ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 5 Έτη
70k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.800.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Sancerre Les Caillotes 2024 - Jean-Max Roger
Jean-Max Roger

SANCERRE LES CAILLOTES 2024 - JEAN-MAX ROGER

  Γαλλία / Sancerre
€32,10
€28,00
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Η ήρεμη δύναμη του Sancerre σε πολύ ελκυστική τιμή!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Sancerre Cuvee Les Caillottes 2024 από το Domaine Jean Max Roger, είναι ένα κρασί που αποτυπώνει με ακρίβεια τη φινέτσα και τον χαρακτήρα που χαρακτηρίζουν ένα εξαιρετικό Sancerre, αλλά σε τιμή που κάνει εντύπωση. Το εκφραστικό Sauvignon Blanc γεννήθηκε σε πολύ ιδιαίτερα εδάφη (caillottes) και απέκτησε νεύρο και καθαρότητα γεύσεων, που ξεχωρίζουν και σε κερδίζουν σε κάθε γουλιά.

Το Domaine Jean-Max Roger βρίσκεται στο χωριό Bue του Sancerre στο Λίγηρα, όπου η οικογένεια Roger καλλιεργεί αμπέλια από τον 17ο αιώνα. Ο Jean-Max το 1970, μαζί με τη σύζυγό του ξεκίνησαν τότε την καλλιέργεια ενός αμπελώνα, που σήμερα καλύπτει 35 εκτάρια, στις αμπελουργικές ζώνες Sancerre, Menetou-Salon και Pouilly-Fume. Η δουλειά τους ξεχώρισε αμέσως γιατί ακολουθούσαν οικολογικές τεχνικές χαμηλής παρέμβασης, εστιάζοντας περισσότερο στην καλή υγεία του εδάφους και του terroir. Η μεγάλη ποικιλομορφία εδαφών του έδωσε το προβάδισμα να τις εκμεταλλευτεί όσο καλύτερα μπορούσε και να φτάσει σήμερα να ανήκει στην ελίτ των πιο αναγνωρισμένων παραγωγών του Sancerre. Οι γιοι του, Thibault και Etienne, συνεχίζουν την παράδοση μέσα από κλασικά blends από διαφορετικά αμπελοτεμάχια, ή single vineyard κρασιά δίνοντας με έμφαση στη λεπτομέρεια και κύριο σκοπό την ανάδειξη του terroir.

Το Sancerre Cuvee Les Caillottes 2024, είναι ένα blend από διαφορετικά αμπελοτόπια, με αμπελώνες ηλικίας 6-40 ετών, που βρίσκονται στα χωριά Amigny, Sancerre και Vinon, όπου κυριαρχεί το πετρώδες ασβεστολιθικό έδαφος «Caillottes» (εξ ου και το όνομα του κρασιού). Τα σταφύλια συλλέγονται προσεκτικά και οινοποιούνται σε ανοξείδωτες δεξαμενές. Η ζύμωση γίνεται σε ελεγχόμενες θερμοκρασίες για τη διατήρηση των αρωμάτων, ενώ η ωρίμαση με τις οινολάσπες με συχνό batonnage, για 4-6 μήνες, του δίνει βάθος και χαρακτηριστική υφή.

Το Sancerre Cuvee Les Caillottes 2024 από το Domaine Jean Max Roger κουβαλάει τη δύναμη της περιοχής χωρίς να το φωνάζει. Αν ήταν άνθρωπος θα ήταν ο πιο cool και ήσυχος τύπος του πάρτι που δεν μιλάει πολύ, αλλά όλοι θέλουν να τον γνωρίσουν. Και όταν ξεκινήσει απλά δεν σταματά. Για αυτό προμηθεύσου μια 6αδα για να μην χαλάσεις και την παρέα.

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Στη μύτη έχει εντυπωσιακά αρώματα λεμονιού, γκρέιπφρουτ, σπαραγγιού, ανθών νεραντζιάς, κίτρου και πράσινου μήλου συνοδευόμενα από νύξεις βρεγμένης πέτρας.

Στο στόμα είναι πολύ απολαυστικό, με μέτριο σώμα και τονισμένη λεμονάτη οξύτητα. Αρώματα γκρέιπφρουτ, λεμονιού, lime, gooseberry, γρασιδιού, λουίζας, πράσινου μήλου και νότες ορυκτότητας, γεμίζουν τον ουρανίσκο σε κάθε γουλιά.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2024
Αλκοόλ 12.5%
Προέλευση Sancerre, Γαλλία
Ποικιλία Sauvignon Blanc
Αρώματα λεμόνι, γκρέιπφρουτ, σπαράγγιο, άνθη νεραντζιάς, κίτρο, πράσινο μήλο, βρεγμένη πέτρα
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 9-13°C
Παλαίωση 3-10 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

SANCERRE LES CAILLOTES 2024 - JEAN-MAX ROGER

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Απόλαυσέ το με αστακό ψητό με αρωματικό λαδολέμονο, στρείδια με λεμόνι, φιλέτο συναγρίδας με σάλτσα λευκού κρασιού, με αρακά και φινόκιο.

Σολομός με σάλτσα Dijon στο φούρνο

  • 1/4 φλιτζανιού βούτυρο, λιωμένο
  • 3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα Dijon
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι
  • 1/4 φλιτζανιού τρίμα φρυγανιάς
  • 1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένα φιστίκια
  • 4 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
  • 4 φιλέτα σολομού
  • αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
  • 1 λεμόνι, για το γαρνίρισμα

 

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200οC.
  2. Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέβουμε καλά το βούτυρο, τη μουστάρδα και το μέλι. Σε ένα άλλο μπολ, ανακατέβουμε τη φρυγανιά, τα φιστίκια και το μαϊντανό.
  3. Αλείφουμε κάθε φιλέτο σολομού με το μείγμα μουστάρδας με μέλι και πασπαλίζουμε με το μείγμα φρυγανιάς.
  4. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 12 έως 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει πολύ. Αλατοπιπερώνουμε και γαρνίρουμε με φέτες λεμόνι.

 

Συνδυασμός με κρασί

Αυτό είναι ένα πιάτο φτιαγμένο για chardonnay, ιδανικά με παραμονή σε βαρέλι. Η πολυπλοκότητα των γεύσεων απαιτεί αντίστοιχης πολυπλοκότητας και έντασης κρασί. Η παραμονή στο βαρέλι θα δώσει στο chardonnay το βάθος και τον αέρα παλαίωσης που απαιτείται. Ο σολομός είναι λιπαρό ψάρι. Η αντίστοιχη γεμάτη αίσθηση του chardonnay ταιριάζει με την υφή του ψαριού ενώ η οξύτητα θα σπάσει τη λιπαρότητά του.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}