ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Ρετσίνα - Μικροοινοποιΐα Μυλωνάς
Μικροοινοποιία Μυλωνά

ΡΕΤΣΙΝΑ - ΜΙΚΡΟΟΙΝΟΠΟΙΪΑ ΜΥΛΩΝΑΣ

  Ελλάδα / Αττική
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Μια κλασική αλλά και παράλληλα μοντέρνα εκδοχή της Ρετσίνας!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

H Ρετσίνα της Μικροοινοποιϊας Μυλωνά είναι μια κλασική αλλά παράλληλα τόσο μοντέρνα εκδοχή της Ρετσίνας που δε γίνεται να μην τη λατρέψεις! Τα αρώματα του ρετσινιού ντύνουν το ζουμερό Σαββατιανό του Σταμάτη Μυλωνά και το αποτέλεσμα είναι απλά ακαταμάχητο.

Ο Σταμάτης Μυλωνάς έχοντας γεννηθεί ανάμεσα στα αμπέλια και στα πιθάρια με κρασί του παππού Αντώνη, δεν είχε άλλη επιλογή παρά να επικεντρωθεί στο κρασί. Και όταν λέμε κρασί στην Αττική εννοούμε φυσικά το Σαββατιανό αλλά και τη Ρετσίνα. Η ιστορία της οικογένειας Μυλωνά στο κρασί και το αμπέλι ξεκινά γύρω στο 1917. Μέχρι και σήμερα η σύνδεση της με τον Αττικό αμπελώνα είναι άρρηκτη. Ο Σταμάτης Μυλωνάς που βρίσκεται πλέον στο τιμόνι ακολουθεί τόσο σύγχρονες όσο και παραδοσιακές τεχνικές για το Σαββατιανό του αλλά και τη Ρετσίνα. Η αυστηρή διαλογή δίνει το καλύτερο σταφύλι για τη Ρετσίνα της Μικροοινοποιϊας Μυλωνά. Έπειτα το κρασί ζυμώνει με επιλεγμένες ζύμες, σε ανοξείδωτες δεξαμενές και ωριμάζει για λίγους μήνες με τις φίνες οινολάσπες του.

Απόλαυσε την παρέα με μεζέδες θαλασσινών.

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Η Ρετσίνα της Μικροοινοποιϊας Μυλωνά έχει λαμπερό λεμονί χρώμα με χρυσαφί ανταύγειες. Στη μύτη ξεδιπλώνονται ευχάριστα αρώματα λεμονιού, περγαμόντου, κίτρου, ροδάκινου, βασιλικού, πεύκου και μαστίχας.

Στο στόμα έχει μέτριο σώμα, τραγανή οξύτητα και διακριτική λιπαρή αίσθηση. Νότες από ροδάκινο, γκρέιπφρουτ και πράσινα φρούτα μπλέκονται με νότες βοτάνων και πεύκου.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά -
Αλκοόλ 12%
Προέλευση Αττική, Ελλάδα
Ποικιλία Σαββατιανό
Αρώματα Λεμόνι, περγαμόντο, κίτρο, ροδάκινο, βασιλικός, πεύκο, μαστίχα
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 10°C
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΡΕΤΣΙΝΑ - ΜΙΚΡΟΟΙΝΟΠΟΙΪΑ ΜΥΛΩΝΑΣ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με μύδια αχνιστά με λευκό κρασί, ταραμοσαλάτα, καλαμαράκια με σπανάκι

Καλαμαράκια Γεμιστά

  • 1/2 kg καλαμάρια
  • 2 Κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 Πράσσο ψιλοκομμένο
  • 1 πιπεριά φλωρίνης
  • 1 κούπα ρύζι για πιλάφι (σπιρωτό)
  • 1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
 

Καθαρίζουμε τα καλαμαράκια αφαιρώντας την πλαστική μεμβράνη και το δέρμα τους. Αφαιρούμε τα κεφάλια, τα τοποθετούμε ξεχωριστά σε ένα πιάτο και τα ψιλοκόβουμε.

Σωτάρουμε το κρεμμύδι και το πράσο. Προσθέτουμε στο μείγμα τα ψιλοκομμένα κεφάλια και στο τέλος  το ρύζι για σωταριστούν όλα μαζί.

Σβήνουμε με ½ ποτήρι λευκό κρασί.

Ρίχνουμε στο μείγμα την πιπεριά Φλωρίνης κομμένη, τον άνιθο και τον δυόσμο. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

Γεμίζουμε τα καλαμαράκια έως τα 2/3 με τη γέμιση και τα κλείνουμε με μία οδοντογλυφίδα.

Στάζουμε λίγο ελαιόλαδο στα καλαμάρια εξωτερικά, αλάτι, πιπέρι και λίγη γλυκιά πάπρικα.

Τα βάζουμε σε ταψί, τα περιχύνουμε με λίγο νερό, κρασί και λάδι και τα τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς.

Ψήνουμε για 35’-40’ (μέχρι να μαλακώσει το ρύζι).


από τον σεφ Σάββα Λάμπρου

 

Δες πιο κάτω τις προτάσεις του mySommelier!

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}