ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Σκυτάλη βαρέλι Magnum 2020 - Οινοποιείο Χατζηδάκη
Οινοποιείο Χατζηδάκη

ΣΚΥΤΑΛΗ ΒΑΡΕΛΙ MAGNUM 2020 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ

  Ελλάδα / Σαντορίνη
€122,80
€107,20
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ... Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Μια Εμβληματική Σαντορίνη σε βαρέλι!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Η Σκυτάλη από το οινοποιείο Χατζηδάκη, είναι ένα κρασί με αλληγορικό όνομα, που μας συγκινεί το ίδιο, τόσο για το περιεχόμενο, όσο και για τη ιστορία πίσω από αυτό. Το θαυματουργό terroir της Σαντορίνης και το αστείρευτο ταλέντο που κληροδοτήθηκε στην επόμενη γενιά, έκλεισαν σε ένα μπουκάλι, ένα πολύπλοκο κρασί με τεράστιο ειδικό βάρος.

Ο Χαρίδημος Χατζηδάκης ήταν μια τεράστια οινική ιδιοφυία, που άγγιξε τους οινοποιούς του νησιού τόσο στην ψυχή όσο και στην τέχνη του κρασιού όσο κανείς άλλος. Όσοι είχαν την τύχη να δουλέψουν κοντά του (ή μάλλον καλύτερα να συμπορευτούν στο δρόμο του αμπελιού) μυήθηκαν με την καλλιτεχνική του προσέγγιση γύρω από την οινοποίηση. Το ταλέντο του άλλαξε τη λογική της πιο σημαντικής ζώνης της Ελλάδας και την τοποθέτησε σε εντελώς διαφορετικό σκαλί του βάθρου, από εκείνο που βρισκόταν τότε.

Τη χρονιά του τελευταίου του τρύγου, ένα τμήμα του κρασιού, που προοριζόταν για μια απλή Σαντορίνη, έμεινε λίγο παραπάνω σε επαφή με τις οινολάσπες, λόγω της απώλειας του Χαρίδημου. Και αυτό έμελε να καθορίσει τη συνέχεια του έργου του απο τη νέα γενιά, που αποφάσισε να συνεχίσει να εμφιαλώνει το κρασί με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, αποτυπώνοντας την ακριβή εικόνα που είχε ο Χαρίδημος για τις Σαντορίνες. Έντονο, πλούσιες και μοναδικά ορυκτές.

Η Σκυτάλη βαρέλι παραμένει σε επαφή με τις οινολάσπες για 12 μήνες και στη συνέχεια ωριμάζει για ακόμα 12 μέσα σε γαλλικά δρύινα βαρέλια. Το κρασί εμφιαλλώνεται σε φιάλη magnum αφιλτράριστο, με αποτέλεσμα να εκμεταλλέυεται πλήρως το terroir των μοναδικών αμπελώνων του νησιού και να δημιουργεί διχασμό για το αν θα αντέξεις να την παλαιώσεις.

Με αξιοθαύμαστο δυναμικό παλαίωσης, τα κρασιά του Χαρίδημου μας κάνουν οινικά υπερήφανους και γράφουν τη δική τους ιστορία μέσα στο χρόνο. 

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Στο ποτήρι είναι χρυσαφένιο. Πλούσια αρώματα ελαίου λεμονιού, πορτοκαλιού, lime, γλυκού περγαμόντο, ώριμου ροδάκινου, μαρμελάδας βερίκοκο, με νότες απο αγιόκλιμα, μέλι, κερήθρα και βρεγμένης πέτρας. 

Στο στόμα έχει γεμάτο σώμα και μια έντονη οξύτητα. Λεμόνι, περγαμόντο, ώριμο ροδάκινο, μπριος, μέλι, κερήθρα σε ένα έντονο πλαίσιο τσκμακόπετρας, δημιουργούν μιας μακράς διάρκειας επίγευση και ένα πολύπλοκο και πολύ απολαυστικό αποτέλεσμα. 

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2020
Αλκοόλ 15%
Προέλευση Σαντορίνη
Ποικιλία Ασύρτικο
Αρώματα Lime, περγαμόντο, ροδάκινο, βερίκοκο, μέλι, κερήθρα, αγιόκλιμα, μπριος, βρεγμένη πέτρα
Μέγεθος Φιάλης 1500ml
Παραμονή σε βαρέλι 12 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 11°C
Παλαίωση 10 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΣΚΥΤΑΛΗ ΒΑΡΕΛΙ MAGNUM 2020 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Απόλαυσέ το με λιπαρό ψητό σολομό, λεμονάτο κατσικάκι στο φούρνο, λιπαρά ψάρια στα κάρβουνα

Γεμιστά κατσαρόλας με κους κους

Για τη γέμιση
 250 γρ. κους κους
 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
 1 ξερό κρεμμύδι
 2 σκελίδες σκόρδο
 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό
 2 κουταλιές της σούπας μαύρες σταφίδες
 2 κουταλιές της σούπας κουκουνάρι
 40 ml. ελαιόλαδο
 150 ml. τοματοχυμό
 Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 Αλάτι

Επιπλέον χρειαζόμαστε
 4 σφιχτές ντομάτες
 4 κολοκύθια στρογγυλά
 4 πιπεριές πράσινες
 60 ml. ελαιόλαδο
 100 ml. τοματοχυμό
 Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 Αλάτι

Κόβουμε και αφαιρούμε τα καπάκια από ταλαχανικά και αδειάζουμε το εσωτερικό τους.

Σε ένα μεγάλο μπωλ ψιλοκόβουμε την ψίχα από τις ντομάτες, το μαϊντανό, τα κρεμμύδια και τα σκόρδα. Προσθέτουμε τον τοματοχυμό, το κουκουνάρι, τις σταφίδες, αλάτι, πιπέρι και 40 ml. ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και προσθέτουμε το κους κους και 50 ml. νερό.


Γεμίζουμε τα λαχανικά και τα τοποθετούμε σε μια πλατιά κατσαρόλα, το ένα δίπλα στο άλλο. Σ' ένα μπωλ ανακατεύουμε 60 ml. ελαιόλαδο, 100 ml. τοματοχυμό, 150 ml. νερό, αλάτι-πιπέρι και περιχύνουμε τα γεμιστά.


Τοποθετούμε την κατσαρόλα για 3-4 λεπτά σε μέτρια φωτιά και κατοπιν σιγοβράζουμε για περίπου 35 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά ή να μείνει το φαγητό με το λάδι του. Αφήνουμε να κρυώσουν καλά και σερβίρουμε, τρώγονται και κρύα

Σημειώσεις για τη συνταγή
– Μπορούμε να προσθέσουμε μέσα στην κατσαρόλα και μια-δυο πατάτες κομμένες σε χοντρά κομμάτια
– Μπορούμε αν θέλουμε να φτιάξουμε τα γεμιστά και στο φούρνο
– Το κουκουνάρι και τη σταφίδα μπορούμε να τα παραλείψουμε

 

Εύα Μονόχαρη

Food Blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}