Αν νομίζεις πως έχεις δοκιμάσει όλες τις εκδοχές της Κυδωνίτσας, αυτή θα σου αλλάξει σίγουρα γνώμη. Η Κυδωνίτσα Rarus από το Κτήμα Μπαϊρακτάρη, είναι εκφραστική αλλά και εκλεπτυσμένη και αποδεικνύει πως μια ποικιλία σε διαφορετικό τόπο και έδαφος, στα κατάλληλα χέρια, μπορεί να δώσει διαφορετικά αλλά εξαιρετικά ενδιαφέροντα αποτελέσματα. Αν βρίσκεις την Κυδωνίτσα βαρετή ή πολύ αρωματική αυτή είναι η εκδοχή που θα λατρέψεις.
Το Κτήμα Μπαϊρακτάρη, με έδρα τη Νεμέα, έχει γίνει συνώνυμο της καινοτομίας και της ποιότητας. Ο Χρήστος Μπαϊρακτάρης, με φρέσκια ματιά και σεβασμό στην παράδοση, δημιουργεί κρασιά με βάση τις τοπικές ποικιλίες που αναδεικνύουν τον τόπο που τα γεννά. Η Κυδωνίτσα Rarus Κ μας συστήνει την πιο βοτανική και λεμονάτη διάσταση της ποικιλίας. Τα σταφύλια προέρχονται από ένα ορεινό αμπελοτόπι στην Κορινθία, σε υψόμετρο 600 μέτρων. Το κρασί οινοποιείται με στόχο να αναδείξει τον χαρακτήρα και την κομψότητα της ποικιλίας. Η ζύμωση λοιπόν έγινε σε ανοξείδωτες δεξαμενές και το τελικό αποτέλεσμα ξεχειλίζει από πράσινο μήλο, λεμόνι, κυδώνι και βότανα της εξοχής.
Το Rarus K από το Κτήμα Μπαϊρακτάρη είναι σίγουρα μια από τις πιο γαστρονομικές εκδοχές της ποικιλίας. Δοκίμασέ το τώρα!