ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2019, 2020 & 2021
48k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.000.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Σαββατιανό Βαρέλι - Κτήμα Κοκοτού
Κτήμα Κοκοτού

ΣΑΒΒΑΤΙΑΝΟ ΒΑΡΕΛΙ - ΚΤΗΜΑ ΚΟΚΟΤΟΥ

  Ελλάδα / Αττική
€10,30
€8,80
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Μια διαφορετική και άκρως ενδιαφέρουσα έκφραση του Σαββατιανού!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Αγοράζοντας 2 κρασιά από την κατηγορία "Κληματόβεργες των Wines of Athens", ίδια ή διαφορετικά, θα παραλάβεις και ένα δεμάτι κληματόβεργες από Σαββατιανό! Οι κληματόβεργες είναι ιδανικές για χρήση στο μαγείρεμα, στο ψήσιμο ή στο κάπνισμα του φαγητού. Η ενέργεια ισχύει για αποστολές εντός Λεκανοπεδίου Αττικής, παραλαβή από το κατάστημα ή αποστολή με μεταφορική εταιρεία σε όλη την Ελλάδα.

To Σαββατιανό Barrel Fermented από το Κτήμα Κοκοτού είναι μια διαφορετική και άκρως ενδιαφέρουσα έκφραση του Σαββατιανού. Ο συνδυασμός δρυός και ακακίας, δημιουργούν ένα κρασί με πικάντικο και λιπαρό χαρακτήρα που γοητεύει!

Το οινοποιείο του Γιώργου και της Anne Κοκοτού, ιδρύθηκε στα μέσα της δεκαετίας του '70 στη Σταμάτα Αττικής. Βιολογική καλλιέργεια, τόσο του διαμαντιού του Αττικού αμπελώνα, του Σαββατιανού αλλά και γνωστών γαλλικών ποικιλιών, αποτελούν τη βάση των κρασιών του οινοποιείου. Μετά την κλασική και φρέσκια εκδοχή του Σαββατιανού ο Γιώργος Κοκοτός αποφάσισε να δοκιμάσει και μια διαφορετική, βαρελάτη εκδοχή. Έτσι γεννήθηκε το Σαββατιανό Barrel Fermented από το Κτήμα Κοκοτού, το οποίο ζυμώνει και παλαιώνει για 5 μήνες σε βαρέλια δρυός (20%) και ακακίας (80%). Αυτό του δίνει το χαρακτηριστικό μελένιο άρωμα και διακριτικά αρώματα βαρελιού, που υπογραμμίζουν το ζουμερό φρούτο.

Ετοίμασε μια θαλασσινή καρμπονάρα με χέλι και αυγοτάραχο και βάλε στο ποτήρι σου το Σαββατιανό Barrel Fermented από το Κτήμα Κοκοτού! Μαγεία!

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Έχει απαλό λεμονοπράσινο χρώμα και διακριτική μύτη, με αρώματα περγαμόντου, λεμονιού, αχλαδιού, αμυγδάλου, βανίλιας, ακακίας, βερίκοκου και καπνού.

Στο στόμα έχει μέτριο σώμα, και ισορροπημένη οξύτητα. Ώριμο lime, ροδάκινο, βερίκοκο, βανίλια, βούτυρο, καραμέλα, κερήθρα, φρυγανιά, καπνός και λεμόνι συνθέτουν ένα νόστιμο σύνολο.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2017
Αλκοόλ 13%
Προέλευση Αττική
Ποικιλία Σαββατιανό
Αρώματα Περγαμόντο, λεμόνι, αχλάδι, αμύγδαλο, ακακία, βερίκοκο, ώριμο lime, ροδάκινο, βανίλια, βούτυρο, κερήθρα, φρυγανιά, καπνός.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 5 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 8°C
Παλαίωση 5 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΣΑΒΒΑΤΙΑΝΟ ΒΑΡΕΛΙ - ΚΤΗΜΑ ΚΟΚΟΤΟΥ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με ζυμαρικά με λευκές σάλτσες, κοτόπουλο στη σούβλα, ψητά ψάρια στα κάρβουνα ή μαριναριμένες χοιρινές μπριζόλες στη σχάρα.

Burger σολομού

  • 1/2 kgr φρέσκο φιλέτο σολομού χωρίς πέτσα και κόκκαλο
  • 1/3 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα dijon
  • 2 κουταλιές της σούπας τριμμένο τυρί παρμεζάνα
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού κρεμμύδι σε σκόνη
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
  • 2 κουταλιές σάλτσα μπάρμπεκιου
  • 4 ολόκληρα σιταρένια ψωμάκια για burger

 

Κόψτε το σολομό σε μικρά κομματάκια, βάλτε τον σε ένα μπολ και πλάστε τον με τα χέρια μέχρι να γίνει κάπως ομογενοποιημένος.

Προσθέστε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τα ψωμάκια και ανακατέψτε καλά με ένα κουτάλι μέχρι να αναμιχθούν καλά. Φτιάξτε 4 ίσου μεγέθους μπιφτέκια.

Ζεστάνετε ένα τηγάνι (ή γκριλ) σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και μαγειρέψτε τα μπιφτέκια σολομού γυρίζοντάς τα έως ότου ροδίσουν - περίπου 3-4 λεπτά ανά πλευρά.

Αφαιρέστε από τη φωτιά, τοποθετήστε τα μπιφτέκια πάνω στα ψωμάκια και σερβίρετε με επιπλέον σάλτσα BBQ, μαρούλι και κρεμμύδι.

Συνδυασμός με κρασί: Ο σολομός είναι εκ φύσεως λιπαρό ψάρι και ζητάει λευκά κρασιά με οξύτητα και ένταση ή αν πρόκειται για κόκκινο κρασί αυτό πρέπει να έχει φρουτώδη χαρακτήρα και μαζεμένες τανίνες.

Οι προτάσεις μας: Primus Ζίτσα - Κτήμα Γκλίναβος, Artis - Οινοποιία Αλεξάκη.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}