ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Ροδίτης 2020 - Κτήμα Λίγας
Κτήμα Λίγας

ΡΟΔΙΤΗΣ 2020 - ΚΤΗΜΑ ΛΙΓΑΣ

  Ελλάδα / Πέλλα
€29,40
€25,40
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΠΡΟΛΑΒΕ ΤΟ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Ένας εκρηκτικός Ροδίτης!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Ο Ροδίτης Λίγα 2020 είναι ένας Ροδίτης εκρηκτικός! Ξέρουμε θα μας πεις δεν παίζει, Ροδίτης είναι, όχι Ασύρτικο. Κι όμως έχεις μπροστά σου ένα φυσικό Ροδίτη, έντονο και εκφραστικό που πίστεψέ μας, δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από την ένταση του Ασύρτικου. Αγαπημένο δημιούργημα της ξακουστής οικογένειας Λίγα που η παρουσία της κάθε άλλο παρά διακριτική είναι στον χώρο του κρασιού, παράγεται από τους αμπελώνες του κτήματος που απλώνονται στις απαλές ιστορικές κλίσεις της Πέλλας.

Αν δεν την ξέρεις ήδη, η φιλοσοφία της οικογένειας Λίγα βασίζεται στο σεβασμό και τη συνεργασία με τη φύση (ο όρος είναι περμακουλτούρα). Για τον Θωμά Λίγα και την κόρη του Μελισσάνθη, σχεδόν όλη η δουλειά γίνεται στο αμπέλι γιατί εκεί γίνεται το πραγματικά καλό κρασί. Όσον αφορά την οινοποίηση, τα πράγματα είναι απλά. Όσες λιγότερες παρεμβάσεις γίνεται, γηγενείς ζύμες, φυσικές ζυμώσεις, καθόλου θειώδη. Ο Ροδίτης Λίγα 2020 εμφιαλώθηκε αφιλτράριστος με αποτέλεσμα το έντονο πορτοκαλοκίτρινο χρώμα του και την ένταση που θα εντυπωσιάσει τον ουρανίσκο σου!

Με έναν καταδικασμένα περιορισμένο αριθμό φιαλών, ψήσου να το προλάβεις.

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Φωτεινό πορτοκαλοκίτρινο χρώμα στο ποτήρι. Μύτη αρωματική και πλούσια, εσπεριδοειδών, πορτοκαλιού, βερύκοκου, κίτρου με διακριτές νότες ορυκτότητας.

Μέτριο σώμα και φρουτωδες, με το βερύκοκο και το κίτρο να έχουν τον πρώτο λόγο, ενώ η τραγανή του οξύτητα καθαρίζει την παλέτα. Η επίγευση είναι φρουτένια και αναζωογονητική.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2020
Αλκοόλ 13%
Προέλευση Πέλλα
Ποικιλία Ροδίτης
Αρώματα Εσπεριδοειδή, πορτοκάλι, βερύκοκο, κίτρο, ορυκτότητα
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 11°C
Παλαίωση 4 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΡΟΔΙΤΗΣ 2020 - ΚΤΗΜΑ ΛΙΓΑΣ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασε το με ριζότο με κολοκύθα και κατσικίσιο τυρί, καλαμάρι γεμιστό με πλιγούρι και πορτοκάλι, κοτόπουλο λεμονάτο

Ριζότο με κολοκύθα και ξηρό ανθότυρο

 

  • 250 gr ρύζι αρμπόριο
  • 500 ml ζωμό λαχανικών
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 150 ml λευκό κρασί
  • 300 gr κολοκύθα
  • 1 αστεροειδή γλυκάνισο
  • 100 gr βούτυρο
  • 50 ml κρέμα γάλακτος
  • 150 gr ξηρό ανθότυρο
  • Αλάτι, πιπέρι

 

Καθαρίζουμε την κολοκύθα, κόβουμε την μισή σε ζαράκια και την υπόλοιπη την βράζουμε σε αλατισμένο νερό με τον αστεροειδή γλυκάνισο. Αφού μαλακώσει αφαιρούμε τον γλυκάνισο και πολτοποιούμε σε μπλέντερ. Ζεματίζουμε τα ζαράκια από την κολοκύθα και αυτά σε αλατισμένο νερό. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε στο ελαιόλαδο, σε μία μεγάλη κατσαρόλα, μέχρι να γυαλίσει, προσθέτουμε το ριζότο ανακατεύοντας με μία ξύλινη κουτάλα, σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί. Προσθέτουμε λίγο λίγο τον ζωμό πάντα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γίνει το ριζότο μας. Αποσύρουμε από την φωτιά, προσθέτουμε τον πουρέ, τα ζαράκια, την κρέμα γάλακτος, το βούτυρο, και το τυρί και ανακατεύουμε όλα τα υλικά καλά. Σερβίρουμε και αν θέλουμε προσθέτουμε από πάνω λίγο ακόμα τυρί και μερικά από τα ζαράκια της κολοκύθας.

 

Βασίλης Βασιλείου
Chef Mono Restaurant
Παλαιολόγου Μπενιζέλου 4,
Πλάκα, Αθήνα

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}