ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Ποταμίσι 2023 - Vaptistis Winery
€26,50
€23,10
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Η κυκλαδίτικη ποικιλία που ρεφάρει!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Potamisi του οινοποιείου Vaptistis, είναι από τα κρασιά που επαναπροσδιορίζουν την ποιότητα και το στυλ των κρασιών, από γηγενείς και σπάνιες κυκλαδίτικες ποικιλίες. Είναι ντελικάτο και ακραία αρωματικό. Η Τήνος σταθερά πια μας δίνει διαμαντάκια, αποδεικνύοντας πως το δυναμικό της τηνιακής γης σε συνδυασμό με πολύ μερακλήδες οινοποιούς, αποδίδουν εξαιρετικά εντυπωσιακούς καρπούς!

Το 2013, ο Γιάννης Μωραΐτης, έδωσε και πάλι ζωή στους οικογενειακούς αμπελώνες στο ορεινό χωριό Στενή, της Τήνου. Η πολυετής προσπάθεια και οι συνεχείς πειραματισμοί, οδήγησαν το 2016, στον πρώτο τρύγο των 30 στρεμμάτων αμπελώνων και στην πρώτη εμφιάλωση του δικού του κρασιού. Το οινοποιείο καλλιεργεί μόνο ελληνικές ποικιλίες σταφυλιών και θέλει να αναδείξει το ξεχωριστό terroir των Κυκλάδων. Το Ασύρτικο και το Μαυροτράγανο, συνεργάστηκαν άψογα με το έδαφος και το κλίμα της Τήνου και τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά. Ακριβώς έτσι έγινε και με την πολύ σπάνια και δυσεύρετη λευκή ποικιλία Ποταμίσι. Το αιγαιοπελαγίτικο κλίμα την απογείωσε και υπογράμμισε την κομψότητα και το έντονα φρουτώδες προφίλ της.

Ο σταφυλοχυμός ζύμωσε συνολικά για 20 ημέρες στους 11°C, αλλά χωρίστηκε σε 2 μέρη. Ο μισός μπήκε σε τσιμεντένιους αμφορείς με γηγενείς ζύμες και ο άλλος μισός σε ανοξείδωτες δεξαμενές. Στη συνέχεια και μετά την ανάμειξη των δυο, ωρίμασε για 6 μήνες σε επαφή με τις οινολάσπες, μέσα σε ανοξείδωτη δεξαμενή και αφού εμφιαλώθηκε έμεινε για ακόμα 4 μήνες στη φιάλη, πριν κυκλοφορήσει στην αγορά.

Το πυκνό φρούτο με την αίσθηση λιπαρότητας και την απαλή οξύτητα, του δίνουν όλα τα προσόντα για να γίνει ένα από τα κρασιά που θα καταναλώνεις με πάθος όλο το καλοκαίρι!

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Πολύ λαμπερό κίτρινο-χρυσαφί στο ποτήρι. Στη μύτη είναι έντονα εκφραστικό, με αρώματα ώριμων εσπεριδοειδών, κίτρο, περγαμόντο, αχλάδι, ώριμο ανανά. Πολύ κομψές βοτανικές νότες από χαμομήλι, γιασεμί και θυμάρι.

Στο στόμα έχει πλούσιο σώμα με τη λιπαρότητα να είναι έντονα αισθητή και να ισορροπεί με την τραγανή οξύτητα, σε ένα έντονα γευστικό και δροσερό αποτέλεσμα με πολύ μακρά διάρκεια. Γιασεμί, λεμόνι και γκρέιπφρουτ με αρώματα βρεγμένης πέτρας δημιουργούν έναν πολύπλοκο χαρακτήρα.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2023
Αλκοόλ 13%
Προέλευση Τήνος
Ποικιλία Άσπρο Ποταμίσι
Αρώματα Εσπεριδοειδή, κίτρο, περγαμόντο, αχλάδι, ανανά, χαμομήλι, γιασεμί, θυμάρι
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 9ºC
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΠΟΤΑΜΙΣΙ 2023 - VAPTISTIS WINERY

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδυάστε το με λιπαρά ψάρια στη σχάρα και λεμονάτες σάλτσες ή με κίτρινα αλμυρά και παλαιωμένα τυριά.

Ψητά στήθη κοτόπουλου με λάιμ

  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λάιμ (από περίπου 1/2 λάιμ)
  • 1/2 φλιτζάνι χυμό λάιμ (από 2 λάιμ)
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας μέλι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 4 στήθη κοτόπουλου με το κόκκαλο

 

Ανάψτε το γκριλ. Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε το σκόρδο, το ξύσμα και τον χυμό λάιμ, το ελαιόλαδο, το μέλι, το αλάτι, και το πιπέρι.

Ψήστε τα στήθη κοτόπουλου σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, αλείφοντας συχνά με το γλάσο, για περίπου 8 λεπτά. Γυρίστε τα στήθη συνεχίζοντας να αλείφετε μέχρι να ψηθεί καλά, περίπου 4- 5 λεπτά ακόμη και στη συνέχεια απομακρύνετε από τη φωτιά.

Σε ένα μικρό ανοξείδωτο κατσαρολάκι  βάλτε το υπόλοιπο γλάσο και αφήστε το να βράσει για περίπου 1 λεπτό. Αφαιρέστε το από τη φωτιά και περιχύστε το ψητό κοτόπουλο.

 

Συνδυασμός με κρασί

Τα κύρια υλικά της συνταγής μας είναι το κοτόπουλο, το λάιμ και το μέλι. Το κρασί που θα συνδυαστεί ιδανικά με ένα τέτοιο πιάτο θα είναι λευκό ή ροζέ με αισθητή οξύτητα και φρουτώδη αρώματα για να σταθεί επάξια δίπλα στο γλάσο λάιμ. Ένα Chardonnay είναι μια εξαιρετική επιλογή καθώς τα φρουτώδη του αρώματα θα υποστηρίξουν το λάιμ ενώ δεν υστερεί σε οξύτητα και σώμα. Ένας συνδυασμός με SauvignonBlanc θα ήταν επίσης μια καλή επιλογή.

Οι προτάσεις μας: Chardonnay 2013 – Κτήμα Κοκοτού,  Ψαρραίος Λευκός 2013 – Κωνσταντίνος Ψαρραίος.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}