ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2019 & 2020
40k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.000.000 φιάλες
Εγγυημένη απόλαυση
Θαλασσίτης Βυθισμένος 2015 - Γαία Οινοποιητική
Γαία Οινοποιητική

ΘΑΛΑΣΣΙΤΗΣ ΒΥΘΙΣΜΕΝΟΣ 2015 - ΓΑΙΑ ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ

  Ελλάδα / Σαντορίνη
€230,00
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΙΑΣΤΕΙΣ Στην πόρτα σου σε 1- 3 μέρες

Ένα σπάνιο κρασί ωρίμασε στο βυθό της θάλασσας!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;
To κρασί θρύλος, το απόλυτο οινικό πείραμα και φετίχ κάθε οινόφιλου, ο Βυθισμένος Θαλασσίτης 2015 της Γαίας Οινοποιητικής, έφτασε στα χέρια μας. Το Ασύρτικο του Γιάννη Παρασκευόπουλου, που η ιστορία του έκανε το γύρω του κόσμου, είναι ένα φοβερά σπάνιο κρασί και αποτελεί εμπειρία ζωής η δοκιμή του. Το ευχάριστο είναι πως έχουμε κάποιες από τις 450 φιάλες στα χέρια μας!

Ο Γιάννης Παρασκευόπουλος το 2009 αποφάσισε να τιμήσει το όνομα του Θαλασσίτη του με τον πιο μοναδικό τρόπο. Ανοιχτά από το Καμάρι, σε βάθος 25 μέτρων, σε ένα θαλάσσιο κελάρι βύθισε 450 φιάλες. Πέντε χρόνια μετά ανέσυρε μόνο 3, μιας και η διψασμένη θάλασσα «ήπιε» τα υπόλοιπα. Το αποτέλεσμα όμως ήταν τόσο καλό που θεώρησε πως αξίζει τον κόπο και το ρίσκο. Το κρασί παλαιώνει σε παντελή έλλειψη οξυγόνου, κάτω από τη θάλασσα και στις τέλειες ιδανικές συνθήκες (έλλειψη φωτός, χαμηλές και σταθερές θερμοκρασίες). Το περιεχόμενο της φιάλης προέρχεται από αυτόριζα κλήματα Ασύρτικου από την Επισκοπή, τον Πύργο και το Ακρωτήρι, ηλικίας περίπου 80 ετών. Το αποτέλεσμα συνδυάζει μοναδικά τη νεότητα, τη φρεσκάδα και παράλληλα την εξέλιξη του Ασύρτικου που θυμίζει Riesling και Chablis!

Κάθε οινόφιλος ή συλλέκτης που σέβεται τον εαυτό του, ονειρεύεται να δοκιμάσει τον Βυθισμένο Θαλασσίτη έστω για μια φορά στη ζωή του.

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή
Έχει μέτριο χρυσό χρώμα και μύτη που μαρτυρά τη θαλασσινή καταγωγή του. Έντονα αρώματα πετρόλ, γκρέιπφρουτ, κίτρου, λεμονιού, μελιού και ροδάκινου, ντυμένα με μια θαλασσινή αύρα. Σοκαριστικά πυκνό και εκφραστικό στόμα με πλούσιο σώμα και κοφτερή οξύτητα. Όλο το φάσμα των κίτρινων και πράσινων εσπεριδοειδών, μαζί με γενναίες δόσεις βρεγμένης πέτρας και καπνού απλώνονται στον ουρανίσκο σου με μια γουλιά.
Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2015
Αλκοόλ 13%
Προέλευση Σαντορίνη
Ποικιλία Ασύρτικο
Αρώματα Πετρόλ, γκρέιπφρουτ, κίτρο, λεμόνι, μέλι, ροδάκινο, κίτρινα και πράσινα εσπεριδοειδή, βρεγμένη πέτρα, καπνός.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 10°C
Παλαίωση 7 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΘΑΛΑΣΣΙΤΗΣ ΒΥΘΙΣΜΕΝΟΣ 2015 - ΓΑΙΑ ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με linguini με κυδώνια, λιπαρά ψάρια στα κάρβουνα ή χοιρινό με πορτοκάλι στο φούρνο.

Αχνιστά μύδια με σουτζούκι

1 κιλό μύδια

3 σκελίδες σκόρδο ψιλόκομμένες

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 σουτζούκι

μια πρέζα κουρκουμά

χοντροτριμμένο μαύρο πιπέρι

ελαιόλαδο

χυμό από δύο λεμόνια

ξύσμα από ένα λεμόνι

 

Καθαρίζουμε τα μύδια από τα μουστάκια τους και τα τρίβουμε ένα ένα με μια βούρτσα μέχρι να καθαρίσουν καλά. Σε μια βαθιά κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι σε ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το σουτζούκι κομμένο σε ακανόνιστες φέτες, το γυρνάμε δυο τρεις φορές και σβήνουμε με τον χυμό του λεμονιού. Προσθέτουμε αμέσως τα μύδια στην κατσαρόλα, πασπαλίζουμε με το χοντροτριμένο πιπέρι και τον κουρκουμά. Τη βγάζουμε από τη φωτιά και την ανακινούμε δυο - τρεις φορές να ανακατευτούν όλα. Επιστρέφουμε το φαγητό σε πολύ δυνατή φωτιά κλείνοντας το καπάκι και αφήνουμε τα μύδια να αχνιστούν για 5 λεπτά. 

Πριν σερβίρουμε, προσθέτουμε το ξύσμα από ένα λεμόνι.

Αφαιρούμε τα μύδια που δεν έχουν ανοίξει.

Αργυρώ Κουτσού
Chef          

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}