Το Του Παύλου 2025 από το Κτήμα Γράμψα είναι ένα λευκό κρασί από την πιο φίνα λευκή ποικιλία της Ζακύνθου, τον Παύλο, με ένα πιο λουλουδένιο και φρουτώδες προφίλ. Αφού πέρασε δια πυρός και σιδήρου, μέσα από πολυάριθμους πειραματισμούς, το Κτήμα Γράμψα κατάφερε να φέρει στα ποτήρια μας μια μονοποικιλιακή εμφιάλωση της, αναδεικνύοντας με τον καλύτερο τρόπο τις δυνατότητες του ζακυνθινού αμπελώνα.
Τα δύο αδέρφια, ο Χρήστος και ο Τάσος Γράμψας, ήταν από τους πρώτους που ασχολήθηκαν συστηματικά με την ποικιλία Παύλος, αναγνωρίζοντας την ιδιαίτερη φινέτσα της, ένα χαρακτηριστικό που θα ήταν άδικο να περιορίζεται σε ρόλο συμπληρωματικής ποικιλίας σε χαρμάνια με τις υπόλοιπες λευκές ποικιλίες του νησιού. Έπειτα από διαφορετικές οινοποιήσεις, καλλιεργητικές πρακτικές και συνεχείς πειραματισμούς, κατάφεραν να την αναδείξουν ώστε να μπορεί πλέον να σταθεί επάξια μόνη της.
Τα σταφύλια για το Του Παύλου 2025 από το Κτήμα Γράμψα προέρχονται από την περιοχή Λαγοπόδο στη Ζάκυνθο και τρυγήθηκαν στο ιδανικό στάδιο ωρίμασης, ώστε να διατηρηθούν η φυσική οξύτητα και ο πρωτογενής αρωματικός χαρακτήρας της ποικιλίας. Η ζύμωση πραγματοποιήθηκε σε ανοξείδωτες δεξαμενές, με σύντομη παραμονή του κρασιού σε επαφή με τις οινολάσπες. Το αποτέλεσμα είναι ένα εξαιρετικά κομψό κρασί, με αρώματα πυρηνόκαρπων φρούτων και εσπεριδοειδών.
Δοκίμασε το τώρα!