ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 5 Έτη
70k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.800.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Riesling Erdener Treppchen GG 2022 - Dr. Loosen
Dr. Loosen

RIESLING ERDENER TREPPCHEN GG 2022 - DR. LOOSEN

  Γερμανία / Mosel
€44,90
€39,20
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Riesling Grand Cru. Εμβληματικός αμπελώνας. Απίστευτη τιμή.

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Μπορείς να μας ευχαριστήσεις, σου βρήκαμε Riesling με ποιότητα Pralat και τιμή Urziger Wurzgarten και ακούει στο όνομα Erdener Treppchen Riesling 2022 Dr Loosen. Και αν νομίζεις πως υπερβάλουμε ή όλα αυτά τα αμπελοτόπια σου ακούγονται αλαμπουρνέζικα θα σου πούμε απλά πως ο James Suckling του έδωσε 97 πόντους, κατακτώντας τη θέση #70 στα Top 100 Wines of Germany 2023 και τη θέση #19 στα Top 100 Value Wines του 2023.  

Το οινοποιείο Dr. Loosen, υπό την καθοδήγηση του Ernst “Erni” Loosen από το 1988, έχει εξελιχθεί σε ένα από τα πιο αναγνωρισμένα διεθνώς οινοποιεία της Γερμανίας. Με ιστορία που ξεπερνά τα 200 χρόνια και φιλοσοφία βασισμένη στην ποιότητα, την παράδοση και τη βιωσιμότητα, το οινοποιείο δημιουργεί κρασιά που εκφράζουν με ακρίβεια τον χαρακτήρα κάθε αμπελώνα και την ποικιλία. 

Ο αμπελώνας Erdener Treppchen, με τις χαρακτηριστικές του πεζούλες και το κόκκινο σχιστολιθικό του έδαφος, φιλοξενεί αμπέλια άνω των 100 ετών που καλλιεργούνται με σεβασμό στo terroir και την παράδοση. Η σοδειά του 2022 αποτυπώνει με μοναδικό τρόπο την ένταση και την πολυπλοκότητα του συγκεκριμένου terroir. Το Erdener Treppchen Riesling 2022 Dr Loosen ζυμώνει με γηγενείς ζύμες, σε παραδοσιακά δρύινα βαρέλια 1.000 λίτρων και ωριμάζει για έναν χρόνο με τις οινολάσπες του, διατηρώντας έτσι τον αυθεντικό του χαρακτήρα. 

Πραγματικά αυτό το Riesling δεν θες να το χάσεις! 

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Στη μύτη γοητεύει χωρίς να προσπαθήσει με αρώματα βρεγμένης πέτρας, λεμονιού, ξύσματος Lime, ροδάκινου, ανανά, αγιοκλήματος και ανθών πορτοκαλιάς.

Στο στόμα, το Erdener Treppchen Riesling 2022 αποκαλύπτει ένα μυώδες και βαθιά ορυκτό προφίλ, με αρώματα βρεγμένης πέτρας, τσακμακόπετρας και αλμύρας. Εντυπωσιακή συμπύκνωση στο στόμα με κοφτερή οξύτητα που όμως είναι ντυμένη με πυρηνόκαρπο και εσπεριδοειδές φρούτο.  

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2022
Αλκοόλ 12,5%
Προέλευση Mosel, Γερμανία
Ποικιλία Riesling
Αρώματα βρεγμένη πέτρα, λεμόνι, ξύσμα Lime, ροδάκινο, ανανάς, αγιόκλημα, άνθη πορτοκαλιάς
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 12 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 8–10 °C
Παλαίωση 10+ χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

RIESLING ERDENER TREPPCHEN GG 2022 - DR. LOOSEN

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασε το με sashimi, όστρακα, ζυμαρικά με μπρόκολο και blue cheese sauce, ceviche λαβράκι και χοιρινή πανσέτα με γλάσο πορτοκάλι. 

Λαβράκι στα κάρβουνα με πικάντικη σάλτσα σόγιας

  • 2 λαβράκια (των 500γρ) καθαρισμένα και ξεσπλαχνισμένα
  • ελαιόλαδο
  • αλατοπίπερο
  • Μια χούφτα φρέσκα μυρωδικά (δενδρολίβανο, ρίγανη)
  • 2 λεμόνια ή 1 πορτοκάλι
  • 10 γρ φρέσκο ​​τζίντζερ, σε λεπτές φέτες
  • Επιπλέον φέτες λεμόνι ή λάιμ για το σερβίρισμα

 

Για τη σάλτσα

  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1/2 έως 1 φρέσκια καυτερή πιπεριά, σε λεπτές φέτες (εξαρτάται από τις προτιμήσεις σας)
  • 1/2 φλιτζάνι σάλτσα σόγιας
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

 

Προθερμάνετε την ψησταριά σας ή ανάψτε τα κάρβουνα. Καθαρίστε το ψάρι καλά μέσα και έξω, και σκουπίστε το καλά. Κάνετε 3-4 κάθετες κάθετες στο κόκκαλο τομές  σε κάθε πλευρά του ψαριού. Αλοίψτε τα ψάρια μέσα και έξω με το ελαιόλαδο. Πασπαλίστε τα με αλάτι και πιπέρι μέσα και έξω. Γεμίστε τα με τα φρέσκα βότανα, φέτες λεμονιού ή πορτοκαλιού και τις φέτες τζίντζερ στις εγκοπές που ανοίξατε νωρίτερα.

Τοποθετήστε τα ψάρια μέσα σε μια σχάρα ψησίματος και ασφαλίστε τη καλά. Αφού έχουν κάτσει τα κάρβουνα ή αφού το grill αερίου έχει ζεσταθεί καλά, ψήστε για 5-7 λεπτά και στη συνέχεια γυρίστε τη σχάρα από την άλλη πλευρά για άλλα 5 λεπτά.

Για τη σάλτσα, τοποθετήστε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε το ελαιόλαδο και όταν κάψει, προσθέστε το σκόρδο και τις πιπεριές τσίλι. Μαγειρέψτε για 30 δευτερόλεπτα. Προσθέστε τη σάλτσα σόγιας και τη ζάχαρη και αφήστε στη φωτιά για 1 λεπτό.

Περιχύστε τα ψάρια με τη σάλτσα και σερβίρετε με φέτες λεμονιού.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}