ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 5 Έτη
70k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.800.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Savennieres Les Vieux Clos 2022 - Vignobles de la Coulee de Serrant
Vignobles de la Coulée de Serrant

SAVENNIERES LES VIEUX CLOS 2022 - VIGNOBLES DE LA COULEE DE SERRANT

  Γαλλία / Loire
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Ένα σπάνιο και μεγαλειώδες λευκό κρασί με 96pts από Wine Enthusiast!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Όταν θες να δοκιμάσεις τα καλύτερα Chenin Blanc ξεκινάς με το Savennières και όταν θες να γευτείς τα καλύτερα του Savennières τότε ξεκινάς με Joly”. Έτσι ξεκινά την κριτική του για το Savennières Les Vieux Clos 2022 Vignobles de la Coulee de Serrant το Wine Enthusiast, ενώ μετά τη στολίζει και λίγο παραπάνω με 96 ολόκληρους βαθμούς. Σε αυτό το σημείο, να σου πούμε πως οι φιάλες είναι πραγματικά ελάχιστες (για το λόγο αυτό επιτρέπεται μόνο μια φιάλη ανα παραγγελία!).

Νομίζουμε πως για τον Nicolas Joly δεν χρειάζονται συστάσεις. Είναι ένας από τους πρωτεργάτες και “δασκάλους” της Βιοδυναμικής καλλιέργειας, ένας από τους πιο εμβληματικούς οινοποιούς, όχι μόνο του Λίγηρα αλλά και του κόσμου, ενώ τα κρασιά του θεωρούνται μυθικά και δυσεύρετα. Η βάση του οινοποιείου του(Vignobles de la Coulee de Serrant) είναι το Savennières και η ποικιλία με την οποία θριαμβεύει είναι το Chenin Blanc.

Συγκεκριμένα, για το Savennières Les Vieux Clos 2022 Vignobles de la Coulee de Serrant, τα σταφύλια προέρχονται από αμπέλια ηλικίας περίπου 20 ετών. Τα εδάφη του Les Clos  αποτελούνται κυρίως από σχιστόλιθο αλλά και από χαλαζία και σε λιγότερο ποσοστό από άμμο. Ο τρύγος γίνεται σε 4-5 διαφορετικά περάσματα έτσι ώστε να μαζευτούν τα σταφύλια μόνο όταν έχουν φτάσει σε απόλυτη ωριμότητα, με κάποιες ρώγες να έχουν προσβληθεί από βοτρύτη (ευγενής σήψη).

Ο Joly πιστεύει εξάλλου πως το Chenin, μαζί με το Riesling, είναι μια από τις πολύ λίγες ποικιλίες σταφυλιού που μπορούν να εκφράσουν πλήρως την προσωπικότητα τους μόνο μέσω μιας αρκετά προχωρημένης ωριμότητας, που περιλαμβάνει και την «ευγενή σήψη». Το κρασί έπειτα ζυμώνει με γηγενείς ζύμες και ωριμάζει σε παλιά δρύινα βαρέλια για περίπου 5-9 μήνες. Το αποτέλεσμα έχει εντυπωσιακή συμπύκνωση και μοναδική πολυπλοκότητα, που μόνο τα καλύτερα λευκά κρασιά του κόσμου διαθέτουν.

Το Savennières Les Vieux Clos 2022 Vignobles de la Coulee de Serrant είναι ένα σπάνιο και μεγαλειώδες λευκό κρασί που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις!

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Μέτριο λεμονί χρώμα και εντυπωσιακά πολύπλοκη μύτη με αρώματα αποξηραμένου βερίκοκου, ροδάκινου, γλυκού μήλου, ξύσματος μανταρινιού, λεμονανθών, χαμομηλιού, ψημένου ανανά και αμυγδάλου.

Στο στόμα η συγκλονιστική συμπύκνωση φρούτου έρχεται και ισορροπεί με την κοφτερή οξύτητα και τη στιβαρή δομή. Νότες ορυκτότητας και αλμύρας δίνουν έξτρα πόντους πολυπλοκότητας.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2022
Αλκοόλ 14%
Προέλευση Λίγηρας, Γαλλία
Ποικιλία Chenin Blanc
Αρώματα αποξηραμένο βερίκοκο, ροδάκινο, γλυκό μήλο, ξύσμα μανταρινιού, λεμονανθός, χαμομήλι, ψημένος ανανάς, αμύγδαλο
Μέγεθος Φιάλης 750 ml
Παραμονή σε βαρέλι 6-9 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 10–12°C
Παλαίωση 5 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

SAVENNIERES LES VIEUX CLOS 2022 - VIGNOBLES DE LA COULEE DE SERRANT

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Δοκίμασέ το με παλαιωμένα κίτρινα τυριά, στρείδια, ψητό κοτόπουλο με μυρωδικά, σπαράγγια ή μανιτάρια.

Κοτόπουλο Πικάτα

  • 2 φιλέτα κοτόπουλο (στήθος ή μπούτι)
  • 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 3 ζουμερά λεμόνια
  • 150 ml. λευκό κρασί (κατά προτίμηση Sauvignon blanc ή Ασύρτικο)
  • 150 ml. ζωμό κοτόπουλου ζεστό
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • Ελαιόλαδο
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Κάππαρη
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Αρχικά πολτοποιούμε σε ένα γουδί λίγο αλάτι, μερικούς κόκκους πιπέρι, ξύσμα λεμονιού και 1 μισή κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο.

Κόβουμε τα φιλέτα κατά μήκος με ένα κοφτερό μαχαίρι, δημιουργώντας έτσι 2 φέτες από κάθε στήθος.
Πασαλείβουμε με το μείγμα που ετοιμάσαμε κάνοντας ελαφρύ μασάζ στο κοτόπουλο και στη συνέχεια αλευρώνουμε τα φιλέτα.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο και 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Όταν κάψουν σωτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να πάρει ωραίο χρυσό χρώμα και τα αφαιρούμε από το τηγάνι.

Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε τον ζωμό, όπου πρέπει να καίει ήδη και το κρασί. Αφήνουμε να πάρει καλή βράση και στη συνέχεια ξαναβάζουμε τα φιλέτα στο τηγάνι.

Το αφήνουμε σε δυνατή φωτιά, μέχρι να αρχίζει να πήζει ελαφρά η σάλτσα. Επειδή όσο κρυώνει η σάλτσα θα πήξει ακόμη περισσότερο, μην αφήσετε να εξατμιστεί όλη η σάλτσα.

Προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο, τον χυμό του λεμονιού από τα δύο λεμόνια και μερικές φέτες λεμονιού, ανακινούμε ελαφρά το τηγάνι και προσθέτουμε την κάππαρη.

Το βγάζουμε από την φωτιά, προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε με λεπτά ζυμαρικά, ρύζι ή βραστές πατάτες!

 

Εύα Μονοχάρη
Food blogger

Συνδυασμός με κρασί

Τα βασικά υλικά της συνταγής μας είναι το κοτόπουλο και το λεμόνι. Φωνάζουν για λευκά κρασιά με ένταση, φρέσκα αρώματα και οξύτητα. Sauvignon Blanc και Ασύρτικο έχουν την τιμητική τους. Ιδανικά συνδυάστε το με αυτό που χρησιμοποιήσατε στο μαγείρεμα.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}