Το Salto από το Κτήμα Σκούρα είναι ένα λευκό κρασί που κάνει άλμα (είδες τι σατανάδες είμαστε; ) και ξεπερνά τα όρια του Μοσχοφίλερου αποκαλύπτοντας το πιο άγριο και σκοτεινό αδερφάκι του, το Μαυροφίλερο. Το Μαυροφίλερο, είναι ο σκούρος κλώνος της ποικιλίας και στα σωστά χέρια μπορεί να καταλήξει σε ένα κρασί με αρώματα από τριαντάφυλλα, γιασεμί αλλά και βότανα, και μια οξύτητα που δεν αστειεύεται καθόλου. Νόστιμο και γαστρονομικό ταιριάζει με πολλά πιάτα και το ακόμα καλύτερο είναι πως παλαιώνει μαγικά.
Το οινοποιείο του Γιώργου Σκούρα, λίγο έξω από τη Νεμέα, είναι ένας ναός της λεπτομέρειας και της τόλμης. Στις ποικιλίες που καλλιεργούν το Αγιωργίτικο πρωταγωνιστεί, αλλά πλαισιώνεται και από διεθνείς ποικιλίες όπως Cabernet Sauvignon, Syrah και Viognier, και από αρωματικές ελληνικές όπως το Μοσχοφίλερο και το σπάνιο Μαυροφίλερο. Κάθε ετικέτα αποτυπώνει με ακρίβεια τον χαρακτήρα της ποικιλίας και την προφίλ του τόπου, προσφέροντας πολυπλοκότητα και δομή σε κάθε γουλιά.
Το Salto από το Κτήμα Σκούρα, φτιάχνεται αποκλειστικά από την ποικιλία Μαυροφίλερο από επιλεγμένους ορεινούς αμπελώνες, με χαμηλές αποδόσεις που εγγυώνται την ποιότητα και την αρωματική έκφραση. Ο χυμός ελεύθερης ροής, ζυμώνει με γηγενείς ζύμες που κάνουν τη δουλειά τους σιωπηλά και δίνουν ένα κρασί με νεύρο και βάθος που δεν μοιάζει με κανένα άλλο από τα αδερφάκια του.
Αν αγαπάς τα λευκά κρασιά με χαρακτήρα, το Salto είναι μια τρομερή αποκάλυψη. Μπορείς να το απολαύσεις τώρα, αλλά και μέσα στα επόμενα 4 χρόνια. Θα ανταμειφθείς!