ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 5 Έτη
70k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.800.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Roero Arneis Le Madri 2024 - Michele Chiarlo Winery
Michele Chiarlo Winery

ROERO ARNEIS LE MADRI 2024 - MICHELE CHIARLO WINERY

  Ιταλία / Piemonte
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Μια σπάνια λευκή ιταλική ποικιλία, από έναν εμβληματικό οινοποιό του Piemonte και 90pts από Falstaff!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Roero Arneis Le Madri 2024 του οινοποιείου Michele Chiarlo, είναι ένα κρασί που ενσαρκώνει την εκλεπτυσμένη φρεσκάδα και την αρωματική φινέτσα της λευκής ποικιλίας Arneis, μέσα από τα αμμώδη εδάφη του Roero, μιας περιοχής που αποτελεί το «αντίβαρο» στις ερυθρές ποικιλίες του Piemonte. Η σοδειά του 2024 ξεχώρισε ήδη και οι 90pts από Falstaff, φαίνεται να είναι μόνο η αρχή!

Το όνομα Michele Chiarlo κουβαλά μια ιστορία γεμάτη όραμα και αφοσίωση. Από το 1956, όταν ο Michele ίδρυσε το οινοποιείο στο Calamandrana, η φιλοσοφία του επικεντρώθηκε στην ανάδειξη της αυθεντικότητας των τοπικών ποικιλιών και των ιδιαίτερων μικροκλιμάτων του Piemonte. Υπήρξε πρωτοπόρος στην προσέγγιση των μονοποικιλιακών κρασιών, δίνοντας έμφαση στο Nebbiolo, τη Barbera και το Cortese. Σήμερα, οι γιοι του, Stefano και Alberto, μαζί με την επόμενη γενιά της οικογένειας, συνεχίζουν με αμείωτο πάθος να καλλιεργούν τους αμπελώνες και να δημιουργούν κρασιά που αποτυπώνουν με ειλικρίνεια και σεβασμό τον χαρακτήρα της γης τους.

Το Roero διαθέτει αμμώδη εδάφη, πλούσια σε απολιθώματα και μεταλλικά στοιχεία, που προσδίδουν στο κρασί κομψότητα, συμπύκνωση και μια λεπτή ορυκτή διάσταση. Η ποικιλία Arneis από την άλλη, είναι μια αρχαία και σχεδόν ξεχασμένη λευκή ιταλική ποικιλία που αναβίωσε στα 1960s και τις τελευταίες δεκαετίες κάνει καριέρα βασιζόμενη στην αρωματική της ένταση και την πλούσια της δομή. Arneis στην τοπική διάλεκτο σημαίνει μικρός σκανταλιάρης, όνομα το οποίο κέρδισε λόγω των μεγάλων δυσκολιών που έχει η καλλιέργειά της. Για το Roero Arneis Le Madri 2024 του Michele Chiarloτ α σταφύλια συλλέγονται με το χέρι, πιέζονται απαλά και η ζύμωση γίνεται μέσα σε ανοξείδωτες δεξαμενές ενώ στη συνέχεια το κρασί ωριμάζει για 3 μήνες σε επαφή με τις φίνες οινολάσπες, αποκτώντας όγκο και έξτρα πολυπλοκότητα.

Το Roero Arneis Le Madri 2024 του Michele Chiarlo, θα σε ξεναγήσει σε μια σπάνια λευκή ιταλική ποικιλία, με εγγυημένη ποιότητα, που προέρχεται από τα χέρια ενός μετρ της οινοποίησης!

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Στη μύτη αναδύονται πολύ κομψά αρώματα ζουμερού ροδάκινου και τροπικών φρούτων όπως ανανά και μάνγκο, καθώς και νότες ακακίας και ζύμης. Στη συνέχεια νύξεις από φουντούκι και βρεγμένη πέτρα, ενισχύουν το φίνο σύνολο.

Στο στόμα, έχει μέτριο σώμα, με ζωηρή οξύτητα και βελούδινη υφή. Γεύσεις από αχλάδι, ροδάκινο, πεπόνι και περγαμόντο, πλαισιώνονται από νότες μπριός, χαμομηλιού και αγιοκλήματος, που προσδίδουν βάθος και πολυπλοκότητα.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2024
Αλκοόλ 12,5%
Προέλευση Piemonte, Ιταλία
Ποικιλία Arneis
Μέγεθος Φιάλης 750 ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 12-14°C
Παλαίωση 2 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ROERO ARNEIS LE MADRI 2024 - MICHELE CHIARLO WINERY

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Δοκίμασέ το με ριζότο λαχανικών, φρέσκα λευκά τυριά όπως ricotta, ή γαρίδες σωτέ με σκόρδο και λεμόνι.

Ριζότο με κολοκύθα και ξηρό ανθότυρο

 

  • 250 gr ρύζι αρμπόριο
  • 500 ml ζωμό λαχανικών
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 150 ml λευκό κρασί
  • 300 gr κολοκύθα
  • 1 αστεροειδή γλυκάνισο
  • 100 gr βούτυρο
  • 50 ml κρέμα γάλακτος
  • 150 gr ξηρό ανθότυρο
  • Αλάτι, πιπέρι

 

Καθαρίζουμε την κολοκύθα, κόβουμε την μισή σε ζαράκια και την υπόλοιπη την βράζουμε σε αλατισμένο νερό με τον αστεροειδή γλυκάνισο. Αφού μαλακώσει αφαιρούμε τον γλυκάνισο και πολτοποιούμε σε μπλέντερ. Ζεματίζουμε τα ζαράκια από την κολοκύθα και αυτά σε αλατισμένο νερό. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε στο ελαιόλαδο, σε μία μεγάλη κατσαρόλα, μέχρι να γυαλίσει, προσθέτουμε το ριζότο ανακατεύοντας με μία ξύλινη κουτάλα, σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί. Προσθέτουμε λίγο λίγο τον ζωμό πάντα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γίνει το ριζότο μας. Αποσύρουμε από την φωτιά, προσθέτουμε τον πουρέ, τα ζαράκια, την κρέμα γάλακτος, το βούτυρο, και το τυρί και ανακατεύουμε όλα τα υλικά καλά. Σερβίρουμε και αν θέλουμε προσθέτουμε από πάνω λίγο ακόμα τυρί και μερικά από τα ζαράκια της κολοκύθας.

 

Βασίλης Βασιλείου
Chef Mono Restaurant
Παλαιολόγου Μπενιζέλου 4,
Πλάκα, Αθήνα

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}