκινη πιπεριά
1 μέτριο κρεμμύδι
5-6 κλωναράκια φρέσκο κόλιανδρο


Για την βινεγκρέτ
1 κουταλιά της σούπας τζίντζερ
2 κουταλιές της σούπας ζαχαρη
1 ολόκληρο λάιμ
4-5 κουταλιές της σούπας σησαμέλαιο ή ελαιόλαδο


Επιπλέον θα χρειαστείτε
Σουσάμι για το σερβίρισμα

Για το κοτόπουλο.
Κόβουμε το κοτόπουλο σε μπουκιές.
Ανακατεύουμε το μέλι, την μουστάρδα, τα μπαχαρικά και τον χυμό λάιμ.
Μαρινάρουμε το κοτόπουλο μέσα στη μαρινάδα για τουλάχιστον 10 λεπτά ή περισσότερο αν έχουμε χρόνο! 

Ετοιμάζουμε την βινεγκρέτ.
Σε ένα γουδί χτυπάμε την ζάχαρη και το τριμμένο  τζίντζερ. Προθέτουμε σιγά σιγά τον χυμό λάιμ και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Μεταφέρουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το λάδι που επιλέξαμε, ανακατεύοντας ζωηρά με πιρούνι, μέχρι να ομογενοποιηθεί. 

Ψήνουμε το κοτόπουλο στο γκριλ, το τηγάνι ή τη σχάρα.
Περιχύνουμε το κοτόπουλο, όσο είναι ζεστό, με 2 κουταλιές της σούπας βινεγκρέτ.
Το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς μέχρι να ετοιμάσουμε την σαλάτα!

Κόβουμε το κρεμμύδι σε ροδέλες, το βάζουμε σε ένα μπολ με κρύο νερό και το αφήνουμε για 5 λεπτά.
Κόβουμε το μάνγκο και τις πιπεριές σε λεπτά στίκς.

Σε ένα μπολ βάζουμε το μάνγκο, το κρεμμύδι, τις πιπεριές, τον κόλιαντρο ψιλοκομμένο, την βινεγκρέτ και ανακατεύουμε.

Στο πιάτο σερβιρίσματος, βάζουμε λίγο κοτόπουλο και προσθέτουμε την σαλάτα.
Τελειώνουμε με το υπόλοιπο κοτόπουλο, περιχύνουμε με λίγη ακόμη βινεγκρέτ και πασπαλίζουμε με σουσάμι.

 

Εύα Μονόχαρη

Food Blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}