ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 5 Έτη
70k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.800.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Pinot Gris 2023 - Neudorf Vineyards
Neudorf Vineyards

PINOT GRIS 2023 - NEUDORF VINEYARDS

  Νέα Ζηλανδία
€25,80
€22,50
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Ένα Pinot Gris Νέου Κόσμου διαφορετικό από όσα έχεις δοκιμάσει μέχρι τώρα!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Neudorf Tiritiri Pinot Gris 2023 το λατρέψαμε για πολλούς λόγους αλλά οι πιο βασικοί είναι πως μας έδειξε μια διαφορετική πτυχή του Pinot Gris, που συνδυάζει τον πλούτο, με τη φρεσκάδα και την κομψότητα. Διακρίνεται συχνά, με υψηλές βαθμολογίες από διάσημους οινοκριτικούς όπως η Jancis Robinson MW και ο James Suckling υπογραμμίζοντας την ικανότητα του Neudorf να κάνει φοβερά Pinot Gris.

Η ιστορία του Neudorf Vineyards ξεκινά το 1978, όταν ο Tim και η Judy Finn φύτεψαν τα πρώτα αμπέλια στους λόφους Moutere στην περιοχή Nelson, της Νέας Ζηλανδίας, σε μια περιοχή που τότε δεν ανήκε στις κλασσικές οινικές περιοχές της χώρας. Εκείνοι όμως είχαν διακρίνει τη δυναμική του τόπου. Το κτίριο του οινοποιείου ήταν ένας παλιός στάβλος ηλικίας 120 ετών, που με τον καιρό έφτασε να έχει παγκόσμια φήμη και σήμερα να αξιολογείται ως ένα από τα πιο εμβληματικά boutique οινοποιεία της χώρας. Μερικοί μάλιστα κριτικοί οίνου το χαρακτηρίζουν ως «το πιο συνεπές οινοποιείο της Νέας Ζηλανδίας»!

Ο Todd Stevens, γενικός διευθυντής και επικεφαλής οινοποιός στο Neudorf Vineyards από τον Ιούλιο του 2012, σηματοδότησε τη νέα γενιά του οινοποιείου, όταν αυτό ψηφίστηκε οινοποιείο της χρονιάς! Ο Todd είναι πρεσβευτής της μη παρεμβατικής φιλοσοφίας τόσο στο αμπέλι όσο και στην οινοποίηση. Θέλει το terroir και το φρούτο να εκφράζονται άριστα μέσα από το κρασί, χωρίς πολλές φιοριτούρες. Εφαρμόζει αποκλειστικά οργανική καλλιέργεια και διατηρεί χαμηλές αποδόσεις ενώ το οινοποιείο λειτουργεί πλήρως με ηλιακή ενέργεια και χρησιμοποιεί ελαφριά γυάλινα μπουκάλια, μειώνοντας δραστικά το αποτύπωμα του άνθρακα!

Το Neudorf Tiritiri Pinot Gris 2023 ζυμώνει με γηγενείς ζύμες, το 85% σε ανοξείδωτες δεξαμενές, ενώ το 15% σε βαρέλια από γαλλική δρυ. Το αποτέλεσμα είναι ένα κρασί με τρομερή υφή, που διατηρεί όλα τα λαχταριστά αρώματα λεμονιού, papaya, αχλαδιού και λευκών λουλουδιών της ποικιλίας ένω παράλληλα έχει και ένα πιο umami, αλμυρό προφίλ!

Το Neudorf Tiritiri Pinot Gris 2023 είναι ένα διαφορετικό και παράλληλα κλασικό Pinot Gris και πρέπει να το δοκιμάσεις τώρα!

*Tiritiri στη γλώσσα των Maori σημαίνει «να φυτεύεις», και παρακινεί όχι μόνο στην ανάπτυξης της καλλιέργειας, αλλά και της φιλοσοφίας του Neudorf Vineyards!

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΟΞΥΤΗΤΑ

Δοκιμή

Κομψά αρώματα από αχλάδι, λεμόνι, ροδάκινο, πεπόνι, papaya, γιασεμί, λευκό πιπέρι, μοσχοκάρυδο και αγιόκλημα.

Στο στόμα έχει μέτριο σώμα, ελαφρώς κρεμώδη υφή, μέτρια οξύτητα και μια υποψία γλύκας. Ζουμερό ροδάκινο, αχλάδι, papaya, περγαμόντο, μέλι και ginger μπλέκονται με μια διακριτική αλμυρή νότα που συνθέτει την απόλυτη ισορροπία.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2023
Αλκοόλ 13,5%
Προέλευση Nelson, Νέα Ζηλανδία
Ποικιλία Pinot Gris
Αρώματα αχλάδι, λεμόνι, ροδάκινο, πεπόνι, ροδάκινο, papaya, γιασεμί, λευκό πιπέρι, μοσχοκάρυδο, αγιόκλημα
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 8–10°C
Παλαίωση 3-5 χρόνια
Πώμα Βιδωτό
Βιολογικό Όχι

PINOT GRIS 2023 - NEUDORF VINEYARDS

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Απόλαυσέ το με ταϊλανδέζικο pad thai, spring rolls με λαχανικά & γλυκόξινη σάλτσα, τάρτα με κατσικίσιο τυρί και καραμελωμένα ροδάκινα, ή μύδια αχνιστά με λευκό κρασί, σκόρδο και ginger.

Σολομός Τeriyaki με Noodles Ρυζιού

  • 2 φιλέτα σολομού με το δέρμα
  • 4-5 κουταλιές της σούπας sauce σόγιας
  • 2 κουταλιές της σούπας μέλι
  • 50 gr. φρέσκια ρίζα τζίντζερ
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κουταλιά της σούπας λευκό ξύδι μπαλσάμικο 
  • 1 κουταλιά της σούπας σησαμέλαιο
  • μπούκοβο
  • 2 λάιμ
  • Φρέσκο κόλιανδρο
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σουσάμι
  • 400 gr. Noodles ρυζιού

 

:

Τρίβουμε το τζίντζερ με τρίφτη ή στο multi και πολτοποιούμε το σκόρδο, αφού πρώτα αφαιρέσουμε το πράσινο φύτρο.

Κόβουμε τα φιλέτα σολομού στα δύο και τα τοποθετούμε σε ένα βαθύ και στενό σκεύος. Σε ένα μπώλ αναμειγνύουμε τον πολτό σκόρδου, το τζίντζερ, το ξύδι, το σησαμέλαιο, την σάλτσα σόγιας, το μπούκοβο και το μέλι. Περιχύνουμε τα φιλέτα και τα αφήνουμε στην άκρη για να προετοιμάσουμε τα noodles.

Σε ένα μεγάλο μπωλ τοποθετούμε τα noodles και τα περιχύνουμε με καυτό νερό. Τα αφήνουμε για λίγα λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σωτάρουμε και από τις δύο πλευρές τα φιλέτα του σολομού, για ελάχιστα λεπτά.

Προσθέτουμε την σάλτσα με την οποία περιχύσαμε νωρίτερα τα φιλέτα και μαγειρεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να καλαραμέλωσει η σάλτσα.

Αφαιρούμε τα φιλέτα και προσθέτουμε στο κέντρο του τηγανιού τα noodles, στραγγισμένα. Ανακατεύουμε ελαφρά και αποσύρουμε.

Προσθέτουμε το κόλιανδρο ψιλοκομμένο και τα φύλλα από τα φρέσκα κρεμμυδάκια.

Πασπαλίζουμε με καβουρδισμένο σουσάμι και σερβίρουμε με φέτες λάιμ.

 

Εύα Μονοχάρη
Food blogger

Συνδυασμός με κρασί

Τα βασικά υλικά της συνταγής μας είναι ο σολομός, το μέλι, η σάλτσα σόγιας και το τζίντζερ. Φωνάζουν για λευκά και ροζέ κρασιά με φρουτένια αρώματα, οξύτητα αλλά και ελαφρά γλυκύτητα. Μοσχάτο Σπίνας, Sauvignon Blanc από λευκά και blends Αγιωργίτικου ή Μοσχάτου για τα ροζέ.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}