ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Pouilly-Fume Vitae 2018 - Domaine du Bouchot
Domaine Du Bouchot

POUILLY-FUME VITAE 2018 - DOMAINE DU BOUCHOT

  Γαλλία / Loire
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Το Sauvignon Blanc στην Κορυφαία εκδοχή του!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Pouilly-Fume Vitae του Domaine du Bouchot είναι μια αγνή και καθαρή έκφραση του μοναδικού μικροκλίματος της περιοχής αλλά και της διασημότερης λευκής ποικιλίας, του Sauvignon Blanc. Γηγενείς ζύμες, φυσική οινοποίηση και βιοδυναμική καλλιέργεια δίνουν ένα κρασί απαράμιλλης φινέτσας, που κάθε λάτρης του Sauvignon Blanc πρέπει να δοκιμάσει! Μάλιστα, σύμφωνα με γάλλους sommelier, είναι στο Top 10 των Puilly-Fume που κυκλοφορούν.

Το Domaine du Bouchot είναι το πρώτο που εφάρμοσε την βιολογική καλλιέργεια στην περιοχή και από το 2008 έχει στραφεί στη βιοδυναμική καλλιέργεια. Το ζευγάρι Rachel και Pascal Kerbiquet, ξεκίνησε να καλλιεργεί τα αμπελοτόπια Cote des Pres και Fouinelles, το 1985. Από τότε μέχρι σήμερα έχουν επεκταθεί και σε άλλα όπως τα Vaurigny and Papillons. Ο συνδυασμός διαφορετικών εδαφών δίνει άλλη διάσταση στα κρασιά τους, τα οποία οινοποιούν φυσικά, με γηγενείς ζύμες.

Το Pouilly-Fume Vitae προέρχεται από τα αμπελοτόπια Les Champs du Roin Haut, La Côte des Prés, Les Déserts, Le Domaine du Bouchot, Les Champs Frisés, Les Genièvres, Les Bascoins και Les Champs de la Croix, από αμπέλια ηλικίας 40 ετών. Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό και καθηλώνει τους λάτρεις του καλού κρασιού.

Δοκίμασε το Pouilly-Fume Vitae του Domaine du Bouchot με ζόρικα πιάτα με σπαράγγια, όστρακα και κατσικίσια τυριά και δε θα ξαναπιείς άλλο Sauvignon Blanc!

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή
Έχει απαλό λεμονί χρώμα με πρασινωπές ανταύγειες και εντυπωσιακά αρώματα λεμονιού, σπαραγγιού, πιπεριάς, αχλαδιού, λευκών λουλουδιών, γκρέιπφρουτ, lime, ανανά, ροδάκινου και βρεγμένης πέτρας. Πολύπλοκο στόμα, με εντυπωσιακή δομή, με μέτριο σώμα και δροσιστική οξύτητα.
Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2018
Αλκοόλ 14%
Προέλευση Pouilly-Fume, Λίγηρας
Ποικιλία Sauvignon Blanc
Αρώματα Λεμόνι, σπαράγγι, πιπεριά, αχλάδι, λευκά λουλούδια, γκρέιπφρουτ, lime, ανανάς, ροδάκινο, βρεγμένη πέτρα.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 10°C
Παλαίωση 5 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Ναι

POUILLY-FUME VITAE 2018 - DOMAINE DU BOUCHOT

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδυασέ το με όστρακα, λιπαρά μεγάλα ψάρια στη σχάρα ή κοτόπουλο a la creme με σπαρράγγια.

Σολομός με σάλτσα Dijon στο φούρνο

  • 1/4 φλιτζανιού βούτυρο, λιωμένο
  • 3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα Dijon
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι
  • 1/4 φλιτζανιού τρίμα φρυγανιάς
  • 1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένα φιστίκια
  • 4 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
  • 4 φιλέτα σολομού
  • αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
  • 1 λεμόνι, για το γαρνίρισμα

 

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200οC.
  2. Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέβουμε καλά το βούτυρο, τη μουστάρδα και το μέλι. Σε ένα άλλο μπολ, ανακατέβουμε τη φρυγανιά, τα φιστίκια και το μαϊντανό.
  3. Αλείφουμε κάθε φιλέτο σολομού με το μείγμα μουστάρδας με μέλι και πασπαλίζουμε με το μείγμα φρυγανιάς.
  4. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 12 έως 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει πολύ. Αλατοπιπερώνουμε και γαρνίρουμε με φέτες λεμόνι.

 

Συνδυασμός με κρασί

Αυτό είναι ένα πιάτο φτιαγμένο για chardonnay, ιδανικά με παραμονή σε βαρέλι. Η πολυπλοκότητα των γεύσεων απαιτεί αντίστοιχης πολυπλοκότητας και έντασης κρασί. Η παραμονή στο βαρέλι θα δώσει στο chardonnay το βάθος και τον αέρα παλαίωσης που απαιτείται. Ο σολομός είναι λιπαρό ψάρι. Η αντίστοιχη γεμάτη αίσθηση του chardonnay ταιριάζει με την υφή του ψαριού ενώ η οξύτητα θα σπάσει τη λιπαρότητά του.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}