ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 5 Έτη
70k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.800.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Rarus 2025 - Κτήμα Μπαϊρακτάρη
Κτήμα Μπαϊρακτάρη

RARUS 2025 - ΚΤΗΜΑ ΜΠΑΪΡΑΚΤΑΡΗ

  Ελλάδα / Νεμέα
€17,80
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Η Κυδωνίτσα στα καλύτερά της!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Αν νομίζεις πως έχεις δοκιμάσει όλες τις εκδοχές της Κυδωνίτσας, αυτή θα σου αλλάξει σίγουρα γνώμη. Η Κυδωνίτσα Rarus από το Κτήμα Μπαϊρακτάρη, είναι εκφραστική αλλά και εκλεπτυσμένη και αποδεικνύει πως μια ποικιλία σε διαφορετικό τόπο και έδαφος, στα κατάλληλα χέρια, μπορεί να δώσει διαφορετικά αλλά εξαιρετικά ενδιαφέροντα αποτελέσματα. Αν βρίσκεις την Κυδωνίτσα βαρετή ή πολύ αρωματική αυτή είναι η εκδοχή που θα λατρέψεις.

Το Κτήμα Μπαϊρακτάρη, με έδρα τη Νεμέα, έχει γίνει συνώνυμο της καινοτομίας και της ποιότητας. Ο Χρήστος Μπαϊρακτάρης, με φρέσκια ματιά και σεβασμό στην παράδοση, δημιουργεί κρασιά με βάση τις τοπικές ποικιλίες που αναδεικνύουν τον τόπο που τα γεννά. Η Κυδωνίτσα Rarus Κ μας συστήνει την πιο βοτανική και λεμονάτη διάσταση της ποικιλίας. Τα σταφύλια προέρχονται από ένα ορεινό αμπελοτόπι στην Κορινθία, σε υψόμετρο 600 μέτρων. Το κρασί οινοποιείται με στόχο να αναδείξει τον χαρακτήρα και την κομψότητα της ποικιλίας. Η ζύμωση λοιπόν έγινε σε ανοξείδωτες δεξαμενές και το τελικό αποτέλεσμα ξεχειλίζει από πράσινο μήλο, λεμόνι, κυδώνι και βότανα της εξοχής.

Το Rarus K από το Κτήμα Μπαϊρακτάρη είναι σίγουρα μια από τις πιο γαστρονομικές εκδοχές της ποικιλίας. Δοκίμασέ το τώρα!

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Στη μύτη ξεδιπλώνονται κομψά αρώματα κυδωνιού, αχλαδιού, πράσινου μήλου, λευκού ροδάκινου και φρέσκων βοτάνων, με νότες λεμονανθού, χαμομηλιού και λουίζας.

Στο στόμα έχει μέτριο σώμα με δροσιστική οξύτητα και γεύσεις πράσινων φρούτων, κυδωνιού και μέντας.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2025
Αλκοόλ 13%
Προέλευση Νεμέα, Ελλάδα
Ποικιλία Κυδωνίτσα
Αρώματα κυδώνι, αχλάδι, πράσινο μήλο, λευκό ροδάκινο, φρέσκα βότανα, λεμονανθός, χαμομήλι, λουίζα
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 12-14°C
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

RARUS 2025 - ΚΤΗΜΑ ΜΠΑΪΡΑΚΤΑΡΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Απόλαυσέ το με φιλέτο λαβράκι με λεμονάτη σάλτσα, γαρίδες ψητές με αρωματικό λαδολέμονο και σπανακόπιτα με φέτα.

Γαρίδες, σουβλάκι, τυλιγμένες με προσούτο σε μαρμελάδα πορτοκάλι

1/4 φλιτζανιού μαρμελάδα πορτοκάλι

1/4 φλιτζανιού λευκό ξηρό κρασί

4 κουταλάκια του γλυκού φρέσκο ​​χυμό λεμονιού

1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο ​​τζίντζερ

1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

20 γαρίδες jumbo ή μεσαίου μεγέθους ξεφλουδισμένες (μπορείτε να αφήσετε την ουρά)

10 φέτες προσούτο κομμένες σε 2 φέτες κατά μήκος

2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι

10 καλαμάκια για σουβλάκια βουτηγμένα σε νερό για 20 λεπτά

αλάτι

πιπέρι

 

Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατέυουμε τη μαρμελάδα, το λευκό κρασί, το χυμό λεμονιού, το τζίντζερ, το σκόρδο και τα κρεμμυδάκια. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τα γούστα μας.

Βουτάμε τις γαρίδες και τις γυρίζουμε για να καλυφθούν πλήρως με το μίγμα. Τις αφήνουμε για 20 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου. Μετά το πέρασμα των 20 λεπτών, στραγγίζουμε τις γαρίδες.

Τυλίγουμε κάθε μια από τις γαρίδες με μια φέτα προσίουτο, περίπου στη μέση. Περνάμε 2 γαρίδες σε κάθε καλαμάκι και φροντίζουμε νε τις καρφώσουμε έτσι ώστε να μην ξετυλιχτεί το προσούτο.

Προθερμαίνουμε το γκριλ σε μεσαία προς ψηλή θερμοκρασία. Αν τα κάνουμε στα κάρβουνα φροντίζουμε να έχουμε μέτρια φωτιά. Βουτάμε τα σουβλάκια στη μαρινάδα και τα ψήνουμε έως ότου το προσούτο γίνει τραγανό και οι γαρίδες αδιαφανείς και ελαφρά κόκκινες, περίπου 3 λεπτά από κάθε πλευρά.

 

Μυστικό

Μουλιάζουμε τα ξύλινα καλαμάκια για σουβλάκια σε νερό (κατά προτίμηση ζεστό) πριν τα βάλουμε στο φούρνο ή στα κάρβουνα για να μην καούν και μαυρίσουν κατά το ψήσιμο.

 

Συνδυασμός με κρασί

Θαλασσινά, προσούτο και μαρμελάδα πορτοκάλι συνδυάζονται με το έντονο κάπνισμα του ψησίματος στη σχάρα. Λευκά κρασιά μεγάλης έντασης με πέρασμα από βαρέλι, ελαφριά κόκκινα με μέτριες - τανίνες και δροσερά ροζέ με οξύτητα θα αποδώσουν καλύτερα τον γευστικό πλούτο αυτής της συνταγής.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}