ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Ποικιλιακή Συλλογή Σκιαδόπουλο 2022 - Αμπελώνες Αντωνόπουλου
Αμπελώνες Αντωνόπουλου

ΠΟΙΚΙΛΙΑΚΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΣΚΙΑΔΟΠΟΥΛΟ 2022 - ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ

  Ελλάδα / Αχαΐα
€21,60
€18,90
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Σκιαδόπουλο, το Ασύρτικο της Δυτικής Ελλάδας!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;
Μια ποικιλία που πήρε κυριολεκτικά το κλειδί της πόλης, όταν μετά από πολλές πειραματικές οινοποιήσεις, ταίριαξε στα εδάφη του νομού Αχαΐας και άλλαξε μάλιστα και όνομα. Το Ζακυνθινό Σκιαδόπουλο, στην Αχαΐα ονομάζεται Ζαχάρω και είναι ένα τρομερά απολαυστικό κρασί που κάτι μας θύμιζε…  
 
Στους Αμπελώνες Αντωνόπουλου, η ιδέα της δημιουργίας μιας ποικιλιακής συλλογής, ξεκίνησε πειραματικά και τελικά κατέληξε σε κάτι που αξίζει την προσοχή κάθε οινόφυλου. Περιλαμβάνει οινοποιήσεις αποκλειστικά και μόνο των γηγενών ποικιλιών Ρομπόλα, Αθήρι, Παύλος, Σκιαδόπουλο και Βερτζαμί. Το οινοποιείο θέλει με αυτό τον τρόπο να τονίσει τη μοναδικότητα του terroir της περιοχής καλλιέργειας και να αναδείξει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις ποικιλίες μέσα από κρασιά πολύ κομψά, που μιλούν απλά από μόνα τους. Η απλή κομψή φιάλη σε προετοιμάζει για το αντίστοιχα κομψό περιεχόμενο, ενώ οι ετικέτες είναι δημιούργημα του Έλληνα ζωγράφου Γιώργου Σταθόπουλου.
 
Το Σκιαδόπουλο είναι μια ποικιλία με έντονο αρωματικό χαρακτήρα που διατηρήθηκε αμείωτος, μετά την οινοποίηση σε ανοξείδωτες δεξαμενές. Στο αμπέλι είναι πολύ απαιτητική, αλλά η επιμονή και το μεράκι των οινολόγων του κτήματος κατέληξαν σε ένα πολύ ξεχωριστό αποτέλεσμα. Έχει πολύ δροσερή  οξύτητα και τα έντονα λεμονάτα αρώματα θυμίζουν μοιραία Ασύρτικο. Θα σε επαναφέρει όμως η έντονη βοτανικότητα, που το κάνει πολύ απολαυστικό.
 
Φυσικά οι στρεμματικές αποδόσεις είναι εξαιρετικά χαμηλές και σε προέκταση, ακριβώς το ίδιο και ο αριθμός φιαλών του. Κινήσου γρήγορα!
 

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή
Στο ποτήρι είναι λεμονί με χρυσαφί ανταύγειες. Άνθη λεμονιάς, ξύσμα μοσχολέμονου, φράπα, κίτρο, λάιμ, έλαια εσπεριδοειδών, mango. Διακριτικές νότες από κρέμα και βούτυρο, πλαισιώνονται από έντονη φυτικότητα, κυρίως φρεσκοκομμένο γρασίδι.  
 
Στο στόμα έχει γεμάτο σώμα, με τραγανή οξύτητα. Λεμόνι, λάιμ, κίτρο, μοσχολέμονο, mango και λεμονάτη επίγευση μακράς διάρκειας.
Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2022
Αλκοόλ 13%
Προέλευση Αχαΐα
Ποικιλία Σκιαδόπουλο
Αρώματα Ανθός λεμονιάς, μοσχολέμονο, κίτρο, lime, έλαια εσπεριδοειδών, mango, βούτυρο, φρεσκοκομμένο γρασίδι
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 10ºC
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΠΟΙΚΙΛΙΑΚΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΣΚΙΑΔΟΠΟΥΛΟ 2022 - ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Δοκίμασέ το με σολομό στη σχάρα, λεμονάτο χοιρινό, λιπαρά κίτρινα τυριά

Μύδια αχνιστά με κουρκουμά

  • 700 γρ. μύδια
  • 1 Κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 1 Σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. γλυκού κουρκουμά
  • 1 ποτήρι νερού λευκό κρασί
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι (προαιρετικά)
  • Πιπέρι
 

Πλένουμε τα μύδια κάτω από άφθονο νερό, αφαιρώντας την άμμο και τα φύκια και καθαρίζοντας καλά το κέλυφος.

Σωτάρουμε το φρέσκο κρεμμύδι και το σκόρδο και  προσθέτουμε τα μύδια. Στη συνέχεια προσθέτουμε 1 κουτ.  γλυκού κουρκουμά. και σβήνουμε με ένα (1) νεροπότηρο κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί  λίγο το αλκοόλ και σκεπάζουμε την κατσαρόλα να βράσει για 5’-6’.

Ανακοινούμε  την κατσαρόλα, ανοίγουμε και σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο.

Προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι  (αλάτι βάζουμε προαιρετικά) και γαρνίρουμε με ένα κλαδάκι φρέσκο θυμάρι.

TIP : Κατά τη διάρκεια του πλυσίματος πετάμε τα ανοιχτά μύδια. Μετά το μαγείρεμα πετάμε όσα μύδια έχουν παραμείνει κλειστά.

από το σεφ Σάββα Λάμπρου

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}