ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Seventeen 2017 - Οινοποιείο Άωτον
€28,60
€24,70
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ... Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Είμαστε συγκινημένοι γιατί αυτό σηματοδοτεί την αλλαγή!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Χαιρόμαστε πάρα πολύ να βλέπουμε νέους ανθρώπους με τόσο μεράκι και πάθος για τη δουλειά τους. Και ο Σωτήρης Γκίνης όταν ήρθε στα γραφεία μας, μαζί με το Άωτον Seventeen 2017, τα μάτια του έλαμπαν όταν μας μιλούσε γι’ αυτό. Όταν το δοκιμάσαμε καταλάβαμε ακριβώς το λόγο.

Εντυπωσιακή και κομψή φιάλη που φέρει πάνω της μια πολύ παλιά ασπρόμαυρη φωτογραφία του παππού της οικογένειας, κατά την περίοδο του τρύγου στα Μεσόγεια. Από αυτό και μόνο καταλαβαίνεις πως μιλάμε για ένα κρασί με συναίσθημα και βαριά κληρονομιά. Και αυτά είναι τα κρασιά που μας αρέσουν και σου αρέσουν και σένα. Σαββατιανό και Ροδίτης από τους ιδιόκτητους αμπελώνες της οικογένειας στα Μεσόγεια που τρυγούνται νύχτα, τη 2η βδομάδα του Σεπτέμβρη. Ο τρύγος τη νύχτα είναι απαραίτητος για τη δημιουργία κρασιών ποιότητας σε ξηρά κλίματα όπως αυτό της Αττικής. Μετά το τέλος της ζύμωσης το κρασί παραμένει με τις φίνες οινολάσπες του για περίπου 8 μήνες. Το αποτέλεσμα είναι ένα κρασί με πλούσια δομή και λιπαρή αίσθηση, με αρκετό ζουμερό φρούτο που είναι απολαυστικό τόσο σκέτο όσο και με φαγητό.

Το Σαββατιανό και ο Ροδίτης είναι δυο εξαιρετικές ποικιλίες και στα χέρια νέων και χαρισματικών παραγωγών μπορεί να γράψει ιστορία. Δοκίμασε το Άωτον Seventeen 2017 και σίγουρα θα συμφωνήσεις μαζί μας!

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Στο ποτήρι είναι βαθύ λεμονί.

Μύτη πολύπλοκη και αρωματική με νότες πεπονιού, ανανά, ροδάκινου, περγαμόντου, και ώριμου αχλαδιού. Νύξεις από ξύσμα lime, ανθών πορτοκαλιάς και ζύμης συμπληρώνουν το ενδιαφέρον μπουκέτο.

Στο στόμα έχει μέτριο προς γεμάτο σώμα, ισορροπημένη οξύτητα και ελαφρώς λιπαρή αίσθηση. Ροδάκινο, αχλάδι, περγαμόντο, νεράντζι, κουμκουάτ, μοσχολέμονο και νύξεις φρυγανισμένου ψωμιού συνθέτουν ένα νόστιμο σύνολο. Απολαυστική επίγευση εσπεριδοειδών που επιμένει. 

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2017
Αλκοόλ 14%
Προέλευση Αττική
Ποικιλία Σαββατιανό, Ροδίτης
Αρώματα Πεπόνι, ανανάς, ροδάκινο, περγαμόντο, ώριμο αχλάδι, ξύσμα lime, άνθη πορτοκαλιάς, ζύμη.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 10°C
Παλαίωση 5 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

SEVENTEEN 2017 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΑΩΤΟΝ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδυασέ το με τηγανητά ψάρια, θαλασσινά και κοτόπουλο με λεμονάτη σάλτσα.

Μύδια με μαύρο πιπέρι και λευκό κρασί

  • 1 kgr μύδια, ολόκληρα (με το κέλυφος) καθαρισμένα και ξυσμένα. Εναλλακτικά προτιμήστε κατεψυγμένα
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί κατά προτίμηση Ασύρτικο

 

Τοποθετήστε τα μύδια χωρίς νερό σε ένα μεγάλο τηγάνι ή κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και προσθέστε άφθονο πιπέρι. Μαγειρεύουμε για περίπου 5 λεπτά έως ότου ανοίξουν. Πετάξτε τα μύδια που θα παραμείνουν κλειστά. Σβήστε με το κρασί και αφήστε στη φωτιά για 1 ακόμη λεπτό, μέχρι να πιει τα πολλά υγρά.

Στραγγίστε τα μύδια και κρατήστε το υγρό που έμεινε στο τηγάνι. Τοποθετήστε τα μύδια σε βαθιά πιατέλα. Σουρώνουμε τα υγρά που έβγαλαν τα μύδια σε ένα ψιλό σουρωτήρι με τουλπάνι και τα βάζουμε σε ένα μικρό μπολ. Προσθέτουμε στο μπολ το μαϊντανό, ανακατεύουμε, περιχύνουμε το μείγμα πάνω από τα μύδια, και σερβίρουμε.

 

Συνδυασμός με κρασί

Τα μύδια είναι ένα έντονα γευστικό υλικό με φυσικά αλμυρή γεύση που σε συνδυασμό με το μαϊντανό δημιουργεί ένα εκρηκτικό αποτέλεσμα. Το κρασί που θα σταθεί δίπλα σε ένα τέτοιο πιάτο πρέπει να διαθέτει οξύτητα, ένταση και ίσως κάποια φυτικότητα. Ιδανικός συνδυασμός είναι ένα Ασύρτικο Σαντορίνης, ένα Μοσχοφίλερο ή ένα Sauvignon Blanc.

 

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}