ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2019, 2020, 2021 & 2022
50k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Σαμαρόπετρα 2020 - Κτήμα Κυρ-Γιάννη
Κτήμα Κυρ Γιάννη

ΣΑΜΑΡΟΠΕΤΡΑ 2020 - ΚΤΗΜΑ ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ

  Ελλάδα / Νάουσα
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Κλασσικό και αξεπέραστο!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Η Σαμαρόπετρα κυρ Γιάννη είναι κλασσική και αξεπέραστη. Ελληνικό Sauvignon Blanc που δεν έχει να ζηλέψει πολλά από τα νεοζηλανδέζικα. Αλλά Κυρ Γιάννης είναι αυτός.

Ο Στέλλιος Μπουτάρης και η υπογραφή του κτήματος σαρώνουν με κάθε νέο κρασί και έχουν καταφέρει να είναι από τα μεγαλύτερα κτήματα στον ελληνικό χώρο, με σημαντική φήμη και ποικιλία ετικετών. Το καλύτερο; Κάθε μία έχει μία ιστορία από πίσω γιατί γίνεται με μεράκι.

Η Σαμαρόπετρα κυρ Γιάννη μεγάλωσε στον Άγιο Παντελεήμονα στα 750 μέτρα υψόμετρο. Πέρασε προζυμωτική εκχύλιση για να γίνει ακόμη πιο αρωματική. Μετά την ζύμωση έμεινε 4 μήνες με τις οινολάσπες της και απέκτησε αυτή την λιπαρότητα στόματος που μαζί με την φρεσκάδα συνθέτουν την τέλεια πρώτη γουλιά!

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΕΝΤΟΝΗ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Στο ποτήρι κίτρινο λαμπερό με πράσινες ανταύγειες. Μύτη τυπική, λαιμ, πράσινης πιπεριάς και τροπικών φρούτων.

Φρουτώδες στο στόμα με τα εσπεριδοειδή και την λεμονάτη οξύτητα να κυριαρχούν.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2020
Αλκοόλ 12.5%
Προέλευση Νάουσα
Ποικιλία Sauvignon Blanc
Αρώματα Lime, πράσινη πιπεριά, τροπικά φρούτα
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 8°C
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΣΑΜΑΡΟΠΕΤΡΑ 2020 - ΚΤΗΜΑ ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Ταιριάζει με πράσινη σαλάτα, φασολάκια, σασίμι, μπριάμ

Κριθαράκι με σπανάκι, γιαούρτι και γραβιέρα

  • 250 γρ. κριθαράκι
  • 150 γρ. σπανάκι
  • 100 γρ. σέσκουλα
  • 1 πράσο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 ξερό κρεμμύδι 
  • 1 μικρό ματσάκι μυρώνια
  • 2-3 κουταλιές της σούπας άνηθο
  • 1100 ml. ζεστό ζωμό λαχανικών
  • 150 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 
  • 250 γρ. γραβιέρα Κρήτης
  • Φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι

 

Πλένουμε το σπανάκι και το κόβουμε σε χοντρά κομμάτια. Ψιλοκόβουμε τα μυρωδικά, τα κρεμμυδάκια και το πράσο. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σωτάρουμε με 30 ml. ελαιόλαδο, σε βαθύ και ευρύχωρο τηγάνι, για περίπου 1 λεπτό.

Προσθέτουμε το κριθαράκι στο τηγάνι και συνεχίζουμε το σωτάρισμα για 1 λεπτό, ανακατεύοντας συνεχώς. Βάζουμε το πράσο και τα κρεμμυδάκια, ανακατεύουμε για λίγο ακόμη και προσθέτουμε ¼ από το ζεστό ζωμό, αφού χαμηλώσουμε τη φωτιά.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το σπανάκι, τα σέσκουλα, τα μυρωδικα και όσο πιπέρι και αλάτι θέλουμε. Ανακατεύουμε συχνά, προσθέτοντας σταδιακά τον υπόλοιπο ζωμό μέχρι να βράσει το κριθαράκι. Φροντίζουμε να είναι σπυρωτό αλλά όχι στεγνό.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το γιαούρτι, λίγο ελαιόλαδο, την τριμένη γραβιέρα και μοσχοκάρυδο. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε με επιπλέον γιαούρτι και γραβιέρα.

 

 

Εύα Μονοχάρη
Food blogger

Συνδυασμός με κρασί

Ανάλαφρη γεύση, φυτική λόγω του σπανακιού, ζητάει ένα κρασί με φρεσκάδα και φυτικές νύξεις. Θέλεις και αρκετό φρούτο για τη φρεσκάδα. Ένα blend λευκών ελληνικών ποικιλιών όπως το Αηδάνι και η Μονεμβασιά, ένα Ασύρτικο Μαλαγουζιά ή και ένα Sauvignon blanc θα έκαναν τέλεια τη δουλειά.

Δες τις προτάσεις του mySommelier παρακάτω. 

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}