ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 5 Έτη
70k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.800.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Pouilly-Fumé 2023 - Baron De Ladoucette
Domaine de Ladoucette

POUILLY-FUMÉ 2023 - BARON DE LADOUCETTE

  Γαλλία / Loire
€45,20
€39,40
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Αν αγαπάς το Sauvignon Blanc αυτό δεν πρέπει να το χάσεις!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Baron de Ladoucette Pouilly-Fumé 2023 είναι, σίγουρα, ένα από τα πιο φημισμένα Sauvignon του Λίγηρα! Πιο συγκεκριμένα, είναι από αυτά τα λίγα κρασιά που μπορούν να σου προσφέρουν όλα όσα υπόσχεται το ιδιαίτερο έδαφος, σε συνδυασμό με την αγαπημένη λευκή ποικιλία και χωρίς να σπαταλήσεις μια περιουσία! Η βαθιά ιστορία και η αριστοτεχνική οινοποίηση, που έρχεται με την εμπειρία, είναι σίγουρα κάποιοι από τους λόγους που κάνουν αυτό το κρασί τόσο ξεχωριστό.

Η ιστορία του κτήματος ξεκινά το 1787, όταν ο Κόμης Lafond το απέκτησε από την κόρη του βασιλιά Λουδοβίκου ΙΕ της Γαλλίας. Από τότε και μέχρι σήμερα, το κτήμα παραμένει στα χέρια των απογόνων του, διατηρώντας ζωντανή μια παράδοση αιώνων. Ο Baron Patrick de Ladoucette, συνεχιστής μιας οινικής δυναστείας που ξεκινά από τον 18ο αιώνα, επιβλέπει προσωπικά κάθε στάδιο της παραγωγής, κάνοντας κάποια από τα διασημότερα Sauvignon Blanc του κόσμου.

Για το Baron de Ladoucette Pouilly-Fumé 2023 τα σταφύλια Sauvignon Blanc προέρχονται αμπέλια ηλικίας 25 - 35 ετών, από εδάφη πλούσια σε άργιλο, ασβεστόλιθο, πυρίτη και θαλάσσια απολιθώματα, που χαρίζουν στο κρασί τον χαρακτηριστικό του "fumé" χαρακτήρα. Ο τρύγος γίνεται με το χέρι και το έπειτα το κρασί ζυμώνει σε ανοξείδωτες δεξαμένες, όπου και ωριμάζει για 3-6 μήνες με συχνό batonnage. Έτσι προκύπτει ένα κρασί με αναλλοίωτα όλα τα πρωτογενή χαρακτηριστικά και πλούσια, λιπαρή υφή.

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Το Baron de Ladoucette Pouilly-Fumé 2023 είναι αρχικά διακριτικό στη μύτη, αλλά σταδιακά ξεδιπλώνονται αρώματα λευκών λουλουδιών, μάνγκο, αχλαδιού και φρέσκου ροδάκινου. Υπάρχει μια υπόγεια νότα ορυκτότητας και καπνού.

Στο στόμα έχει μέτριο σώμα και τραγανή οξύτητα. Τα εσπεριδοειδή μπλέκονται με νότες ζύμης, ροδάκινου και τσακμακόπετρας.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2023
Αλκοόλ 13,5%
Προέλευση Loire, Γαλλία
Ποικιλία Sauvignon Blanc
Αρώματα λευκά λουλούδια, μάνγκο, αχλάδι, φρέσκο ροδάκινο, ορυκτότητα, καπνός
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 10–12°C
Παλαίωση 5 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

POUILLY-FUMÉ 2023 - BARON DE LADOUCETTE

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με φρέσκα θαλασσινά (όστρακα, στρείδια, γαρίδες), φιλέτο λευκού ψαριού με λεμόνι και μυρωδικά, κατσικίσια τυριά (όπως το Crottin de Chavignol), ριζότο με σπαράγγια.

Σολομός με σάλτσα Dijon στο φούρνο

  • 1/4 φλιτζανιού βούτυρο, λιωμένο
  • 3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα Dijon
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι
  • 1/4 φλιτζανιού τρίμα φρυγανιάς
  • 1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένα φιστίκια
  • 4 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
  • 4 φιλέτα σολομού
  • αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
  • 1 λεμόνι, για το γαρνίρισμα

 

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200οC.
  2. Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέβουμε καλά το βούτυρο, τη μουστάρδα και το μέλι. Σε ένα άλλο μπολ, ανακατέβουμε τη φρυγανιά, τα φιστίκια και το μαϊντανό.
  3. Αλείφουμε κάθε φιλέτο σολομού με το μείγμα μουστάρδας με μέλι και πασπαλίζουμε με το μείγμα φρυγανιάς.
  4. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 12 έως 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει πολύ. Αλατοπιπερώνουμε και γαρνίρουμε με φέτες λεμόνι.

 

Συνδυασμός με κρασί

Αυτό είναι ένα πιάτο φτιαγμένο για chardonnay, ιδανικά με παραμονή σε βαρέλι. Η πολυπλοκότητα των γεύσεων απαιτεί αντίστοιχης πολυπλοκότητας και έντασης κρασί. Η παραμονή στο βαρέλι θα δώσει στο chardonnay το βάθος και τον αέρα παλαίωσης που απαιτείται. Ο σολομός είναι λιπαρό ψάρι. Η αντίστοιχη γεμάτη αίσθηση του chardonnay ταιριάζει με την υφή του ψαριού ενώ η οξύτητα θα σπάσει τη λιπαρότητά του.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}