ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2019, 2020 & 2021
47k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.000.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Ροδίτης 2019 - Οινοποιείο Τετράμυθος
Οινοποιείο Τετράμυθος

ΡΟΔΙΤΗΣ 2019 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΤΕΤΡΑΜΥΘΟΣ

  Ελλάδα / Αιγιαλεία
€10,50
€9,00
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Θα αλλάξει όλα όσα μπορεί να πίστευες για το Ροδίτη μέχρι σήμερα!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Ο Ροδίτης από το Οινοποιείο Τετράμυθος είναι μάλλον η κορυφαία έκφραση, της ταπεινής και αδικημένης ελληνικής ποικιλίας. Συγκεκριμένα, ο Ροδίτης του Τετράμυθου ήταν το κρασί που έδειξε πως ο Ροδίτης είναι ικανός για μεγαλεία, για λευκά κρασιά που εντυπωσιάζουν και μπορούν και να παλαιώσουν όμορφα!

To Οινοποιείο Τετράμυθος ιδρύθηκε το 2004 από τα αδέρφια Αρίστο και Στάθη. Σαν οινολόγος, βρίσκεται στο τιμόνι από την αρχή ο Παναγιώτης Παπαγιαννόπουλος. Όλοι μαζί, έχουν αφοσιωθεί στη δημιουργία εξαιρετικών κρασιών, κυρίως από τοπικές ποικιλίες. Σε αυτό βοηθά το εξαιρετικό μικροκλίμα της ορεινής Αιγιαλείας. Ο Ροδίτης ήταν ένα δύσκολο στοίχημα, γιατί λόγω της συμμετοχής του στη Ρετσίνα, στο μυαλό του κόσμου έχει ταυτιστεί με φτηνά και αδιάφορα κρασιά.

Σήμερα ευτυχώς τα πράγματα έχουν αλλάξει και ο Ροδίτης οφείλει αυτή την στροφή προς την κορυφή και την ποιότητα, κατά ένα μεγάλο ποσοστό στο Οινοποιείο Τετράμυθος. Τέσσερα αμπελοτόπια σε υψόμετρο 650-850 μέτρων καλλιεργούνται βιολογικά και δίνουν τον καλύτερο καρπό τους, με τέλεια ωρίμαση και υψηλή οξύτητα. Το κρασί ζυμώνει με γηγενείς ζύμες σε ανοξείδωτη δεξαμενή. Η μηλογαλακτική ζύμωση βοηθά στην ενίσχυση της πολυπλοκότητας του κρασιού αλλά και σε ένα πιο στρογγυλό τελείωμα.

Ο Ροδίτης από το Οινοποιείο Τετράμυθος θα αλλάξει όλα όσα μπορεί να πίστευες για το Ροδίτη μέχρι σήμερα.

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Ο Ροδίτης από το Οινοποιείο Τετράμυθος έχει μέτριο λεμονί χρώμα και διακριτικά αρώματα λεμονιού, αχλαδιού, πράσινου μήλου, γκρέιπφρουτ, κίτρου και φλούδας μανταρινιού.

Στο στόμα έχει μέτριο σώμα, δροσιστική οξύτητα και κρεμώδη υφή. Αρώματα λεμονιού, μήλου, αχλαδιού, κίτρου, νεραντζιού, γιαουρτιού και βουτύρου συνθέτουν ένα ζουμερό και νόστιμο σύνολο.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2019
Αλκοόλ 12%
Προέλευση Αιγιαλεία
Ποικιλία Ροδίτης
Αρώματα Λεμόνι, αχλάδι, πράσινο μήλο, γκρέιπφρουτ, κίτρο, φλούδα μανταρίνι.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 9°C
Παλαίωση 4 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Ναι

ΡΟΔΙΤΗΣ 2019 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΤΕΤΡΑΜΥΘΟΣ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με κοτόπουλο με κάρυ, χοιρινή τηγανιά ή πένες με σάλτσα γιαουρτιού και γραβιέρα.

Κριθαράκι με σπανάκι, γιαούρτι και γραβιέρα

  • 250 γρ. κριθαράκι
  • 150 γρ. σπανάκι
  • 100 γρ. σέσκουλα
  • 1 πράσο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 ξερό κρεμμύδι 
  • 1 μικρό ματσάκι μυρώνια
  • 2-3 κουταλιές της σούπας άνηθο
  • 1100 ml. ζεστό ζωμό λαχανικών
  • 150 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 
  • 250 γρ. γραβιέρα Κρήτης
  • Φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι

 

Πλένουμε το σπανάκι και το κόβουμε σε χοντρά κομμάτια. Ψιλοκόβουμε τα μυρωδικά, τα κρεμμυδάκια και το πράσο. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σωτάρουμε με 30 ml. ελαιόλαδο, σε βαθύ και ευρύχωρο τηγάνι, για περίπου 1 λεπτό.

Προσθέτουμε το κριθαράκι στο τηγάνι και συνεχίζουμε το σωτάρισμα για 1 λεπτό, ανακατεύοντας συνεχώς. Βάζουμε το πράσο και τα κρεμμυδάκια, ανακατεύουμε για λίγο ακόμη και προσθέτουμε ¼ από το ζεστό ζωμό, αφού χαμηλώσουμε τη φωτιά.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το σπανάκι, τα σέσκουλα, τα μυρωδικα και όσο πιπέρι και αλάτι θέλουμε. Ανακατεύουμε συχνά, προσθέτοντας σταδιακά τον υπόλοιπο ζωμό μέχρι να βράσει το κριθαράκι. Φροντίζουμε να είναι σπυρωτό αλλά όχι στεγνό.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το γιαούρτι, λίγο ελαιόλαδο, την τριμένη γραβιέρα και μοσχοκάρυδο. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε με επιπλέον γιαούρτι και γραβιέρα.

 

 

Εύα Μονοχάρη
Food blogger

Συνδυασμός με κρασί

Ανάλαφρη γεύση, φυτική λόγω του σπανακιού, ζητάει ένα κρασί με φρεσκάδα και φυτικές νύξεις. Θέλεις και αρκετό φρούτο για τη φρεσκάδα. Ένα blend λευκών ελληνικών ποικιλιών όπως το Αηδάνι και η Μονεμβασιά, ένα Ασύρτικο Μαλαγουζιά ή και ένα Sauvignon blanc θα έκαναν τέλεια τη δουλειά.

Δες τις προτάσεις του mySommelier παρακάτω. 

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}