ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2019, 2020 & 2021
48k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.000.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
SP68 Bianco 2020 - Azienda Agricola Arianna Occhipinti
Azienda Agricola Arianna Occhipinti

SP68 BIANCO 2020 - AZIENDA AGRICOLA ARIANNA OCCHIPINTI

  Ιταλία / Sicily
€29,50
€25,20
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΙΑΣΤΕΙΣ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Ιταλικό ταπεραμέντο και ήπιες παρεμβάσεις!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το SP68 Bianco της Arianna Occhipinti είναι ένα νόστιμο και γαστρονομικό κρασί με διάχυτο το ιταλικό ταπεραμέντο. Πλούσιο φρούτο, χρυσάνθεμα και μαργαρίτες, ξηροί καρποί και λουκούμι περγαμόντο σε μεταφέρουν νοητά στην Ιταλική ύπαιθρο.

Η φοβερή και τρομερή Arianna Occhipinti κάνει εξαιρετικά κρασιά ηπίων παρεμβάσεων, με έμφαση στο Σιτσιλιάνικο terroir. Η λογική της είναι να σέβεται το κρασί σα να ήταν ένας άνθρωπος που κουβαλάει την ιστορία και την προσωπικότητα του. Με τη λογική αυτή, αφήνει το κρασί να μιλήσει χωρίς πολλές παρεμβάσεις, ώστε να εκφράσει τον τόπο και τον χαρακτήρα του.

Ένα τέτοιο κρασί είναι και το SP68 Bianco το οποίο μάλιστα παίρνει το όνομα του από ένα δρόμο, τον δρόμο που διασχίζει κάθε μέρα η Arianna για να πάει στα αμπέλια της. Το χαρμάνι αποτελείται από 60% Moscato di Alessandria και 40% Albanello το οποίο ζυμώνει με γηγενείς ζύμες. Αρχικά η εκχύλιση για 15 μέρες με τα στέμφυλα δίνει χάλκινες ανταύγειες και εντυπωσιακή δομή. Έπειτα το κρασί ωριμάζει για 6 μήνες σε τσιμεντένια δεξαμενή και για έναν μήνα στη φιάλη φέρνοντας στο ποτήρι σου ζουμερά εσπεριδοειδή, βότανα και αποξηραμένα λουλούδια!

Δοκίμασε το SP68 Bianco της Arianna Occhipinti τώρα!

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

To SP68 Bianco της Arianna Occhipinti έχει μέτριο λεμονί χρώμα με διακριτικές χάλκινες ανταύγειες. Μύτη εντυπωσιακή με αρώματα κίτρου, αποξηραμένου τριαντάφυλλου, χρυσάνθεμου, βερίκοκου, σταφυλιού και ζύμης.

Στο στόμα έχει μέτριο σώμα και τραγανή οξύτητα. Ώριμο βερίκοκο, γκρέιπφρουτ, μανταρίνι, φλούδα πορτοκάλι, σταφύλι, νεράντζι, αγιόκλημα, άνθη πορτοκαλιάς, λουκούμι περγαμόντο και τριαντάφυλλο γεμίζουν το στόμα σε κάθε γουλιά.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2020
Αλκοόλ 12,5%
Προέλευση Σικελία, Ιταλία
Ποικιλία Moscato di Alessandria, Albanello
Αρώματα κίτρο, αποξηραμένο τριαντάφυλλο, χρυσάνθεμο, βερίκοκο, σταφύλι, ζύμη
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 10°C
Παλαίωση 5 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Ναι

SP68 BIANCO 2020 - AZIENDA AGRICOLA ARIANNA OCCHIPINTI

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Εξαιρετικός συνδυασμός με γιουβέτσι με κοτόπουλο, πράσο και λεμόνι, χοιρινός λαιμός με πορτοκάλι, σαλάτα nicoise με πέστροφα

Σαλάτα με καπνιστή πέστροφα, ξινόμηλο και μυρωδικά

Για τη σαλάτα
 1 συσκευασία σαλάτα ανάμεικτη με λόλα - ρόκα
 1 φιλέτο καπνιστή πέστροφα
 1 ξινόμηλο
 1 μαραθόριζα
 3 ραπανάκια
 3-4 καρύδια
 Αυγά πέστροφας, προαιρετικά

Για το dressing
 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
 15 γρ. άνηθο 
 10 γρ. μάραθο
 1 σκελίδα σκόρδο
 20 ml. ξύδι από λευκό κρασί
 1 λεμόνι
 40 ml. ελαιόλαδο
 Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 Αλάτι χοντρό

Ετοιμάζουμε το dressing: Στον επεξεργαστή τροφίμων (multi) χτυπάμε όλα τα υλικά για το dressing, προσθέτοντας στο τέλος το ελαιόλαδο. Όταν ομογενοποιηθεί το dressing, δοκιμάζουμε και διορθώνουμε το αλάτι.


Ψιλοκόβουμε τη μαραθόριζα και χοντροτρίβουμε το ξινόμηλο και τα δύο ραπανάκια. Τα τοποθετούμε σε ένα μπωλ μαζί με τη μισή ποσότητα από το φιλέτο της πέστροφας, το οποίο έχουμε θρυμματίσει με τα χέρια μας.


Περιχύνουμε με τη μισή ποσότητα του dressing, ανακατεύουμε και  τοποθετούμε την ψαροσαλάτα στο ψυγείο μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε. Κόβουμε το άλλο ραπανάκι σε λεπτές φέτες και τοποθετούμε τη σαλάτα σε σκεύος σερβιρίσματος ραντίζοντας με dressing.


Σε ένα πιάτο σερβιρίσματος βάζουμε την ψαροσαλάτα που ετοιμάσαμε, το υπόλοιπο φιλέτο, τα ραπανάκια, τα καρύδια, χοντροτριμμένα και τ΄αυγά της πέστροφας. Ραντίζουμε με άφθονο dressing και σερβίρουμε.

Σημειώσεις για τη συνταγή
– Αντί για καπνιστή πέστροφα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε στη σαλάτα και άλλα καπνιστά ψάρια
– Στην σαλάτα ταιριάζει και το πορτοκάλι

 

Εύα Μονόχαρη

Food Blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}