Η Σκυτάλη από το οινοποιείο Χατζηδάκη, είναι ένα κρασί με αλληγορικό όνομα, που μας συγκινεί το ίδιο, τόσο για το περιεχόμενο, όσο και για τη ιστορία πίσω από αυτό. Το θαυματουργό terroir της Σαντορίνης και το αστείρευτο ταλέντο που κληροδοτήθηκε στην επόμενη γενιά, έκλεισαν σε ένα μπουκάλι, ένα πολύπλοκο κρασί με τεράστιο ειδικό βάρος.
Ο Χαρίδημος Χατζηδάκης ήταν μια τεράστια οινική ιδιοφυία, που άγγιξε τους οινοποιούς του νησιού τόσο στην ψυχή όσο και στην τέχνη του κρασιού όσο κανείς άλλος. Όσοι είχαν την τύχη να δουλέψουν κοντά του (ή μάλλον καλύτερα να συμπορευτούν στο δρόμο του αμπελιού) μυήθηκαν με την καλλιτεχνική του προσέγγιση γύρω από την οινοποίηση. Το ταλέντο του άλλαξε τη λογική της πιο σημαντικής ζώνης της Ελλάδας και την τοποθέτησε σε εντελώς διαφορετικό σκαλί του βάθρου, από εκείνο που βρισκόταν τότε.
Τη χρονιά του τελευταίου του τρύγου, ένα τμήμα του κρασιού, που προοριζόταν για μια απλή Σαντορίνη, έμεινε λίγο παραπάνω σε επαφή με τις οινολάσπες, λόγω της απώλειας του Χαρίδημου. Και αυτό έμελε να καθορίσει τη συνέχεια του έργου του απο τη νέα γενιά, που αποφάσισε να συνεχίσει να εμφιαλώνει το κρασί με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, αποτυπώνοντας την ακριβή εικόνα που είχε ο Χαρίδημος για τις Σαντορίνες. Έντονο, πλούσιες και μοναδικά ορυκτές.
Η Σκυτάλη βαρέλι παραμένει σε επαφή με τις οινολάσπες για 12 μήνες και στη συνέχεια ωριμάζει για ακόμα 12 μέσα σε γαλλικά δρύινα βαρέλια. Το κρασί εμφιαλλώνεται σε φιάλη magnum αφιλτράριστο, με αποτέλεσμα να εκμεταλλέυεται πλήρως το terroir των μοναδικών αμπελώνων του νησιού και να δημιουργεί διχασμό για το αν θα αντέξεις να την παλαιώσεις.
Με αξιοθαύμαστο δυναμικό παλαίωσης, τα κρασιά του Χαρίδημου μας κάνουν οινικά υπερήφανους και γράφουν τη δική τους ιστορία μέσα στο χρόνο.