ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Παλαιός Άμπελος 2019 - Κτήμα Μίγας
Κτήμα Μίγας

ΠΑΛΑΙΟΣ ΑΜΠΕΛΟΣ 2019 - ΚΤΗΜΑ ΜΙΓΑΣ

  Ελλάδα / Τύρναβος
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Κλασικός Παραγωγός, Διαχρονικό blend!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;
O Παλαιός Άμπελος του Κτήματος Μίγα είναι ένα δροσερό, ανάλαφρο λευκό κρασί για όλες τις ώρες. Το κλασικό χαρμάνι Sauvignon Blanc - Chardonnay έχει κομψό, αρωματικό χαρακτήρα και ζουμερό στόμα.

Οι ευγενικές γαλλικές ποικιλίες Sauvignon Blanc και Chardonnay βρήκαν φιλόξενο έδαφος στους ιδιόκτητους αμπελώνες του Κτήματος Μίγα στην περιοχή του Τυρνάβου. Το ήπιο ηπειρωτικό κλίμα, η πολύ καλή αποστράγγιση του εδάφους και η προσεκτική οινοποίηση, συντέλεσαν στην παραγωγή αυτού του ντελικάτου και γευστικού λευκού κρασιού. Μπορεί να συνοδεύσει ελαφριά πιάτα αλλά είναι τέλειο και σαν απεριτίφ.

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή
Έχει μέτριο λεμονί χρώμα και διακριτικά αρώματα λεμονιού, ροδάκινου, πράσινου μήλου, λεμονανθών, lime και γκρέιπφρουτ. Κομψό στόμα με μέτριο σώμα και ισορροπημένη οξύτητα.
Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2019
Αλκοόλ 12,5%
Προέλευση Τύρναβος
Ποικιλία Sauvignon Blanc, Chardonnay
Αρώματα Λεμόνι, ροδάκινο, πράσινο μήλο, λεμονανθοί, lime, γκρέιπφρουτ.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 8ºC
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΠΑΛΑΙΟΣ ΑΜΠΕΛΟΣ 2019 - ΚΤΗΜΑ ΜΙΓΑΣ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με μια πράσινη σαλάτα με κατσικίσιο τυρί και νεκταρίνια, αρακά λεμονάτο ή λιγκουίνι με πέστο ρόκας.

Σαλάτα Κινόα με Κοτόπουλο και Λαχανικά

  • 1 φλιτζάνι κινόα
  • 1 φιλέτο κοτόπουλο
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • ½ φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
  • 10 ντοματίνια, κομμένα στα τέσσερα
  • 10 μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι και κομμένες στη μέση
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
  • Φύλλα μαϊντανού (ανάλογα με τη γεύση)
  • 1,5 φλιτζάνι νερό
  • 3 κουταλιές της σούπας ξίδι κόκκινου κρασιού

 

Προθερμαίνουμε αρχικά τον φούρνο στους 180°C.

Σε ένα μπολ πολτοποιούμε με ένα πιρούνι το σκόρδο μαζί με 3/4 από το κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Χτυπάμε ελαφρά μαζί με το λάδι και 1/4 από το κουταλάκι πιπέρι.

Σε νέο μπολ ανακατεύουμε τις ντομάτες, τις ελιές και το κρεμμύδι και περιχύνουμε με 2 κουταλιές από το μίγμα του ελαιόλαδου που μόλις παρασκευάσαμε. Ανακατεύουμε καλά να πάει παντού.

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό (1,5 φλιτζάνι) και το αφήνουμε να φτάσει σε σημείο βρασμού. Προσθέτουμε την κινόα και αφήνουμε να πάρει βράση. Αμέσως μετά χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει για 10 λεπτά.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να σταθεί για 5 λεπτά.

Σε ένα ταψί, περιχύνουμε το κοτόπουλο με 2 κουταλάκια του γλυκού από το μίγμα του ελαιόλαδου και το υπόλοιπο αλάτι και πιπέρι. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσό χρώμα.

Χτυπάμε το ξύδι με το υπόλοιπο μείγμα λαδιού. Στο μίγμα προσθέτουμε την κινόα και ανακατεύουμε.

Σερβίρουμε μαζί με τα λαχανικά και το ψητό κοτόπουλο.

 

Γαβριήλ Νικολαϊδης
Food and Fashion Blogger
Συνδυασμός με κρασί
Τα έντονα στοιχεία της σαλάτας μας ζητάνε κρασιά έντονα αρωματικά και με οξύτητα. Λευκά ή ροζέ θα κάνουν τη δουλειά μας τέλεια. 

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}