Το Botilia.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση τους και την Πολιτική Cookies. Κλείσιμο

ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι
Λήξη Καλαθιού:

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια

ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΕΙΟ.
ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΕΒΑΖΕΣ ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ;

Rioja Blanco 2018 - Hacienda Lopez de Haro
Hacienda Lopez de Haro

RIOJA BLANCO 2018 - HACIENDA LOPEZ DE HARO

  Ισπανία
€11,60
9.80
€9,80

Διαθέσιμο μόνο για μέλη του botilia.gr

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ή ΕΙΣΟΔΟΣ

Η Λευκή Ναυαρχίδα της Rioja!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Rioja δεν έιναι μόνο Tempranillo... Είανι και η Viura και η Rioja Blanco του οινοποιείου Lopez de Haro είναι μια εξαιρετική λευκή Rioja!

Το οινοποιείο Hacienda Lopez de Haro βρίσκεται στο San Vicente de la Sonsierra. Η περιοχή είναι πολύ ιστορική μιας και έχει τα παλαιότερα πατητήρια της Ισπανίας, ηλικίας 2000 ετών. Παλιά αμπελοτόπια και βαθιά τεχνογνωσία δημιουργούν κάποια από τα καλύτερα κρασιά της Rioja, όπως είναι Rioja Blanco από τη Hacienda Lopez de HaroToχαρμάνι αποτελείται κυρίως από Viura και άλλες λευκές ποικιλίες. Το κρασί ζυμώνει σε μικρές ανοξείδωτες δεξαμενές και έπειτα μεταφέρεται σε γαλλικά δρύινα βαρέλια όπου αφήνεται να ωριμάσει για 3 περίπου μήνες.

Πληθωρικό, λιπαρό με έντονο ξηροκαρπάτο χαρακτήρα εντυπωσιάζει με την πρώτη γουλιά!

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ (+)

Δοκιμή

Λαμπερό λεμονί χρώμα. Τα αρώματα του βαρελιού μπλέκονται με το ζουμερό φρούτο και στήνουν ένα αρμονικό πάρτυ από βανίλια, βούτυρο, φουντούκι, ροδάκινο και κίτρο. Νύξεις λευκών λουλουδιών όπως αγιόκλημα συμπληρώνουν το μπουκέτο. Λιπαρό στόμα με τραγανή οξύτητα.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2018
Αλκοόλ 12,5%
Προέλευση Rioja, Ισπανία
Ποικιλία Viura
Αρώματα βανίλια, βούτυρο, φουντούκι, ροδάκινο, κίτρο, αγιόκλημα
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 2 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 8°C
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

RIOJA BLANCO 2018 - HACIENDA LOPEZ DE HARO

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Σούπα με κουνουπίδι, μπέικον και μήλο

1 μέτριο κουνουπίδι
1 μέτριο μήλο
100 gr. μπέικον
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο ή Ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη μουστάρδας ή σκόνη κάρυ κατά βούληση
1000 ml. ζωμό βοδινού ή ζωμό λαχανικών
100 gr. κασέρι Ξάνθης
Κόκκινο γλυκό πιπέρι
Αλάτι

Ψιλοκόβουμε το μπέικον, χωρίζουμε το κουνουπίδι σε φουντάκια, χοντροκόβουμε το μήλο, το κρεμμύδι και την σκελίδα σκόρδου. Παράλληλα, ετοιμάζουμε τον ζωμό να είναι καυτός.

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το βούτυρο ή το ελαιόλαδο και μόλις κάψει προσθέτουμε το μπέικον, το κουνουπίδι, το μήλο, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σωτάρουμε για 4-5 λεπτά.
Προσθέτουμε την μισή ποσότητα του ζωμού και σιγοβράζουμε περίπου 25 λεπτά.

Πολτοποιούμε την σούπα και τη μεταφέρουμε ξανά στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε την μουστάρδα ή το κάρυ, το πιπέρι και όσο αλάτι χρειαστεί. Αραιώνουμε με τον υπόλοιπο ζωμό, δίνοντας στην σούπα την πυκνότητα που επιθυμούμε και την αφήνουμε να πάρει μία-δύο βράσεις.

Πριν σερβίρουμε, μεταφέρουμε την σούπα σε πυρίμαχα ατομικά σκεύη και προσθέτουμε το κασέρι, τριμμένο. Τοποθετούμε στο γκρίλ μέχρι να λιώσει το τυρί.
Εναλλακτικά απλά προσθέτουμε στην καυτή σούπα το τριμμένο κασέρι.

 

Σημειώσεις για την συνταγή:
– Μπορούμε να προσθέσουμε στο σερβίρισμα επιπλέον ψιλοκομμένο μπέικον το οποίο πρώτα έχουμε κάνει ψήσει ώστε να γίνει τραγανό.
– Αντι για κασέρι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οποιοδήποτε ωριμασμένο τυρί με πικάντικη γεύση.
– Η σούπα μπορεί να φτιαχτεί και με μπρόκολο ή πατάτα.

 

Εύα Μονόχαρη

Food Blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}