ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Sauvignon Blanc Παλαιοχώρι 2023 - Κτήμα Αποστολίδη
Κτήμα Αποστολίδη

SAUVIGNON BLANC ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙ 2023 - ΚΤΗΜΑ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗ

  Ελλάδα / Καβάλα
€15,90
€13,90
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Έξτρα αρωματικό!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Τι θα έλεγες για ένα έξτρα αρωματικό ελληνικό Sauvignon Blanc που «πνίγεται» στο εξωτικό φρούτο; Το Sauvignon Blanc Αποστολίδη μας άρεσε για πολλούς λόγους και ένας από αυτούς είναι το έξτρα αρωματικό του προφίλ, γι’αυτό βγάλε το κατσικίσιο τυρί από το ψυγείο! Κι επειδή «nothing comes from nothing» όπως λέει και το τραγούδι, αυτό το Sauvignon Blanc έχει βάσεις και μάλιστα γερές…

Το Κτημα Αποστολίδη φύτεψε το πρώτο του αμπέλι στο Διαλεκτό της Καβάλας και ενώ εκδήλωσε την αγάπη του για το κρασί το 1958 ερασιτεχνικά, έκανε το επίσημο ντεμπούτο αργότερα. Σήμερα λειτουργεί υπό την τρίτη γενιά οινοποιών με την Βασιλική και τον Ευθύμιο Αποστολιδη. Τα δύο παιδιά πιστεύουν στην έκφραση της διαφορετικότητας, της φύσης και γι’αυτό έχουν χωρίσει τις εκτάσεις των αμπελώνων τους, ανάλογα με το έδαφος και το μικροκλίμα. Μέσα σε όλα έχουν υιοθετήσει και τις αρχές της βιοδυναμικής καλλιέργειας!

Το Sauvignon Blanc Αποστολίδη προέρχεται από τον αμπελώνα Παλαιοχώρι, που είναι ο υψηλότερος σε σχέση με τους άλλους του κτήματος. Εκεί κυριαρχεί το κόκκινοχωμα, Terra Rossa όπως το λέμε, που δίνει έναν δικό του χαρακτήρα στο κρασί. Το Sauvignon Blanc Αποστολίδη έλαβε αμέτρητη φροντίδα στο αμπέλι, μαζεύτηκε προσεκτικά και μετά τη ζύμωση, παρέμεινε με τις οινολάσπες του για 4 μήνες.

Σου προτείνουμε από τώρα 6αδα!

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Έχει χρώμα λεμονί, χαρακτηριστικό της ποικιλίας, με λίγο πράσινο. Η μύτη έχει καλή αρωματική ένταση με εξωτικά φρουτάκια, όπως passion fruit και ακτινίδιο, με έναν πολύ απαλό ανθικό χαρακτήρα γιασεμιού. Το λαιμ είναι έντονο σε όλη τη διάρκεια, με φυτικές νότες γρασιδιού και κάποιες βοτανικές χαμομηλιού, να εμφανίζονται περισσότερο στο στόμα.

Στο στόμα είναι φρουτώδες και ισορροπημένο με μέτρια (+) οξύτητα, με τα πράσινα φρούτα να κυριαρχούν, κυρίως πράσινο μήλο. Επίγευση μέτρια. 

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2023
Αλκοόλ 12%
Προέλευση Διαλεκτό, Καβάλα
Ποικιλία Sauvignon Blanc
Αρώματα Passion fruit, ακτινίδιο, γιασεμί, λάιμ, γρασίδι, χαμομήλι.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 8°C
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Βιδωτό
Βιολογικό Όχι

SAUVIGNON BLANC ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙ 2023 - ΚΤΗΜΑ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με χτένια και ψητά σπαράγγια, λευκά κρέατα, σπανακόρυζο.

Σαλάτα με κοτόπουλο και μάνγκο

Για το κοτόπουλο
1 μέτριο κομμάτι στήθος κοτόπουλου
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα απαλή
1 κουταλιά της σούπας μέλι
1 κουταλάκι του γλυκού μείγμα μπαχαρικών για κρέας
3-4 κουταλιές της σούπας χυμό λάιμ


Για την σαλάτα
200 gr. μάνγκο
1 μικρή κίτρινη πιπεριά
1 μικρή πορτοκαλί πιπεριά
1 μικρή κόκκινη πιπεριά
1 μέτριο κρεμμύδι
5-6 κλωναράκια φρέσκο κόλιανδρο


Για την βινεγκρέτ
1 κουταλιά της σούπας τζίντζερ
2 κουταλιές της σούπας ζαχαρη
1 ολόκληρο λάιμ
4-5 κουταλιές της σούπας σησαμέλαιο ή ελαιόλαδο


Επιπλέον θα χρειαστείτε
Σουσάμι για το σερβίρισμα

Για το κοτόπουλο.
Κόβουμε το κοτόπουλο σε μπουκιές.
Ανακατεύουμε το μέλι, την μουστάρδα, τα μπαχαρικά και τον χυμό λάιμ.
Μαρινάρουμε το κοτόπουλο μέσα στη μαρινάδα για τουλάχιστον 10 λεπτά ή περισσότερο αν έχουμε χρόνο! 

Ετοιμάζουμε την βινεγκρέτ.
Σε ένα γουδί χτυπάμε την ζάχαρη και το τριμμένο  τζίντζερ. Προθέτουμε σιγά σιγά τον χυμό λάιμ και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Μεταφέρουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το λάδι που επιλέξαμε, ανακατεύοντας ζωηρά με πιρούνι, μέχρι να ομογενοποιηθεί. 

Ψήνουμε το κοτόπουλο στο γκριλ, το τηγάνι ή τη σχάρα.
Περιχύνουμε το κοτόπουλο, όσο είναι ζεστό, με 2 κουταλιές της σούπας βινεγκρέτ.
Το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς μέχρι να ετοιμάσουμε την σαλάτα!

Κόβουμε το κρεμμύδι σε ροδέλες, το βάζουμε σε ένα μπολ με κρύο νερό και το αφήνουμε για 5 λεπτά.
Κόβουμε το μάνγκο και τις πιπεριές σε λεπτά στίκς.

Σε ένα μπολ βάζουμε το μάνγκο, το κρεμμύδι, τις πιπεριές, τον κόλιαντρο ψιλοκομμένο, την βινεγκρέτ και ανακατεύουμε.

Στο πιάτο σερβιρίσματος, βάζουμε λίγο κοτόπουλο και προσθέτουμε την σαλάτα.
Τελειώνουμε με το υπόλοιπο κοτόπουλο, περιχύνουμε με λίγη ακόμη βινεγκρέτ και πασπαλίζουμε με σουσάμι.

 

Εύα Μονόχαρη

Food Blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}