ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Σαντορίνη 2018 - Οινοποιείο Μπουτάρη
Οινοποιείο Μπουτάρη

ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ 2018 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΜΠΟΥΤΑΡΗ

  Ελλάδα / Σαντορίνη
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Μια ιστορία χρόνων!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Η Σαντορίνη Μπουτάρη 2018 είναι ένα από τα καλύτερα και πιο ιστορικά δείγματα του Σαντορινιού αμπελώνα. Η πολύχρονη πείρα της οικογένειας Μπουτάρη αλλά και η ηλικία των αμπελώνων δίνουν ένα εκφραστικό και πολύπλοκο κρασί!

Η οικογένεια Μπουτάρη μαζί με τους οινολόγους της άρχισαν το 1980 να εξερευνούν τον αμπελώνα της Σαντορίνης έτσι ώστε το 1989 να κυκλοφορήσουν το πρώτο τους Ασύρτικο. Το πανέμορφο οινοποιείο τους βρίσκεται στην περιοχή Μεγαλοχώρι και τα αμπέλια τους έχουν ηλικία 50-60 ετών. Αξίζει να σου πούμε πως το οινοποιείο έμπαινε στη λίστα με τα ομορφότερα οινοποιεία του κόσμου, με βάση το Wine & Spirits Magazine, για πάνω από 10 συναπτά έτη. Για τη Σαντορίνη τους τα σταφύλια συλλέγονται την κατάλληλη στιγμή και ψύχονται μέχρι να οινοποιηθούν, διαφυλάσσοντας έτσι τη φρεσκάδα και τα αρώματα του κρασιού. Το κρασί ζυμώνει με επιλεγμένες ζύμες και έπειτα ωριμάζει με τις φίνες οινολάσπες του. Το αποτέλεσμα είναι πλούσιο, λιπαρό, με έντονο mineral χαρακτήρα.

Άνοιξε μια Σαντορίνη Μπουτάρη 2018 και βάλε στο πιάτο σου φρέσκα όστρακα και θαλασσινά για μια αξέχαστη εμπειρία!

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή
Έχει μέτριο λεμονί χρώμα και έντονα αρώματα λεμονιού, καπνού, ροδάκινου, μελιού, πορτοκαλιού, προζυμένιου ψωμιού και βρεγμένης πέτρας. Πλούσιο στόμα, με εντυπωσιακή συμπύκνωση και αρώματα ώριμων εσπεριδοειδών, ροδάκινου και νύξεις αλμύρας και ορυκτότητας. Έχει μέτριο σώμα και κοφτερή οξύτητα.
Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2018
Αλκοόλ 13%
Προέλευση Σαντορίνη
Ποικιλία Ασύρτικο
Αρώματα Λεμόνι, καπνός, ροδάκινο, μέλι, πορτοκάλι, προζυμένιο ψωμί, βρεγμένη πέτρα.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 11°C
Παλαίωση 7 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ 2018 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΜΠΟΥΤΑΡΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με ένα ριζότο μανιταριών, με ένα ψητό λιπαρό ψάρι ή ακόμη και με ένα λεμονάτο χοιρινό.

Αχνιστά μύδια με σουτζούκι

1 κιλό μύδια

3 σκελίδες σκόρδο ψιλόκομμένες

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 σουτζούκι

μια πρέζα κουρκουμά

χοντροτριμμένο μαύρο πιπέρι

ελαιόλαδο

χυμό από δύο λεμόνια

ξύσμα από ένα λεμόνι

 

Καθαρίζουμε τα μύδια από τα μουστάκια τους και τα τρίβουμε ένα ένα με μια βούρτσα μέχρι να καθαρίσουν καλά. Σε μια βαθιά κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι σε ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το σουτζούκι κομμένο σε ακανόνιστες φέτες, το γυρνάμε δυο τρεις φορές και σβήνουμε με τον χυμό του λεμονιού. Προσθέτουμε αμέσως τα μύδια στην κατσαρόλα, πασπαλίζουμε με το χοντροτριμένο πιπέρι και τον κουρκουμά. Τη βγάζουμε από τη φωτιά και την ανακινούμε δυο - τρεις φορές να ανακατευτούν όλα. Επιστρέφουμε το φαγητό σε πολύ δυνατή φωτιά κλείνοντας το καπάκι και αφήνουμε τα μύδια να αχνιστούν για 5 λεπτά. 

Πριν σερβίρουμε, προσθέτουμε το ξύσμα από ένα λεμόνι.

Αφαιρούμε τα μύδια που δεν έχουν ανοίξει.

Αργυρώ Κουτσού
Chef          

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}