ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Selection 2017 - Mad Wines
Mad Wines

SELECTION 2017 - MAD WINES

  Tokaj, Ουγγαρία
€25,40
€22,00
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Κάνε χώρο στο συντηρητή σου!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το MAD Selection είναι ένα ξηρό λευκό κρασί από το Tokaj, που θα σε κάνει να ξεχάσεις για λίγο τα διάσημα γλυκά κρασιά του! Αν δεν αναγνωρίζεις την περιοχή, το Tokaj (Τοκάϊ) είναι μια από τις παλαιότερες και πιο φημισμένες περιοχές παραγωγής κρασιού στην Ευρώπη, με τα γλυκά κρασιά Tokaj Aszu, να είναι τα πιο λαμπερά διαμάντια του (και να κοστίζουν σχεδόν όσο τα αληθινά)... Ήρθε η στιγμή λοιπόν να μάθεις, ότι σε αυτή την περιοχή, φτιάχνονται και μεγάλα ξηρά λευκά κρασιά, με ορυκτότητα που θυμίζει ένα καθαρόαιμο γερμανικό Riesling.

Ένα από αυτά, είναι το MAD Selection. Η ομάδα του MAD αναγνώρισε νωρίς το πολύτιμο terroir του Tokaj και γι’αυτό το 2009, αποφάσισε να συνεργαστεί στενά με τους τοπικούς παραγωγούς της περιοχής, επάνω στο MAD πρότζεκτ. Η κοινή τους φιλοσοφία, ήταν να εκφράσουν το ιδιαίτερο terroir και να αναδείξουν τις τοπικές σπάνιες ποικιλίες του! Οι παραγωγοί, μέχρι και σήμερα, εμπιστεύονται τους αμπελώνες τους στην ομάδα και οι MAD αναλαμβάνουν όλη τη φροντίδα τους, από το σταφύλι έως το κρασί.

Το MAD Selection προέρχεται από επιλεγμένους αμπελώνες του Tokaj, με ηφαιστειογενή εδάφη, αναδεικνύοντας θεαματικά τον ορυκτό χαρακτήρα τους. Αποτελείται κυρίως από τη βασική τοπική ποικιλία Furmint, με μια προσθήκη Hárslevelű (είπαμε μη το προφέρεις). Ο τρύγος έγινε χειρωνακτικά και αφού ζυμώθηκε μερικώς σε βαρέλι από τις γηγενείς ζύμες, κέρδισε ένα διακριτικό spicy χαρακτήρα.

Κάνε χώρο στο συντηρητή σου, γιατί για αυτό το κρασί αξίζει να περιμένεις!

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Έχει χρώμα λεμονί με χρυσές ανταύγειες. Έντονη και πολύπλοκη μύτη, με την ορυκτότητα σε πρώτο πλάνο και το ώριμο λευκό πυρηνόκαρπο, κυρίως λευκό ροδάκινο, να ενισχύουν το σύνολο. Δεν λείπουν τα εσπεριδοειδή, ενώ στη συνέχεια αναπτύσσεται διακριτικά ο πιπεράτος χαρακτήρας του, από τη ζύμωση στο βαρελι.

Στο στόμα είναι μετρίου (+) όγκου, με κυρίαρχα στοιχεία τα έντονα, ώριμα φρούτα, ισορροπημένο και με υψηλή. Η ορυκτότητα έχει μεγάλη διάρκεια και στην επίγευση.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2017
Αλκοόλ 12%
Προέλευση Tokaj, Ουγγαρία
Ποικιλία Harslevelu, Furmint
Αρώματα Ορυκτότητα, ροδάκινο, εσπεριδοειδή, πιπεράτος χαρακτήρας
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 9°C
Παλαίωση 7 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

SELECTION 2017 - MAD WINES

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με pasta carbonara, ριζότο μανιταριών, ή μεγάλα λιπαρά ψάρια στα κάρβουνα.

Ρολό κοτόπουλο με κυδώνια και πατάτες στη γάστρα

  • 1 ρολό κοτόπουλο
  • 1 κιλό πατάτες κομμένες σε μικρά κομμάτια
  • 500 γρ κυδώνι κομμένο σε χοντρές φέτες
  • 2 λεμόνια (χυμό και ξύσμα)
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα ντιζόν
  • 1 κουταλιά της σούπας Κάρυ
  • 1 κουταλιά της σούπας Ρίγανη φρέσκια
  • 1 κουταλιά της σούπας θυμάρι φρέσκο
  • 1/2 ποτήρι λάδι
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 600 ml ζωμό λαχανικών

 

 

Προθερμαίνουμε αρχικά τον φούρνο στους 250°C. Προσθέτουμε στη γάστρα το ελαιόλαδο και στη συνέχεια το ρολό κοτόπουλο, το κομμένο κυδώνι και τις πατάτες. 

Χτυπάμε στο multi τα υπόλοιπα υλικά με λίγο από το ζωμό και περιχύνουμε το ρολό και τις πατάτες. Προσθέτουμε ζωμό ώστε το μείγμα να σκεπάζει τις πατάτες.

Σκεπάζουμε τη γάστρα και αφού χαμηλώσουμε το φούρνο στους 150°C, τη βάζουμε στο φούρνο. Κατά διαστήματα ανοίγουμε τη γάστρα και ελέγχουμε μήπως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο νεράκι.

Μόλις είναι έτοιμο ξεσκεπάζουμε τη γάστρα και ανεβάζουμε τη θερμοκρασία του φούρνου. Το αφήνουμε εκεί έως ότου ξεροψηθεί.

 

Γαβριήλ Νικολαϊδης
Food and Fashion Blogger
Συνδυασμός με κρασί
Έντονες γεύσεις, καλομαγειρεμένες, με το κάρυ, τη ρίγανη, το θυμάρι και τη μουστάρδα να πρωτοστατούν. Ένα λευκό με σώμα, ένταση και βοτανικά στοιχεία θα ταιριάξει καλύτερα ενώ το πέρασμα από βαρέλι θα συνεισφέρει την απαραίτητη πολυπλοκότητα.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}