ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Σαββατιανό Naked Truth 2021 - Μικροοινοποιΐα Μυλωνάς
Μικροοινοποιία Μυλωνά

ΣΑΒΒΑΤΙΑΝΟ NAKED TRUTH 2021 - ΜΙΚΡΟΟΙΝΟΠΟΙΪΑ ΜΥΛΩΝΑΣ

  Ελλάδα / Αττική
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Η natural πλευρά του Σαββατιανού!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Αν ψάχνεις ένα νόστιμο, τυπικό και εκφραστικό Σαββατιανό, απογυμνωμένο από τα περιττά, κοινώς «φυσικό», τότε πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις το Σαββατιανό Naked Truth της Μικροοινοποιίας Μυλωνάς.

Ένας από τους καλύτερους εκπρόσωπους του Αττικού Αμπελώνα, ο Σταμάτης Μυλωνάς επένδυσε στην πολυδυναμική όπως αποδεικνύεται ποικιλία του Σαββατιανού και αυτή δεν τον απογοήτευσε, χαρίζοντάς του εκτός από αναγνώριση στα μάτια κοινού και κριτικών και πάρα πολλές διακρίσεις τόσο εντός όσο και εκτός ελληνικών συνόρων. Μετά τις πολλές και διαφορετικές εκδοχές του Σαββατιανού που είχε δημιουργήσει αποφάσισε να καταπιαστεί με μια «γυμνή» version. Τι εννοούμε γυμνή; Όχι θειώδη, όχι ζύμες εμπορίου, όχι πολλές παρεμβάσεις. Το κρασί ζύμωσε με γηγενείς ζύμες, σε ανοξείδωτη δεξαμενή και παρέμεινε σε επαφή με τα στέμφυλα για 20 μέρες. Έπειτα, παρέμεινε σε επαφή με τις φίνες οινολάσπες του για 6 μήνες. Το αποτέλεσμα είναι εκφραστικό και πληθωρικό με στιβαρή δομή.

Το Σαββατιανό Naked Truth της Μικροοινοποιίας Μυλωνάς θα γίνει το επόμενο αγαπημένο σου κρασί.

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

To Σαββατιανό Naked Truth της Μικροοινοποιίας Μυλωνάς έχει μέτριο χρυσαφί χρώμα και εντυπωσιακά αρώματα ώριμου ροδάκινου, αγιοκλήματος, κίτρου, μανταρινιού, λεμονιού και ζύμης.

Στο στόμα έχει μέτριο σώμα με μέτρια (+) οξύτητα και λιπαρή υφή. Μελωμένα κίτρινα φρούτα, εσπεριδοειδή, κερήθρα, κυδώνι, βρεγμένη πέτρα και νότες πετρολ συνθέτουν ένα ιδιαίτερο μπουκέτο.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2021
Αλκοόλ 12%
Προέλευση Αττική
Ποικιλία Σαββατιανό
Αρώματα Ροδάκινο, αγιόκλημα, κίτρο, μανταρίνι, λεμόνι, ζύμη
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 10°C
Παλαίωση 6 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΣΑΒΒΑΤΙΑΝΟ NAKED TRUTH 2021 - ΜΙΚΡΟΟΙΝΟΠΟΙΪΑ ΜΥΛΩΝΑΣ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με λαχανοντολμάδες, κουνέλι με λευκό κρασί και βότανα, σαλάτα με φακές, πορτοκάλι και σκουμπρί

Καλαμαράκια Γεμιστά

  • 1/2 kg καλαμάρια
  • 2 Κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 Πράσσο ψιλοκομμένο
  • 1 πιπεριά φλωρίνης
  • 1 κούπα ρύζι για πιλάφι (σπιρωτό)
  • 1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
 

Καθαρίζουμε τα καλαμαράκια αφαιρώντας την πλαστική μεμβράνη και το δέρμα τους. Αφαιρούμε τα κεφάλια, τα τοποθετούμε ξεχωριστά σε ένα πιάτο και τα ψιλοκόβουμε.

Σωτάρουμε το κρεμμύδι και το πράσο. Προσθέτουμε στο μείγμα τα ψιλοκομμένα κεφάλια και στο τέλος  το ρύζι για σωταριστούν όλα μαζί.

Σβήνουμε με ½ ποτήρι λευκό κρασί.

Ρίχνουμε στο μείγμα την πιπεριά Φλωρίνης κομμένη, τον άνιθο και τον δυόσμο. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

Γεμίζουμε τα καλαμαράκια έως τα 2/3 με τη γέμιση και τα κλείνουμε με μία οδοντογλυφίδα.

Στάζουμε λίγο ελαιόλαδο στα καλαμάρια εξωτερικά, αλάτι, πιπέρι και λίγη γλυκιά πάπρικα.

Τα βάζουμε σε ταψί, τα περιχύνουμε με λίγο νερό, κρασί και λάδι και τα τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς.

Ψήνουμε για 35’-40’ (μέχρι να μαλακώσει το ρύζι).


από τον σεφ Σάββα Λάμπρου

 

Δες πιο κάτω τις προτάσεις του mySommelier!

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}