ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 5 Έτη
70k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.800.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Riesling Heiligenstein Alte Reben 2022 - Bründlmayer
Weingut Bründlmayer

RIESLING HEILIGENSTEIN ALTE REBEN 2022 - BRÜNDLMAYER

  Αυστρία / Kamptal
€54,60
€47,70
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Ένα φανταστικό Riesling από την Αυστρία με 97 pts Falstaff και 95+pts από Parker!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Ναι, το ξέρουμε πως όταν ακούς Riesling σκέφτεσαι αυτόματα  Γερμανία, αλλά έχεις δοκιμάσει Αυστρία και συγκεκριμένα το  Riesling Heiligenstein Alte Reben 2022 του Bründlmayer; Όχι;; Αυτό πρέπει να αλλάξει χθες γιατί πρώτον, μιλάμε για φοβερό παραγωγό, δεύτερον, για απίθανο terroir και έκφραση της ποικιλίας και τρίτον, 97 pts από Falstaff και 95+pts από Parker! 

Και τώρα που έχουμε την προσοχή σου ας δούμε μερικά πράγματα για το οινοποιείο Brundlmayer. Ο Willi Bründlmayer ηγείται του οικογενειακού κτήματος μαζί με τη σύζυγό του Edwige, τον Thomas Klinger και τον Master of Wine, Andreas Wickhoff. Ο Willi Bründlmayer είναι ιδρυτικό μέλος της  ένωσης "Österreichische Traditionsweingüter", τα μέλη της οποίας δεσμεύονται να εκφράζουν τα χαρακτηριστικά των περιοχών, των εδαφών, του κλίματος, των ποικιλιών στα κρασιά τους. Πιστεύει ακράδαντα πως το κρασί λέει τα πάντα για το έδαφος, τη ζέστη και το κρύο, την καταιγίδα και τη βροχή, το τοπίο και τους ανθρώπους που δουλεύουν για αυτό. Αξίζει εδώ να σημειωθεί, πως για τον Willi και τα κρασιά του μιλούν με διθυραμβικά λόγια τόσο η Jancis Robinson MW όσο και ο Robert Parker.  

Η οικογένεια Bründlmayer έχει 10 εκτάρια στο "Zöbinger Heiligenstein", σε υψόμετρο 230-345 μέτρων. Ξεκινώντας από τη δεκαετία του 1920, έθεσαν τις βάσεις για τον αμπελώνα που δίνει σήμερα τα σταφύλια για το Riesling Heiligenstein Alte Reben. Τα αμπέλια είναι κατά μέσο όρο 50 ετών, με τα παλαιότερα να φτάνουν ακόμη και τα 75 χρόνια. Τα πιο παλιά αμπέλια είναι λιγότερο παραγωγικά δίνοντας φρούτο με μεγάλη συμπύκνωση, που είναι και αυτό που χαρακτηρίζει το Riesling Heiligenstein Alte Reben 2022 του Bründlmayer. Το κρασί ζυμώνει και ωριμάζει σε ανοξείδωτη δεξαμενή για την απόλυτη διατήρηση και έκφραση της ποικιλίας και του terroir. 

Οι φιάλες του Riesling Heiligenstein Alte Reben 2022 του Bründlmayer είναι πολύ πολύ λίγες οπότε ξέρεις τι πρέπει να κάνεις! 

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Απαλό λεμονί χρώμα και νεανική, συγκρατημένη πρώτη εντύπωση. Το πολύπλοκο μπουκέτο ξεδιπλώνεται αργά, με φλούδες εσπεριδοειδών, φρέσκα λευκά ροδάκινα και μήλα που συμπληρώνονται από νότες λευκών λουλουδιών και πράσινου τσαγιού.

Στο στόμα έχει μέτριο προς γεμάτο σώμα, τονισμένη οξύτητα και σφιχτή δομή που ξεχειλίζει πυρηνόκαρπα και εσπεριδοειδή φρούτα.  

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2022
Αλκοόλ 13,5%
Προέλευση Kamptal, Αυστρία
Ποικιλία Riesling
Αρώματα φλούδες εσπεριδοειδών, λευκό ροδάκινο, μήλο, λευκά λουλούδια, πράσινο τσάι
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 10°C
Παλαίωση 5-10 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

RIESLING HEILIGENSTEIN ALTE REBEN 2022 - BRÜNDLMAYER

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασε το με φαγκρί ψητό, βιεννέζικο σνίτσελ με πατατοσαλάτα, κοτόπουλο λεμονάτο στο φούρνο, σολομό με lime, soy και μέλι 

Λαβράκι στα κάρβουνα με πικάντικη σάλτσα σόγιας

  • 2 λαβράκια (των 500γρ) καθαρισμένα και ξεσπλαχνισμένα
  • ελαιόλαδο
  • αλατοπίπερο
  • Μια χούφτα φρέσκα μυρωδικά (δενδρολίβανο, ρίγανη)
  • 2 λεμόνια ή 1 πορτοκάλι
  • 10 γρ φρέσκο ​​τζίντζερ, σε λεπτές φέτες
  • Επιπλέον φέτες λεμόνι ή λάιμ για το σερβίρισμα

 

Για τη σάλτσα

  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1/2 έως 1 φρέσκια καυτερή πιπεριά, σε λεπτές φέτες (εξαρτάται από τις προτιμήσεις σας)
  • 1/2 φλιτζάνι σάλτσα σόγιας
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

 

Προθερμάνετε την ψησταριά σας ή ανάψτε τα κάρβουνα. Καθαρίστε το ψάρι καλά μέσα και έξω, και σκουπίστε το καλά. Κάνετε 3-4 κάθετες κάθετες στο κόκκαλο τομές  σε κάθε πλευρά του ψαριού. Αλοίψτε τα ψάρια μέσα και έξω με το ελαιόλαδο. Πασπαλίστε τα με αλάτι και πιπέρι μέσα και έξω. Γεμίστε τα με τα φρέσκα βότανα, φέτες λεμονιού ή πορτοκαλιού και τις φέτες τζίντζερ στις εγκοπές που ανοίξατε νωρίτερα.

Τοποθετήστε τα ψάρια μέσα σε μια σχάρα ψησίματος και ασφαλίστε τη καλά. Αφού έχουν κάτσει τα κάρβουνα ή αφού το grill αερίου έχει ζεσταθεί καλά, ψήστε για 5-7 λεπτά και στη συνέχεια γυρίστε τη σχάρα από την άλλη πλευρά για άλλα 5 λεπτά.

Για τη σάλτσα, τοποθετήστε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε το ελαιόλαδο και όταν κάψει, προσθέστε το σκόρδο και τις πιπεριές τσίλι. Μαγειρέψτε για 30 δευτερόλεπτα. Προσθέστε τη σάλτσα σόγιας και τη ζάχαρη και αφήστε στη φωτιά για 1 λεπτό.

Περιχύστε τα ψάρια με τη σάλτσα και σερβίρετε με φέτες λεμονιού.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}