ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 5 Έτη
70k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.800.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Salto Mavrofilero Wild Yeast 2024 - Κτήμα Σκούρα
Κτήμα Σκούρα

SALTO MAVROFILERO WILD YEAST 2024 - ΚΤΗΜΑ ΣΚΟΥΡΑ

  Ελλάδα / Νεμέα
€14,30
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Δίνει σάλτο και ανεβάζει το Μαυροφίλερο σε άλλα επίπεδα!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Salto από το Κτήμα Σκούρα είναι ένα λευκό κρασί που κάνει άλμα (είδες τι σατανάδες είμαστε; ) και ξεπερνά τα όρια του Μοσχοφίλερου αποκαλύπτοντας το πιο άγριο και σκοτεινό αδερφάκι του, το Μαυροφίλερο. Το Μαυροφίλερο, είναι ο σκούρος κλώνος της ποικιλίας και στα σωστά χέρια μπορεί να καταλήξει σε ένα κρασί με αρώματα από τριαντάφυλλα, γιασεμί αλλά και βότανα, και μια οξύτητα που δεν αστειεύεται καθόλου. Νόστιμο και γαστρονομικό ταιριάζει με πολλά πιάτα και το ακόμα καλύτερο είναι πως παλαιώνει μαγικά.

Το οινοποιείο του Γιώργου Σκούρα, λίγο έξω από τη Νεμέα, είναι ένας ναός της λεπτομέρειας και της τόλμης. Στις ποικιλίες που καλλιεργούν το Αγιωργίτικο πρωταγωνιστεί, αλλά πλαισιώνεται και από διεθνείς ποικιλίες όπως Cabernet Sauvignon, Syrah και Viognier, και από αρωματικές ελληνικές όπως το Μοσχοφίλερο και το σπάνιο Μαυροφίλερο. Κάθε ετικέτα αποτυπώνει με ακρίβεια τον χαρακτήρα της ποικιλίας και την προφίλ του τόπου, προσφέροντας πολυπλοκότητα και δομή σε κάθε γουλιά.

Το Salto από το Κτήμα Σκούρα, φτιάχνεται αποκλειστικά από την ποικιλία Μαυροφίλερο από επιλεγμένους ορεινούς αμπελώνες, με χαμηλές αποδόσεις που εγγυώνται την ποιότητα και την αρωματική έκφραση. Ο χυμός ελεύθερης ροής, ζυμώνει με γηγενείς ζύμες που κάνουν τη δουλειά τους σιωπηλά και δίνουν ένα κρασί με νεύρο και βάθος που δεν μοιάζει με κανένα άλλο από τα αδερφάκια του.

Αν αγαπάς τα λευκά κρασιά με χαρακτήρα, το Salto είναι μια τρομερή αποκάλυψη. Μπορείς να το απολαύσεις τώρα, αλλά και μέσα στα επόμενα 4 χρόνια. Θα ανταμειφθείς!

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΕΛΑΦΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΕΛΑΦΡΥ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Το Salto από το Κτήμα Σκούρα έχει εντυπωσιακά αρώματα από λεμόνι, lime, γκρέιπφρουτ, γιασεμί, λευκό τριαντάφυλλο, λεμονόφλουδες, με φόντο νότες λουίζας και διακριτική ορυκτότητα.

Στο στόμα έχει μέτριο προς ελαφρύ σώμα, με κοφτερή οξύτητα, και αίσθηση φρεσκάδας. Γεύσεις από πράσινο μήλο, ξύσμα λεμονιού, ζουμερό lime, γκρέιπφρουτ και λευκό τριαντάφυλλο γεμίζουν τον ουρανίσκο.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2024
Αλκοόλ 11,5%
Προέλευση Νεμέα, Ελλάδα
Ποικιλία Μαυροφίλερο
Αρώματα λεμόνι, lime, γκρέιπφρουτ, γιασεμί, λευκό τριαντάφυλλο, λεμονόφλουδες, λουίζα
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 8°C
Παλαίωση -
Πώμα Βιδωτό
Βιολογικό Όχι

SALTO MAVROFILERO WILD YEAST 2024 - ΚΤΗΜΑ ΣΚΟΥΡΑ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Απόλαυσέ το με ριζότο λεμονιού, σπανακόπιτα, ψάρια μαρινάτα, λευκά αλμυρά τυριά.

Δροσερή σαλάτα ταμπουλέ

1 φλιτζάνι κουσκούς
αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
χυμό ενός λεμονιού
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κόλιανδρο
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο ​​δυόσμο
2 ώριμες ντομάτες, κομμένες σε κύβους
3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα


Ζεσταίνουμε σε μια μεσαίου μεγέθους κατσαρόλα νερό αφού πρώτα το αλατίσουμε και το αφήνουμε έως ότου βράσει. Προσθέτουμε το κουσκούς και τοα αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για 7 έως 8 λεπτά. Στραγγίζουμε το κουσκούς και το αφήνουμε να κρυώσει. Εν τω μεταξύ, σε ένα μικρό μπολ, χτυπάμε ελαφρά το χυμό λεμονιού με το ελαιόλαδο έως ότου δέσουν. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το κουσκούς, τον μαϊντανό, τον κόλιανδρο, τον δυόσμο, τις ντομάτες και τα κρεμμυδάκια. Περιχύνουμε με το μίγμα χυμού λεμονιού και ελαιόλαδου και αλατοπιπερώνουμε. Το αφήνουμε για περίπου 20 λεπτά πριν σερβίρουμε έτσι ώστε να δέσουν τα συστατικά μεταξύ τους.

Συνδυάστε με λευκά κρασιά.

Δες πιο κάτω τις προτάσεις του mySommelier!

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}