ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2019 & 2020
40k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.000.000 φιάλες
Εγγυημένη απόλαυση
Σαντορίνη Cuvee Evdemon 2016 - Κτήμα Αργυρού
Κτήμα Αργυρού

ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ CUVEE EVDEMON 2016 - ΚΤΗΜΑ ΑΡΓΥΡΟΥ

  Ελλάδα / Σαντορίνη
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Δες τι γεύση έχει μια Σαντορίνη που σκόραρε 97 pts στο Decanter και πήρε το βραβείο Best in Show!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;
Το Cuvee Evdemon από το Κτήμα Αργυρού στη Σαντορίνη, αφού μάζεψε όλα τα βραβεία και τα μετάλλια, έφτασε επιτέλους στο κελάρι μας, σε αυστηρά περιορισμένο αριθμό φιαλών. Αν θες να δεις, τι γεύση έχει μια συγκλονιστική Σαντορίνη που σκόραρε 97 pts στο Decanter και πήρε το βραβείο Best in Show, τότε πρέπει να βιαστείς!

Το εμβληματικό οινοποιείο του Αργυρού στη Σαντορίνη, μετά το Cuvee Monsigniori, αποφάσισε να τινάξει την μπάνκα στον αέρα με το Cuvee Evdemon! Δυο αμπελοτόπια Ασύρτικου στον Πύργο και το Μεγαλοχώρι, ηλικίας 150 ετών, καλλιεργούνται βιοδυναμικά και δίνουν τον καλύτερο καρπό τους. Το 80% του κρασιού ζυμώνει και ωριμάζει για 30 μήνες σε ανοξείδωτες δεξαμενές, ενώ το υπόλοιπο (20%) ζυμώνει σε παλιά βαρέλια, 500 λίτρων και παραμένει εκεί για 12 μήνες. Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακά πολύπλοκο, με πυκνό φρούτο και κοφτερή οξύτητα και εμφιαλώνεται σε 3300 (μόνο) φιάλες!

To Cuvee Evdemon από το Κτήμα Αργυρού θα σε ανταμείψει γενναιόδωρα αν το αφήσεις για μια δεκαετία στο κελάρι σου, αλλά ποιός έχει τέτοια ατσάλινη υπομονή; Εμείς σίγουρα όχι!

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή
Η Σαντορίνη Cuvee Evdemon από το Κτήμα Αργυρού, έχει μέτριο λεμονί χρώμα με πρασινωπές ανταύγειες που δείχνουν, με την πρώτη ματιά, πως είναι ακόμα βρέφος. Μαγευτική μύτη με έντονα αρώματα λεμονιού, γκρέιπφρουτ, ροδάκινου, lime, κίτρου, αμυγδάλου, φρυγανιάς, καπνού και τσακμακόπετρας. Στο στόμα έχει εντυπωσιακή δομή και τρομακτική συμπύκνωση. Πλούσιο σώμα και κοφτερή οξύτητα βρίσκονται σε απόλυτη ισορροπία με το πυκνό φρούτο και τα διακριτικά αρώματα του βαρελιού.
Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2016
Αλκοόλ 14%
Προέλευση Σαντορίνη
Ποικιλία Ασύρτικο
Αρώματα Λεμόνι, γκρέιπφρουτ, ροδάκινο, lime, κίτρο, αμύγδαλο, φρυγανιά, καπνός, τσακμακόπετρα.
Μέγεθος Φιάλης 750 ml
Παραμονή σε βαρέλι 12 μήνες (20%)
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 11 °C
Παλαίωση 8+ χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ CUVEE EVDEMON 2016 - ΚΤΗΜΑ ΑΡΓΥΡΟΥ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με ψάρι ψητό στα κάρβουνα, θαλασσινά ή πιάτα κοτόπουλου.

Λιγκουίνι με φιλέτο μπαρμπουνιού, κάπαρη, πράσο, ντοματίνια και λεμόνι

  • 500 gr Λιγκουίνι
  • 4 μπαρμπούνια (600 gr)
  • 1 κλωνάρι σέλερι
  • 1 καρότο
  • 1 κρεμμύδι
  • 200 ml λευκό κρασί
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 1 πράσο
  • 60 gr κάπαρη
  • 250 gr  ντοματίνια βελανίδια
  • 60 ml χυμό λεμόνι
  • Ξύσμα από ένα λεμόνι
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • Αλάτι, πιπέρι

 

Καθαρίζουμε τα μπαρμπούνια από τα βράγχια, εντόσθια, λέπια και τα φιλετάρουμε. Κόβουμε το σέλερι, το καρότο και το κρεμμύδι σε χοντρά κομμάτια.

Βάζουμε το μισό ελαιόλαδο σε κατσαρόλα, το αφήνουμε να κάψει καλά και σοτάρουμε τα κόκκαλα από τα ψάρια. Προσθέτουμε τα χοντροκομμένα λαχανικά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Σβήνουμε με το μισό κρασί, αφήνουμε να βράσει για δύο λεπτά ώστε να φύγει το οινόπνευμα και προσθέτουμε 3 lt νερό να τα καλύψει. Βράζουμε για περίπου μισή ώρα σε μέτρια φωτιά.

Περνάμε τον ζωμό από σουρωτήρι, τον βάζουμε σε ένα τηγάνι 30 εκ. διαμέτρου και βράζουμε εκεί τα λιγκουίνι. Αν χρειαστεί προσθέτουμε σιγά σιγά λίγο νερό. Θα πρέπει τα ζυμαρικά να απορροφήσουν όλο τον ζωμό ώστε να μην χρειαστεί να τα σουρώσουμε και να χάσουμε το άμυλο τους.

Παράλληλα σε ένα άλλο αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε τα φιλέτα του μπαρμπουνιού αφού τα αλατοπιπερόσουμε. Ξεκινάμε από την μεριά της πέτσας πιέζοντας τα με μία σπάτουλα και μετά από την σάρκα. Η όλη διαδικασία κρατάει περίπου 2 λεπτά, ανάλογα με το πάχος του φιλέτου. Αποσύρουμε από το τηγάνι και συνεχίζουμε με τα ντοματίνια, που τα έχουμε κόψει στη μέση, σοτάροντας τα πολύ ελαφρά. Συνεχίζουμε με το πράσο που το έχουμε κόψει σε σπιρτόξυλα. Σε αυτό το στάδιο χρειάζεται προσοχή γιατί το πράσο καίγεται εύκολα.

Προσθέτουμε την κάπαρη, αφού την έχουμε ξαρμυρίσει και σβήνουμε με το υπόλοιπο κρασί και τον χυμό από το λεμόνι. Αφήνουμε να βράσει για ένα λεπτό, ενσωματώνουμε στην σάλτσα τα λιγκουίνι και ανακατεύουμε. Αποσύρουμε από την φωτιά, προσθέτουμε τον μαϊντανό, το ξύσμα και 2 κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε  καλά και σερβίρουμε.

 

Συνδυασμός με κρασί

Ψάρι, κάπαρη, σέλερι και ντοματίνια! Λευκό κρασί, με μέτρια+ οξύτητα, αρωματικό αλλά όχι υπερβολικά για να μην καλύψει τα αρώματα. Λίγη φυτικότητα δεν θα έβλαπτε χωρίς όμως να είναι απαραίτητη.

 

Βασίλης Βασιλείου
Chef Mono Restaurant
Παλαιολόγου Μπενιζέλου 4,
Πλάκα, Αθήνα

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}