ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 5 Έτη
70k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.800.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Comte Lafond Sancerre 2024 - Baron de Ladoucette
Domaine de Ladoucette

COMTE LAFOND SANCERRE 2024 - BARON DE LADOUCETTE

  Γαλλία / Loire
€42,30
€36,90
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Φινέτσα και κληρονομιά σε ένα μπουκάλι!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Comte Lafond Sancerre 2024 Baron de Ladoucette είναι ένα φίνο και απόλυτα τυπικό παράδειγμα τόσο του Sauvignon όσο και του Sancerre. Κάθε χρόνο τους 90+ βαθμούς τους έχει στο τσεπάκι και έτσι η φήμη του προηγείται. Αν σε αυτά προσθέσεις και ότι προέρχεται από μια οικογένεια με βαθιές ρίζες στο Λίγηρα και μεγάλη εμπειρία τότε μπορείς να αντιληφθείς πως αυτό το κρασί πρέπει να το δοκιμάσεις.

Ο Baron Patrick de Ladoucette είναι ο συνεχιστής μιας οινικής δυναστείας που ξεκινά από τον 18ο αιώνα. Ανέλαβε τα ηνία το 1972 και έκτοτε επιβλέπει προσωπικά κάθε στάδιο της παραγωγής, κάνοντας κάποια από τα διασημότερα Sauvignon Blanc του κόσμου. Μετά το Pouilly Fume που αποτελεί τη βάση του αποφάσισε να επεκταθεί και σε άλλες περιοχές με πρώτη και καλύτερη το Sancerre. Για τα κρασιά από το Sancerre λοιπόν, ο Baron Patrick επέλεξε να χρησιμοποιήσει το όνομα των προγόνων του — Comte Lafond — ως φόρο τιμής στην οικογενειακή κληρονομιά.

Για το Comte Lafond Sancerre 2024 Baron de Ladoucette τα σταφύλια Sauvignon Blanc προέρχονται αμπέλια ηλικίας 25 - 35 ετών, από εδάφη πλούσια σε άργιλο, ασβεστόλιθο και πυριτικών πετρωμάτων (silica), που χαρίζουν στο κρασί τον ιδιαίτερο και φίνο χαρακτήρα του. Ο τρύγος γίνεται με το χέρι και το έπειτα το κρασί ζυμώνει σε ανοξείδωτες δεξαμένες, όπου και ωριμάζει για 3-6 μήνες με συχνό batonnage. Έτσι προκύπτει ένα κρασί με αναλλοίωτα όλα τα πρωτογενή χαρακτηριστικά και το αποτύπωμα του εδάφους.

Αν θες να δοκιμάσεις ένα πραγματικά κομψό Sauvignon τότε το Comte Lafond Sancerre 2024 Baron de Ladoucette είναι ακριβώς αυτό που ψάχνεις!

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Έχει κομψά αρώματα λευκών λουλουδιών, λεμονιού, αχλαδιού και φρέσκου ροδάκινου. Υπάρχει μια υπόγεια νότα ορυκτότητας και γρασιδιού.

Στο στόμα έχει μέτριο σώμα και τονισμένη οξύτητα. Τα εσπεριδοειδή μπλέκονται με νότες ζύμης, ροδάκινου, μελιού και τσακμακόπετρας ενώ τα φυτικά αρώματα της ποικιλίας δηλώνουν διακριτικά την παρουσία τους.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2024
Αλκοόλ 12,5%
Προέλευση Loire, Γαλλία
Ποικιλία Sauvignon Blanc
Αρώματα λευκά λουλούδια, λεμόνι, αχλάδι, φρέσκο ροδακινο, ορυκτότητα, γρασίδι
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 10–12°C
Παλαίωση 3-5 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

COMTE LAFOND SANCERRE 2024 - BARON DE LADOUCETTE

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με ζυμαρικά με γαρίδες, φινόκιο και αρακά, κατσικίσια τυριά (όπως το Crottin de Chavignol), ριζότο με σπαράγγια.

Σολομός με σάλτσα Dijon στο φούρνο

  • 1/4 φλιτζανιού βούτυρο, λιωμένο
  • 3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα Dijon
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι
  • 1/4 φλιτζανιού τρίμα φρυγανιάς
  • 1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένα φιστίκια
  • 4 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
  • 4 φιλέτα σολομού
  • αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
  • 1 λεμόνι, για το γαρνίρισμα

 

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200οC.
  2. Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέβουμε καλά το βούτυρο, τη μουστάρδα και το μέλι. Σε ένα άλλο μπολ, ανακατέβουμε τη φρυγανιά, τα φιστίκια και το μαϊντανό.
  3. Αλείφουμε κάθε φιλέτο σολομού με το μείγμα μουστάρδας με μέλι και πασπαλίζουμε με το μείγμα φρυγανιάς.
  4. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 12 έως 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει πολύ. Αλατοπιπερώνουμε και γαρνίρουμε με φέτες λεμόνι.

 

Συνδυασμός με κρασί

Αυτό είναι ένα πιάτο φτιαγμένο για chardonnay, ιδανικά με παραμονή σε βαρέλι. Η πολυπλοκότητα των γεύσεων απαιτεί αντίστοιχης πολυπλοκότητας και έντασης κρασί. Η παραμονή στο βαρέλι θα δώσει στο chardonnay το βάθος και τον αέρα παλαίωσης που απαιτείται. Ο σολομός είναι λιπαρό ψάρι. Η αντίστοιχη γεμάτη αίσθηση του chardonnay ταιριάζει με την υφή του ψαριού ενώ η οξύτητα θα σπάσει τη λιπαρότητά του.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}