ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Sauvignon Blanc 2019 - Οινοποιείο Αργυρίου
Οινοποιείο Αργυρίου

SAUVIGNON BLANC 2019 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΑΡΓΥΡΙΟΥ

  Ελλάδα / Παρνασσός
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Ένα από τα αγαπημένα μας για φέτος!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Sauvignon Blanc 2019 από το Οινοποιείο Αργυρίου είναι σίγουρα ένα από τα αγαπημένα μας για φέτος. Με τα αρώματα να χτυπάνε κόκκινο και την οξύτητα όσο κοφτερή χρειάζεται, είναι ένα υποδειγματικό λευκό κρασί της γνωστής γαλλικής ποικιλίας, η οποία δείχνει την αγάπη της στα δροσερά κλίματα και στους τολμηρούς οινοπαραγωγούς.

Οι πλαγιές του Παρνασσού παρέχουν ιδανικές συνθήκες για την καλλιέργεια του Sauvignon Blanc και το υψόμετρο σίγουρα κάνει τα μαγικά του στην οξύτητα και τον κρυστάλλινο χαρακτήρα του κρασιού. Ο Θανάσης Αργυρίου διοχετεύει όλη την φροντίδα και την εμπειρία του για την καλλιέργεια και την οινοποίηση μιας από τις πιο αγαπημένες ποικιλίες διεθνώς.
Το Sauvignon Blanc 2019 του Οινοποιείου Αργυρίου θα σου κλέψει την καρδιά.

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Είναι απαλό λεμονί με διακριτικές πρασινωπές ανταύγειες και έχει έντονο αρωματικό χαρακτήρα γεμάτο από λεμόνι, lime, ροδάκινο, αχλάδι, άνθη λεμονιάς, γκρέιπφρουτ και άγουρο ανανά. Στόμα φρουτώδες με μέτριο σώμα και δροσιστική οξύτητα. Μακράς διάρκειας λεμονάτη επίγευση.



Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2019
Αλκοόλ 13,5%
Προέλευση Πολύδροσο, Παρνασσός
Ποικιλία Sauvignon Blanc
Αρώματα Λεμόνι, lime, ροδάκινο, αχλάδι, άνθη λεμονιάς, γκρέιπφρουτ, άγουρος ανανάς.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 9°C
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

SAUVIGNON BLANC 2019 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΑΡΓΥΡΙΟΥ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με ριζότο με σπαράγγια και ξύσμα λεμονιού, λαβράκι ψητό με κόλιανδρο και lime ή αχνιστά όστρακα με λευκό κρασί και μαϊντανό.

Σπαγγέτι με γαρίδες, λεμόνι και μάραθο

1 πακέτο σπαγγέτι Νo6 
800 γρ. γαρίδες
2 λεμόνια ακέρωτα
5-6 σκελίδες σκόρδο
1 μικρό ματσάκι μάραθο
Φρέσκο πιπέρι
Χοντρό αλάτι
Μπούκοβο
Ελαιόλαδο

Καθαρίζουμε προσεκτικά τις γαρίδες και αφοιρούμε τα κεφάλια. Τα βάζουμε να βράσουν, σε μια κατσαρόλα με 300 ml. νερό και 3 σκελίδες σκόρδο, για 15 λεπτά. Κατόπιν περνάμε το ζωμό από σίτα, πιέζοντας καλά τα κεφάλια, και τον κρατάμε ζεστό.

Ταυτόχρονα βράζουμε  al dente το σπαγγέτι σε αλατισμένο νερό. Παίρνουμε το ξύσμα από τα λεμόνια και ψιλοκόβουμε το μάραθο.

Σε ένα αρκετά μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο, περίπου 20 ml. και το υπόλοιπο σκόρδο, μόλις ζεσταθεί το ελαιόλαδο αφαιρούμε το σκόρδο και προσθέτουμε το μπούκοβο.

Σωτάρουμε στο λάδι τις καθαρισμένες γαρίδες, για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά. Καρυκεύουμε με αλατοπίπερο, προσθέτουμε λίγο μάραθο, λίγο ξύσμα λεμονιού και σβήνουμε με το χυμό των λεμονιών.

Αφαιρούμε τις γαρίδες και στο ίδιο τηγάνι, προσθέτουμε το σπαγγέτι απευθείας από την κατσαρόλα και δυναμώνουμε την θερμοκρασία. Προσθέτουμε τον ζωμό που ετοιμάσαμε και ανακατεύουμε, το άμυλο που θα βγάλουν τα ζυμαρικά θα αρχίσει να «δένει» τη σάλτσα.

Όταν η σάλτσα ελαττωθεί πασπαλίζουμε με μάραθο, πιπέρι και το υπόλοιπο ξύσμα λεμονιού. Σερβίρουμε αμέσως το σπαγγέτι με τις γαρίδες

 

Σημειώσεις για την συνταγή:
– Αν θέλουμε περισσότερη γεύση προσθέτουμε στον ζωμό από τις γαρίδες ένα μικρό μπουκέ γκαρνί (1 φύλλο πράσο το πράσινο μέρος, 1 φύλλο δάφνη, 1 κλωναράκι θυμάρι, 3 κλωναράκια μαϊντανό και 1 κλωναράκι σέλινο).
– Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και καραβίδες.

 

Εύα Μονόχαρη 

Food Blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}