ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 5 Έτη
70k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.800.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Σαντορίνη Γηγενείς Ζύμες 2023 - Οινοποιία Γαβαλά
Οινοποιείο Γαβαλά

ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΓΗΓΕΝΕΙΣ ΖΥΜΕΣ 2023 - ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΓΑΒΑΛΑ

  Ελλάδα / Σαντορίνη
€52,40
€45,80
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Η φύση οδηγεί. Το Ασύρτικο απαντά.

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Ελάχιστα κρασιά μιλούν τόσο καθαρά για τον τόπο τους όσο το Santorini Wild Ferment 2023 από το Κτήμα Γαβαλά. Δεν πρόκειται απλώς για ένα Ασύρτικο—είναι ένα κρασί αυθόρμητης ζύμωσης, που εκφράζει αυθεντικά τη δύναμη και την ιδιαιτερότητα της ηφαιστειακής γης της Σαντορίνης.

Η οικογένεια Γαβαλά αποτελεί έναν από τους παλαιότερους οινοποιούς της Σαντορίνης, με ιστορία πέντε γενεών στο Μεγαλοχώρι. Συνδυάζει την αφοσίωση στις τοπικές ποικιλίες και παραδόσεις με ένα σύγχρονο, φυσικό τρόπο οινοποίησης που αφήνει τη φύση να μιλήσει.

Το κρασί παράγεται από Ασύρτικο άνω των 80 ετών, από αυτόρριζα κλήματα καλλιεργημένα στις χαρακτηριστικές ηφαιστειακές πετρώδεις πλαγιές της Σαντορίνης. Η ζύμωση με γηγενείς ζύμες πραγματοποιείται τόσο σε ανοξείδωτες δεξαμενές όσο και σε βαρέλια, προσδίδοντας στο κρασί πολυπλοκότητα και σώμα χωρίς να καλύπτει τον χαρακτήρα του φρούτου.

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Στη μύτη κυριαρχούν αρώματα εσπεριδοειδών, ορυκτότητας και λευκών λουλουδιών, με μια χαρακτηριστική αλμύρα.

Στο στόμα είναι λεπτοδουλεμένο, μεταλλικό, με σφιχτή οξύτητα και μακρά επίγευση.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2023
Αλκοόλ 14%
Προέλευση Σαντορίνη, Ελλάδα
Ποικιλία Ασύρτικο
Αρώματα Ώριμο ροδάκινο, γλυκό λεμόνι, φουντούκι, φρυγανιά, περγαμόντο, νεράντζι, μέλι, βρεγμένη πέτρα, μπαρούτι, καπνός
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 5 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 11°C
Παλαίωση 5 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΓΗΓΕΝΕΙΣ ΖΥΜΕΣ 2023 - ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΓΑΒΑΛΑ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Ιδανικό για ψάρια στα κάρβουνα, θαλασσινά, στρείδια ή παλαιωμένα τυριά.

Ρολό κοτόπουλο με κυδώνια και πατάτες στη γάστρα

  • 1 ρολό κοτόπουλο
  • 1 κιλό πατάτες κομμένες σε μικρά κομμάτια
  • 500 γρ κυδώνι κομμένο σε χοντρές φέτες
  • 2 λεμόνια (χυμό και ξύσμα)
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα ντιζόν
  • 1 κουταλιά της σούπας Κάρυ
  • 1 κουταλιά της σούπας Ρίγανη φρέσκια
  • 1 κουταλιά της σούπας θυμάρι φρέσκο
  • 1/2 ποτήρι λάδι
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 600 ml ζωμό λαχανικών

 

 

Προθερμαίνουμε αρχικά τον φούρνο στους 250°C. Προσθέτουμε στη γάστρα το ελαιόλαδο και στη συνέχεια το ρολό κοτόπουλο, το κομμένο κυδώνι και τις πατάτες. 

Χτυπάμε στο multi τα υπόλοιπα υλικά με λίγο από το ζωμό και περιχύνουμε το ρολό και τις πατάτες. Προσθέτουμε ζωμό ώστε το μείγμα να σκεπάζει τις πατάτες.

Σκεπάζουμε τη γάστρα και αφού χαμηλώσουμε το φούρνο στους 150°C, τη βάζουμε στο φούρνο. Κατά διαστήματα ανοίγουμε τη γάστρα και ελέγχουμε μήπως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο νεράκι.

Μόλις είναι έτοιμο ξεσκεπάζουμε τη γάστρα και ανεβάζουμε τη θερμοκρασία του φούρνου. Το αφήνουμε εκεί έως ότου ξεροψηθεί.

 

Γαβριήλ Νικολαϊδης
Food and Fashion Blogger
Συνδυασμός με κρασί
Έντονες γεύσεις, καλομαγειρεμένες, με το κάρυ, τη ρίγανη, το θυμάρι και τη μουστάρδα να πρωτοστατούν. Ένα λευκό με σώμα, ένταση και βοτανικά στοιχεία θα ταιριάξει καλύτερα ενώ το πέρασμα από βαρέλι θα συνεισφέρει την απαραίτητη πολυπλοκότητα.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}