Η Σαντορίνη του Οινοποιείου Βασάλτης μας έχει εντυπωσιάσει με τον mineral χαρακτήρα της και την πυκνό φρούτο της. Δεν θα μπορούσε να μην υπάρχει διαθέσιμη και σε magnum φιάλη και έτσι αυτή η απόλαυση μπορεί να κρατήσει περισσότερο!
Ο Γιάννης Βαλαμπούς, ο Ηλίας Ρουσσάκης και ο Γιάννης Παπαοικονόμου, είναι από τις πιο ευγενικές και συμπαθείς προσωπικότητες του νησιού. Έχουν επενδύσει χρήμα, προσωπική προσπάθεια και έχουν δώσει κυριολεκτικά ψυχή, γιατί αρνούνται πεισματικά να το βάλουν κάτω. Ο αμπελώνας της Σαντορίνης μπορεί ακόμα να σωθεί από την τουριστική καταπάτηση. Το όραμα τέτοιων ανθρώπων δημιουργεί τεράστια αισιοδοξία και φυσικά το αποτέλεσμα επιβεβαιώνει όλα τα παραπάνω!
Το Ασύρτικό τους έχει πλέον καθιερωθεί ανάμεσα στα καλύτερα του νησιού και έχει κατακτήσει τον πλανήτη. Το όνομα του είναι εμπνευσμένο από το μαύρο ηφαιστειογενές πέτρωμα που σχηματίστηκε από την ψύξη της βασαλτικής λάβας που σκέπασε το νησί της Σαντορίνης μετά από την έκρηξη του ηφαιστείου σχεδόν πριν από 4.000 χρόνια.
Η Σαντορίνη 2022 του Οινοποιείου Βασάλτης δίνει στο Ασύρτικο, τον απόλυτο πρωταγωνιστικό ρόλο. Η ιδιαίτερα χαμηλή στρεμματική απόδοση που δεν ξεπερνά τα 150 – 200 κιλά / στρέμμα εξασφαλίζει την συμπύκνωση του καρπού. Η παραμονή με τις οινολάσπες για 6 μήνες, με τακτικό batonnage, χάρισε όγκο και πολυπλοκότητα, κάνοντάς τη μια εξαιρετικά απολαυστική Σαντορίνη τόσο τώρα όσο και σε 5 χρόνια από τώρα. Πλούσιο και πληθωρικό, ενσωματώνει άψογα όλο τον ορυκτό χαρακτήρα του νησιού διεκδικώντας μια θέση ανάμεσα στα μεγάλα ονόματα.
Η magnum φιάλη θα σου λύσει τα χέρια στο Κυριακάτικο τραπέζι. Απλά ετοίμασε μια στήρα, άναψε τα κάρβουνα και όλα καλά. Μην απορήσεις βέβαια αν καταναλωθεί με τα πρώτα μεζεδάκια…ναι είναι τόσο απολαυστική!