Ο Δημήτρης Καραδήμος, έχοντας σπουδάσει και εξασκώντας για χρόνια το επάγγελμα του καθηγητή φυσικής, αποφάσισε το 1998 να ακολουθήσει το πάθος του για το κρασί. Σπούδασε οινολογία και τελειώνοντας τις σπουδές του ένωσε τις δυνάμεις του με τον αδερφό του Γιάννη που ασχολείται με την αμπελουργία. Μαζί ίδρυσαν το Κτήμα Καραδήμου και στα 65 στρέμματα ιδιόκτητου αμπελώνα καλλιεργούν με βιολογική μέθοδο ελληνικές και ξένες ποικιλίες.
Τα αμπέλια του κτήματος εκτείνονται στις πλαγιές της Κνημίδας, περίπου 4 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Μεγαπλατάνου και είναι όλα ορεινά. Σε αυτά είναι φυτεμένες ελληνικές και ξένες ποικιλίες και για την ακρίβεια δεκαεπτά στρέμματα με Ασύρτικο, που ήταν η πρώτη φύτευση που έγινε το 1998, τριάντα δύο στρέμματα με Μαλαγουζιά και έξι με Sauvignon Blanc που φυτεύτηκαν το 1999 και δέκα στρέμματα Ξινόμαυρο, που ήταν και η τελευταία τους προσθήκη το 2000. Τα περισσότερα από αυτά βρίσκονται στον ευρύτερο αρχαιολογικό χώρο της Βήσσας, ενώ η καλλιέργεια στο σύνολό της από την αρχή είναι βιολογική με Πιστοποίηση ΒIO HELLAS!
Ο τρύγος όλων των λευκών ποικιλιών ξεκινά αρχές Αυγούστου και γίνεται τμηματικά.
Το Παλαιοκάστρα είναι ένα χαρμάνι από Μαλαγουζιά και Ασύρτικο, με πολύ ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Και οι δυο ποικιλίες έχουν συνδυάσει τα πιο κομψά χαρακτηριστικά τους και αυτό οφείλεται στην περιοχή όπου καλλιεργούνται. Οι πλαγιές με ήπια κλίση αρχικά, η οποία όμως προς τα ορεινά γίνεται πιο έντονη, προσφέρει στα αμπέλια ένα μόνιμο αεράκι, που διατηρεί σταθερή τη διακύμανση της θερμοκρασίας κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και έτσι τα αρώματα και η δομή των σταφυλιών ευνοούνται ιδιαίτερα!
Αρχικά θα νομίζεις ότι πρόκειται να δοκιμάσεις μια κομψότατη Μαλαγουζιά, αλλά η συνέχεια σίγουρα θα σε καταπλήξει!