ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 5 Έτη
70k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.800.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Pouilly-Fumé 2022 - Jean-Max Roger
Jean-Max Roger

POUILLY-FUMÉ 2022 - JEAN-MAX ROGER

  Γαλλία / Loire
€31,30
€27,30
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Το Sauvignon Blanc σε μια από τις καλύτερες εκδοχές του!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Cuvee Les Alouettes Pouilly-Fume 2022 από το Domaine Jean-Max Roger, είναι ένα σούπερ τυπικό Sauvignon Blanc από το Λίγηρα που αποδεικνύει περίτρανα τι συμβαίνει στην ποικιλία όταν προέρχεται από μοναδικά terroir. Με την υπογραφή μιας οικογένειας που έχει αφιερωθεί στην αμπελουργία εδώ και αιώνες, αυτό το Pouilly-Fume αποτυπώνει με εντυπωσιακή ακρίβεια την κομψότητα, την ορυκτότητα και την εκλεπτυσμένη φινέτσα της περιοχής και σε τιμή σχεδόν προκλητική!

Η ιστορία του Domaine Jean-Max Roger ξεκινά από τον 17ο αιώνα, με την οικογένεια Roger να καλλιεργεί αμπέλια στο Bué, μια από τις πιο φημισμένες περιοχές του Sancerre. Ο Jean-Max Roger ανέλαβε το κτήμα τη δεκαετία του '70 και το μετέτρεψε σε σημείο αναφοράς για την περιοχή, κερδίζοντας επάξια τον τίτλο ενός από τους πιο διακεκριμένους οινοποιούς της περιοχής. Σήμερα, οι γιοι του συνεχίζουν την οικογενειακή παράδοση, ακολουθώντας πιστά τις αρχές της βιώσιμης καλλιέργειας και δίνοντας έμφαση στην έκφραση της ιδιαιτερότητας του εδάφους και της ποικιλίας.

Για το Cuvee Les Alouettes Pouilly-Fume 2022, τα σταφύλια Sauvignon Blanc προέρχονται από επιλεγμένα αμπελοτεμάχια 6-40 ετών και χαμηλών αποδόσεων, φυτεμένα στα πιο ψηλά σημεία του αμπελώνα, από όπου προέρχεται και το όνομά του «Les Alouettes»! Ο συνδυασμός διαφορετικών εδαφών κυρίως ασβεστόλιθου, πυρίτη και απολιθωμάτων από όστρακα και θαλάσσιους οργανισμούς, δίνει άλλη διάσταση στο κρασί, με μια χαρακτηριστική ορυκτότητα και τον διακριτικό «καπνιστό» χαρακτήρα, που έκανε διάσημα τα κρασιά της περιοχής. Η ζύμωση πραγματοποιείται σε ελεγχόμενη θερμοκρασία μέσα σε ανοξείδωτες δεξαμενές με γηγενείς ζύμες ενώ ακολουθεί ωρίμαση στις οινολάσπες, με συχνό batonnage, για περίπου 7 μήνες. Το αποτέλεσμα είναι ένα κρασί με πλούσια υφή, χαρακτηριστική ορυκτότητα και εκπληκτική δομή!

Το Cuvee Les Alouettes Pouilly-Fume 2022 είναι μια προσιτή έκφραση του Pouilly-Fume που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσει αν αγαπάς τα mineral κρασιά και το Sauvignon!

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΟΞΥΤΗΤΑ

Δοκιμή

Στη μύτη αρχικά είναι ντροπαλό με διακριτικά αρώματα λευκών λουλουδιών, όπως άνθη νεραντζιάς και αμυγδαλιάς. Στη συνέχεια ξεδιπλώνονται αρώματα από αχλάδι, λευκόσαρκο ροδάκινο, λεμόνι, γκρέιπφρουτ, ανανά, σπαράγγι και διακριτικές νότες καπνού και βρεγμένης πέτρας.

Στο στόμα έχει μέτριο σώμα και τραγανή οξύτητα. Λευκό ροδάκινο, αχλάδι, πράσινο μήλο και ανανάς κυριαρχούν, ενώ διακρίνονται νότες λεμονιού, γκρέιπφρουτ και κίτρου προσφέρουν ζωντάνια. Οι νότες ζύμης και η αίσθηση τσακμακόπετρας, προσδίδουν πολυπλοκότητα και χαρακτήρα στο σύνολο.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2022
Αλκοόλ 12.5%
Προέλευση Loire, Γαλλία
Ποικιλία Sauvignon Blanc
Αρώματα αχλάδι, λευκόσαρκο ροδάκινο, λεμόνι, γκρέιπφρουτ, ανανάς, σπαράγγι, καπνός, βρεγμένη πέτρα
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 8–12°C
Παλαίωση 3-10 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

POUILLY-FUMÉ 2022 - JEAN-MAX ROGER

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Δοκίμασέ το με σπαράγγια gratin με κρέμα κατσικίσιου τυριού, πράσινη σαλάτα με vinaigrette εσπεριδοειδών και ψητό κορμό κατσικίσιου τυριού, φιλέτο ψαριού στον ατμό με σχοινόπρασο και λεμόνι.

Σολομός με σάλτσα Dijon στο φούρνο

  • 1/4 φλιτζανιού βούτυρο, λιωμένο
  • 3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα Dijon
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι
  • 1/4 φλιτζανιού τρίμα φρυγανιάς
  • 1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένα φιστίκια
  • 4 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
  • 4 φιλέτα σολομού
  • αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
  • 1 λεμόνι, για το γαρνίρισμα

 

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200οC.
  2. Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέβουμε καλά το βούτυρο, τη μουστάρδα και το μέλι. Σε ένα άλλο μπολ, ανακατέβουμε τη φρυγανιά, τα φιστίκια και το μαϊντανό.
  3. Αλείφουμε κάθε φιλέτο σολομού με το μείγμα μουστάρδας με μέλι και πασπαλίζουμε με το μείγμα φρυγανιάς.
  4. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 12 έως 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει πολύ. Αλατοπιπερώνουμε και γαρνίρουμε με φέτες λεμόνι.

 

Συνδυασμός με κρασί

Αυτό είναι ένα πιάτο φτιαγμένο για chardonnay, ιδανικά με παραμονή σε βαρέλι. Η πολυπλοκότητα των γεύσεων απαιτεί αντίστοιχης πολυπλοκότητας και έντασης κρασί. Η παραμονή στο βαρέλι θα δώσει στο chardonnay το βάθος και τον αέρα παλαίωσης που απαιτείται. Ο σολομός είναι λιπαρό ψάρι. Η αντίστοιχη γεμάτη αίσθηση του chardonnay ταιριάζει με την υφή του ψαριού ενώ η οξύτητα θα σπάσει τη λιπαρότητά του.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}