ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2019, 2020 & 2021
47k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.000.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Pouilly Fuisse 2018 - Domaine Cornin
Domaine Cornin

POUILLY FUISSE 2018 - DOMAINE CORNIN

  Γαλλία / Burgundy
€38,20
€32,70
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Εντυπωσιακή κομψότητα Βουργουνδίας!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;
Το Pouilly Fuisse του Dominique Cornin είναι ένας ύμνος στο Chardonnay, που επιβραβεύτηκε με 92pts από τον Tim Atkin! To υπέροχο αυτό κρασί δεν έχει ωριμάσει σε δρύινα βαρέλια, όπως συνηθίζεται στην περιοχή, αλλά έχει μια μακρόχρονη παραμονή με τις οινολάσπες του και αυτό χαρακτηρίζει τη μοναδική δομή και την εκφραστικότητά του!

Ο Dominique, μαζί με το γιο του, Romaine, έχουν αφοσιωθεί στη βιοδυναμική καλλιέργεια και στη δημιουργία κρασιών με έμφαση στο ιδιαίτερο terroir της περιοχής και τη λεπτομέρεια. Έχουν σαν μότο τους «αν αυτό το σταφύλι δε μπορούν να το φάνε τα παιδιά μας, δε θα μπει στο κρασί μας». Για αυτό το λόγο δε χρησιμοποιούν τίποτα χημικό ή σύνθετο, τόσο στην καλλιέργεια, όσο και στην οινοποίηση τους. Σεβόμενοι απόλυτα το μεγαλείο του τόπου, οινοποιούν κάθε κομμάτι των αμπελώνων τους χωριστά, για να μπορούν να διατηρούν αναλλοίωτα τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του και να έχουν απόλυτο έλεγχο στο τελικό αποτέλεσμα.

Το Pouilly Fuisse του Dominique Cornin προέρχεται από 4 διαφορετικά αμπελοτόπια που φυτεύτηκαν την περίοδο 1909-1965 στο Chaintre και το Pouilly Fuisse της Βουργουνδίας. Ο συνδυασμός τους χαρίζει μοναδική πολυπλοκότητα και ισορροπία στο κρασί. Ζυμώνει με γηγενείς ζύμες και παλαιώνει σε ανοξείδωτες δεξαμενές, σε επαφή με τις οινολάσπες του, για 12 μήνες. Έπειτα εμφιαλώνεται αφιλτράριστο και χωρίς καμία άλλη παρέμβαση.

Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό και πλούσιο τόσο τώρα, όσο και μετά από μια 10ετία. Δοκίμασε το τώρα!

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή
Το Pouilly Fuisse του Dominique Cornin έχει μέτριο λεμονί χρώμα και διακριτική μύτη που σταδιακά γίνεται πιο εκφραστική. Περγαμόντο, αχλάδι, κίτρο, λεμόνι, κερήθρα, φρυγανιά, προζύμι, ώριμο ροδάκινο και πεπόνι συνθέτουν ένα πολύπλοκο μπουκέτο.

Στο στόμα λευκά άνθη όπως αγιόκλημα και χαμομήλι μπλέκονται με νότες ροδάκινου, κίτρου, περγαμόντου, ζύμης και μελιού. Έχει πλούσιο σώμα, λιπαρή υφή και τραγανή οξύτητα.
Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2018
Αλκοόλ 13%
Προέλευση Βουργουνδία, Γαλλία
Ποικιλία Chardonnay
Αρώματα Περγαμόντο, αχλάδι, κίτρο, λεμόνι, κερήθρα, φρυγανιά, προζύμι, ώριμο ροδάκινο, πεπόνι, αγιόκλημα, χαμομήλι, μέλι.
Μέγεθος Φιάλης 750 ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 11°C
Παλαίωση 7 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Ναι

POUILLY FUISSE 2018 - DOMAINE CORNIN

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με ένα φιλέτο σολομού με φινόκιο, λεμόνι και βούτυρο, κοτόπουλο a la creme με άγρια μανιτάρια, pasta carbonara, ριζότο μανιταριών, ή μεγάλα λιπαρά ψάρια στα κάρβουνα.

Λαζάνια στο φούρνο με μανιτάρια και προσούτο

  • 20gr βούτυρο
  • 2 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 750gr μανιτάρια Portobelloκομμένα στη μέση
  • 15gr αποξηραμένα μανιτάρια porcini εμποτισμένα σε 150ml βραστό νερό
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκα φύλλα θυμαριού
  • 200gr λεπτές φέτες προσούτο
  • 200gr τριμμένη μοτσαρέλα
  • 8 φύλλα φρέσκα λαζάνια
  • 2 κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά
  • 2 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα

Για την μπεσαμέλ :

  • 100gr βούτυρο
  • 100gr αλεύρι
  • 850ml  ημι-αποβουτυρωμένο γάλα ζεστό
  • 3 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα

 

 

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ° C. Λιώστε το βούτυρο σε ένα τηγάνι και τσιγαρίστε τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε για λίγα λεπτά ακόμη.  Προσθέστε τα μανιτάρια portobello, τα porciniαφού τα στραγγίσετε και το θυμάρι. Μαγειρέψτε για 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τις προτιμήσεις σας .

Για την μπεσαμέλ, λιώστε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο και προσθέστε σταδιακά το αλεύρι ανακατεύοντας καλά. Αφήνουμε το μίγμα να βράσει για λίγα λεπτά και στη συνέχεια, προσθέτουμε το γάλα , ανακατεύοντας μέχρι να πήξει . Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Τέλος προσθέτουμε την παρμεζάνα .

Σε ένα ταψί πυρέξ απλώστε το ένα τρίτο από τα μανιτάρια , το προσούτο και τη μοτσαρέλα. Πάνω τους απλώστε μια στρώση λαζάνια και το ένα τρίτο της μπεσαμέλ . Επαναλάβετε, τελειώνοντας με μια στρώση σάλτσας. Απλώστε τη φρυγανιά και την παρμεζάνα από πάνω και ψήστε στο φούρνο για 45 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.

 

 

Συνδυασμός με κρασί

Μια πεντανόστιμη συνταγή που θα αναδειχθεί ακόμη περισσότερο αν συνδυαστεί με ένα Λημνιό ή ένα Merlot, κρασιά που δεν είναι τόσο φρουτώδη, δεν έχουν επιθετικές τανίνες και θα σταθούν επάξια δίπλα στο αλμυρό προσούτο. Η ισορροπημένη οξύτητά τους θα ισορροπήσει την κρεμώδη υφή της μπεσαμέλ αναδεικνύοντας τις γεύσεις.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}