ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Σαντορίνη Βαρέλι 2018 - Οινοποιείο Βασάλτης (Vassaltis)
Vassaltis Vineyards

ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΒΑΡΕΛΙ 2018 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΒΑΣΑΛΤΗΣ (VASSALTIS)

  Ελλάδα / Σαντορίνη
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Μια έξτρα δόση πολυπλοκότητας στη Σαντορίνη!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Ένα από τα πιο πολλά υποσχόμενα οινοποιεία της Σαντορίνης, επιστρέφει με μια διαφορετική εκδοχή του Ασύρτικου, τη Σαντορίνη Barrel Aged Οινοποιείο Βασάλτης!

Το όνομα του οινοποιείου είναι εμπνευσμένο από το μαύρο ηφαιστειογενές πέτρωμα, που σχηματίστηκε από την ψύξη της βασαλτικής λάβας, που σκέπασε το νησί της Σαντορίνης, μετά από την έκρηξη του ηφαιστείου, σχεδόν πριν από 4.000 χρόνια. Από την άλλη μεριά, το οινοποιείο Βασάλτης εάν και μετράει λίγα χρόνια ζωής είναι πλέον ανάμεσα στα καλύτερα του νησιού.

Το οινοποιείο Βασάλτης δίνει στο νησί και στο Ασύρτικο, τον απόλυτο πρωταγωνιστικό ρόλο. Η ιδιαίτερα μικρή στρεμματική απόδοση, που δεν ξεπερνά τα 150-200 κιλά/στρέμμα, εξασφαλίζει την συμπύκνωση του καρπού, που μπορεί όχι μόνο να αντέξει το χάδι του βαρελιού, αλλά το αποζητά κιόλας. Η παραμονή με τις οινολάσπες στο βαρέλι για 3 μήνες με τακτικό batonnage, χάρισε όγκο και πολυπλοκότητα, κάνοντάς τη μια εξαιρετικά απολαυστική Σαντορίνη με εμφανείς δυνατότητες μακράς παλαίωσης. Πλούσιο και πληθωρικό, ενσωματώνει άψογα τον καπνιστό χαρακτήρα του βαρελιού διεκδικώντας μια θέση ανάμεσα στα μεγάλα κρασιά του νησιού.

H Σαντορίνη Barrel Aged από το Οινοποιείο Βασάλτης είναι απολαυστική τώρα, αλλά θα γίνει ακόμα καλύτερη αν περιμένεις μερικά χρόνια.

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΕΛΑΦΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Η Σαντορίνη Barrel Aged από το Οινοποιείο Βασάλτης έχει μέτριο λεμονί χρώμα με χρυσαφί ανταύγειες. Στη μύτη έχει έντονα αρώματα άγουρων κίτρινων φρούτων και εσπεριδοειδών σε φόντο διάχυτης ορυκτότητας. Ροδάκινο, βανίλια, καπνός, φρυγανιά, κίτρο και γκρέιπφρουτ συνοδεύονται από διακριτικά αρώματα βρεγμένης πέτρας και τσακμακόπετρας.

Στο στόμα πλούσιο, κρεμώδες, με ένταση που αφυπνίζει τον ουρανίσκο. Τα αρώματα του βαρελιού συνδυάζονται μοναδικά με τον ορυκτό του χαρακτήρα. Η χαρακτηριστικά τονισμένη οξύτητα χαρίζει νεύρο ενώ ελαφρά μελένια αίσθηση γλυκαίνει τα εσπεριδοειδή στο στόμα, συνοδεύοντας το αλμυρό, μακράς διάρκειας τελείωμα.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2018
Αλκοόλ 14%
Προέλευση Σαντορίνη
Ποικιλία Ασύρτικο
Αρώματα Άγουρα κίτρινα φρούτα, εσπεριδοειδή, ροδάκινο, βανίλια, καπνός, φρυγανιά, κίτρο, γκρέιπφρουτ, βρεγμένη πέτρα, τσακμακόπετρα.
Μέγεθος Φιάλης 750 ml
Παραμονή σε βαρέλι 3 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 11°C
Παλαίωση 8 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΒΑΡΕΛΙ 2018 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΒΑΣΑΛΤΗΣ (VASSALTIS)

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με ψάρια στη σχάρα ή πιάτα θαλασσινών.

Λαβράκι στα κάρβουνα με πικάντικη σάλτσα σόγιας

  • 2 λαβράκια (των 500γρ) καθαρισμένα και ξεσπλαχνισμένα
  • ελαιόλαδο
  • αλατοπίπερο
  • Μια χούφτα φρέσκα μυρωδικά (δενδρολίβανο, ρίγανη)
  • 2 λεμόνια ή 1 πορτοκάλι
  • 10 γρ φρέσκο ​​τζίντζερ, σε λεπτές φέτες
  • Επιπλέον φέτες λεμόνι ή λάιμ για το σερβίρισμα

 

Για τη σάλτσα

  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1/2 έως 1 φρέσκια καυτερή πιπεριά, σε λεπτές φέτες (εξαρτάται από τις προτιμήσεις σας)
  • 1/2 φλιτζάνι σάλτσα σόγιας
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

 

Προθερμάνετε την ψησταριά σας ή ανάψτε τα κάρβουνα. Καθαρίστε το ψάρι καλά μέσα και έξω, και σκουπίστε το καλά. Κάνετε 3-4 κάθετες κάθετες στο κόκκαλο τομές  σε κάθε πλευρά του ψαριού. Αλοίψτε τα ψάρια μέσα και έξω με το ελαιόλαδο. Πασπαλίστε τα με αλάτι και πιπέρι μέσα και έξω. Γεμίστε τα με τα φρέσκα βότανα, φέτες λεμονιού ή πορτοκαλιού και τις φέτες τζίντζερ στις εγκοπές που ανοίξατε νωρίτερα.

Τοποθετήστε τα ψάρια μέσα σε μια σχάρα ψησίματος και ασφαλίστε τη καλά. Αφού έχουν κάτσει τα κάρβουνα ή αφού το grill αερίου έχει ζεσταθεί καλά, ψήστε για 5-7 λεπτά και στη συνέχεια γυρίστε τη σχάρα από την άλλη πλευρά για άλλα 5 λεπτά.

Για τη σάλτσα, τοποθετήστε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε το ελαιόλαδο και όταν κάψει, προσθέστε το σκόρδο και τις πιπεριές τσίλι. Μαγειρέψτε για 30 δευτερόλεπτα. Προσθέστε τη σάλτσα σόγιας και τη ζάχαρη και αφήστε στη φωτιά για 1 λεπτό.

Περιχύστε τα ψάρια με τη σάλτσα και σερβίρετε με φέτες λεμονιού.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}