ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2019, 2020, 2021 & 2022
50k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Ροδίτης Barrique 2020 - Κτήμα Λίγας
Κτήμα Λίγας

ΡΟΔΙΤΗΣ BARRIQUE 2020 - ΚΤΗΜΑ ΛΙΓΑΣ

  Ελλάδα / Πέλλα
€45,10
€38,50
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Ένα κρασί παγκόσμιας κλάσης!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Ο Ροδίτης Barrique 2020 από το Κτήμα Λίγας είναι ένα Ροδίτης αλλιώτικος από τους άλλους. Η «ταπεινή» αυτή ποικιλία μεταμορφώνεται σε ένα κρασί παγκόσμιας κλάσης που πρωταγωνιστεί σε εκθέσεις του εξωτερικού με φυσικά κρασιά αλλά και σε εστιατόρια υψηλής γαστρονομίας.

Πίσω από το κρασί αυτό βρίσκεται η αγαπημένη οικογένεια Λίγα. Ο Θωμάς Λίγας μαζί με την κόρη του Μελισάνθη, πειραματίζονται συνεχώς με νέες τεχνικές με βάση την ήπια φυσική οινοποίηση. Η φιλοσοφία τους συνοψίζεται στα εξής: περμακουλτούρα*, μηδενικές παρεμβάσεις στο κρασί, όχι θειώδη, όχι ζύμες εμπορίου. Ο Ροδίτης Barrique 2020 είναι ένας Ροδίτης που ζυμώνει με γηγενείς ζύμες και ωριμάζει σε παλιά, μεγάλα, δρύινα βαρέλια για 8-12 μήνες. Εμφιαλώνεται αφιλτράριστος και το αποτέλεσμα είναι πληθωρικό, έντονο και με προσωπικότητα όπως ακριβώς ήταν και η μεγάλη Μελίνα Μερκούρη που κοσμεί την ετικέτα του.

Ένα τέτοιο κρασί δε θα μπορούσε παρά να εμφιαλώνεται σε αυστηρά περιορισμένο αριθμό φιαλών (2000 στο σύνολο), οπότε αν δεν το έχεις δοκιμάσει ήρθε η ώρα να ανακαλύψεις το επόμενο αγαπημένο σου κρασί.

*Η περμακουλτούρα πήρε το όνομα της από το permanent agriculture και αφορά μια μέθοδο καλλιέργειας που εξασφαλίζει ένα κύκλο αειφόρου ζωής. Με απλά λόγια η καλλιέργεια του αμπελιού δεν ανταγωνίζεται τη φύση και το περιβάλλον αλλά συνεργάζεται μαζί της με σκοπό την βιωσιμότητα και τη σταθερότητα του περιβάλλοντος.

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Ο Ροδίτης Barrique 2020 από το Κτήμα Λίγας έχει μέτριο λεμονί χρώμα και πολύπλοκα αρώματα φρυγανιάς, φλούδας νεραντζιού, λεμονιού, κίτρου, κυδωνιού, καπνού και ζύμης.

Στο στόμα έχει πλούσιο σώμα, τραγανή οξύτητα και λιπαρή υφή. Ώριμα εσπεριδοειδή μπλέκονται με νότες μήλου, κυδωνιού, ξηρών καρπών και φρυγανισμένου ψωμιού.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2020
Αλκοόλ 12%
Προέλευση Πέλλα
Ποικιλία Ροδίτης
Αρώματα φρυγανιά, φλούδα νεραντζιού, λεμόνι, κίτρο, κυδώνι, καπνός, ζύμη
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 8-12 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 10°C - 12°C
Παλαίωση 5-8 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΡΟΔΙΤΗΣ BARRIQUE 2020 - ΚΤΗΜΑ ΛΙΓΑΣ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασε το με ριζότο με κολοκύθα και κατσικίσιο τυρί, καλαμάρι γεμιστό με πλιγούρι και πορτοκάλι, κοτόπουλο λεμονάτο

Ριζότο με κολοκύθα και ξηρό ανθότυρο

 

  • 250 gr ρύζι αρμπόριο
  • 500 ml ζωμό λαχανικών
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 150 ml λευκό κρασί
  • 300 gr κολοκύθα
  • 1 αστεροειδή γλυκάνισο
  • 100 gr βούτυρο
  • 50 ml κρέμα γάλακτος
  • 150 gr ξηρό ανθότυρο
  • Αλάτι, πιπέρι

 

Καθαρίζουμε την κολοκύθα, κόβουμε την μισή σε ζαράκια και την υπόλοιπη την βράζουμε σε αλατισμένο νερό με τον αστεροειδή γλυκάνισο. Αφού μαλακώσει αφαιρούμε τον γλυκάνισο και πολτοποιούμε σε μπλέντερ. Ζεματίζουμε τα ζαράκια από την κολοκύθα και αυτά σε αλατισμένο νερό. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε στο ελαιόλαδο, σε μία μεγάλη κατσαρόλα, μέχρι να γυαλίσει, προσθέτουμε το ριζότο ανακατεύοντας με μία ξύλινη κουτάλα, σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί. Προσθέτουμε λίγο λίγο τον ζωμό πάντα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γίνει το ριζότο μας. Αποσύρουμε από την φωτιά, προσθέτουμε τον πουρέ, τα ζαράκια, την κρέμα γάλακτος, το βούτυρο, και το τυρί και ανακατεύουμε όλα τα υλικά καλά. Σερβίρουμε και αν θέλουμε προσθέτουμε από πάνω λίγο ακόμα τυρί και μερικά από τα ζαράκια της κολοκύθας.

 

Βασίλης Βασιλείου
Chef Mono Restaurant
Παλαιολόγου Μπενιζέλου 4,
Πλάκα, Αθήνα

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}