Ελάχιστα κρασιά μιλούν τόσο καθαρά για τον τόπο τους όσο το Santorini Wild Ferment 2023 από το Κτήμα Γαβαλά. Δεν πρόκειται απλώς για ένα Ασύρτικο—είναι ένα κρασί αυθόρμητης ζύμωσης, που εκφράζει αυθεντικά τη δύναμη και την ιδιαιτερότητα της ηφαιστειακής γης της Σαντορίνης.
Η οικογένεια Γαβαλά αποτελεί έναν από τους παλαιότερους οινοποιούς της Σαντορίνης, με ιστορία πέντε γενεών στο Μεγαλοχώρι. Συνδυάζει την αφοσίωση στις τοπικές ποικιλίες και παραδόσεις με ένα σύγχρονο, φυσικό τρόπο οινοποίησης που αφήνει τη φύση να μιλήσει.
Το κρασί παράγεται από Ασύρτικο άνω των 80 ετών, από αυτόρριζα κλήματα καλλιεργημένα στις χαρακτηριστικές ηφαιστειακές πετρώδεις πλαγιές της Σαντορίνης. Η ζύμωση με γηγενείς ζύμες πραγματοποιείται τόσο σε ανοξείδωτες δεξαμενές όσο και σε βαρέλια, προσδίδοντας στο κρασί πολυπλοκότητα και σώμα χωρίς να καλύπτει τον χαρακτήρα του φρούτου.