ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Reto Albillo Blanco 2020 - Bodegas Ponce
Bodegas Ponce

RETO ALBILLO BLANCO 2020 - BODEGAS PONCE

  Ισπανία / Manchuela
€21,90
€19,10
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Τα λευκά διαμάντια της Ισπανίας!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Αν λατρεύεις τα φρέσκα, φρουτώδη, ανθικά και με δροσιστική οξύτητα λευκά κρασιά, τότε θα πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις το Reto Albillo Blanco 2020 από το Bodega Ponce και αυτή τη σπάνια ισπανική ποικιλία, θα αναρωτιέσαι γιατί δεν την ήξερες τόσο καιρό! Θυμήσου το!  

Στη μικρή και σχετικά άγνωστη οινική ζώνη της Manchuela, ο νεαρός οινοποιός Juan Antonio Ponce, εγκατέλειψε τη σίγουρη πορεία του δίπλα στον Telmo Rodriguez, για να ακολουθήσει το δικό του όνειρο. Από τα 23 του, αφιερώθηκε με μοναδική προσήλωση στην καλλιέργεια γηγενών ποικιλιών όπως το Bobal, η Moravia Agria και η σπάνια Albilla de Manchuela (ή Albillo) , που ήταν σχεδόν εξαφανισμένη και δίνει κρασιά με τρομερή φρεσκάδα και χαρακτήρα, που σίγουρα θα σου θυμίσει Chenin Blanc. Τα κρασιά του Bodega Ponce, είναι φυσικά και βιοδυναμικά και αποτυπώνουν το terroir του τόπου παραγωγής τους. Χωρίς υπερβολές και με πολύ αγνή έκφραση, εκφράζουν τον χαρακτήρα μιας περιοχής που αρχίζει σιγά σιγά να γίνεται γνωστή παγκοσμίως, μέσα από γηγενείς ποικιλίες, που είχαν ξεχαστεί από καιρό.

Το Reto Albillo Blanco 2020, είναι το πρώτο λευκό κρασί που έφτιαξε ο Juan από 100% Albillo. Tα σταφύλια συλλέχθηκαν χειρωνακτικά από παλαιά κλήματα ηλικίας 40-60 ετών και διατηρήθηκαν σε χαμηλή θερμοκρασία πριν τη ζύμωση, ώστε να διατηρηθεί η φρεσκάδα τους. Στη συνέχεια έγινε ζύμωση με ολόκληρα τα τσαμπιά, μια παλιά ισπανική μέθοδος που ονομάζεται "remango" και είναι η ευρέως γνωστή «whole bunch method». Μετά τη ζύμωση, το κρασί μεταφέρθηκε σε παλαιά βαρέλια και έμεινε σε επαφή με τις οινολάσπες για 8 μήνες, αποκτώντας πιο σύνθετο χαρακτήρα , κρεμώδη υφή και έξτρα πολυπλοκότητα.

Αν θέλεις να γευτείς την άγρια, ισορροπημένη και πιο γεμάτη έκφραση των κρασιών της Ισπανίας, πρέπει σίγουρα να δοκιμάσεις το Reto Albillo Blanco 2020!

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΕΝΤΟΝΗ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Στο ποτήρι είναι απαλό λεμονί. Έντονα αρώματα από μήλο, αχλάδι, λεμόνι, κίτρο, lime, φρέσκο σανό, γρασίδι, βανίλια και ζύμη, με νότες θυμαριού, ορυκτότητας και άγουρου βερίκοκου.

Στο στόμα, έχει ισορροπία οξύτητας και ελαφράς λιπαρότητας, με μέτριο (+) σώμα και χαρακτηριστική υφή. Βερίκοκο, ροδάκινο, λεμόνι, κίτρινο γκρέιπφρουτ, πράσινο μήλο, βανίλια και ζύμη υπερισχύουν, με μια μακρά, πικάντικη και μεταλλική επίγευση που διαρκεί.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2020
Αλκοόλ 12%
Προέλευση Manchuela, Ισπανία
Ποικιλία Albillo
Αρώματα Μήλο, αχλάδι, λεμόνι, κίτρο, lime, φρέσκο σανό, γρασίδι, βανίλια, ζύμη, νότες θυμαριού, ορυκτότητα, άγουρο βερίκοκο
Μέγεθος Φιάλης 750 ml
Παραμονή σε βαρέλι 8 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 10°C
Παλαίωση 8 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

RETO ALBILLO BLANCO 2020 - BODEGAS PONCE

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Απόλαυσέ το με φρέσκα θαλασσινά, λευκά κρέατα ή και με ελαφριά καπνιστά πιάτα

Ρολό κοτόπουλο με κυδώνια και πατάτες στη γάστρα

  • 1 ρολό κοτόπουλο
  • 1 κιλό πατάτες κομμένες σε μικρά κομμάτια
  • 500 γρ κυδώνι κομμένο σε χοντρές φέτες
  • 2 λεμόνια (χυμό και ξύσμα)
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα ντιζόν
  • 1 κουταλιά της σούπας Κάρυ
  • 1 κουταλιά της σούπας Ρίγανη φρέσκια
  • 1 κουταλιά της σούπας θυμάρι φρέσκο
  • 1/2 ποτήρι λάδι
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 600 ml ζωμό λαχανικών

 

 

Προθερμαίνουμε αρχικά τον φούρνο στους 250°C. Προσθέτουμε στη γάστρα το ελαιόλαδο και στη συνέχεια το ρολό κοτόπουλο, το κομμένο κυδώνι και τις πατάτες. 

Χτυπάμε στο multi τα υπόλοιπα υλικά με λίγο από το ζωμό και περιχύνουμε το ρολό και τις πατάτες. Προσθέτουμε ζωμό ώστε το μείγμα να σκεπάζει τις πατάτες.

Σκεπάζουμε τη γάστρα και αφού χαμηλώσουμε το φούρνο στους 150°C, τη βάζουμε στο φούρνο. Κατά διαστήματα ανοίγουμε τη γάστρα και ελέγχουμε μήπως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο νεράκι.

Μόλις είναι έτοιμο ξεσκεπάζουμε τη γάστρα και ανεβάζουμε τη θερμοκρασία του φούρνου. Το αφήνουμε εκεί έως ότου ξεροψηθεί.

 

Γαβριήλ Νικολαϊδης
Food and Fashion Blogger
Συνδυασμός με κρασί
Έντονες γεύσεις, καλομαγειρεμένες, με το κάρυ, τη ρίγανη, το θυμάρι και τη μουστάρδα να πρωτοστατούν. Ένα λευκό με σώμα, ένταση και βοτανικά στοιχεία θα ταιριάξει καλύτερα ενώ το πέρασμα από βαρέλι θα συνεισφέρει την απαραίτητη πολυπλοκότητα.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}