ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2019, 2020, 2021 & 2022
50k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Σοφία 2019 - Οινοποιείο Ευφροσύνη
Οινοποιείο Ευφροσύνη

ΣΟΦΙΑ 2019 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ

  Ελλάδα / Ηράκλειο
€16,40
€14,20
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΙΑΣΤΕΙΣ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Εκφραστικό, πληθωρικό και πολύπλοκο

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

H Σοφία από το Οινοποιείο Ευφροσύνη είναι ένα πλούσιο και πολύπλοκο λευκό κρασί που καταφέρνει και συνδυάζει τη δομή του Chardonnay με το φρούτο και τη λιπαρότητα του Βιδιανού, σε ένα απίθανο σύνολο.

Το οινοποιείο Ευφροσύνη βρίσκεται στην περιοχή Κεράσια, στο δήμο Ηρακλείου. Η περιοχή ήταν γνωστή, μέχρι την δεκαετία του ’90, για τους τόνους εξαιρετικής σταφίδας που έκανε. Πλέον εκτός από σταφίδα όμως κάνει και κρασιά ανωτέρας ποιότητας. Στο οινοποιείο Ευφροσύνη ασχολούνται τόσο με γηγενείς ποικιλίες όπως Βηλάνα, Θραψαθήρι, Λιάτικο, Μανδηλάρι και Κοτσιφάλι, όσο και με διεθνείς όπως Cabernet Sauvignon, Syrah και Chardonnay. Τα κρασιά τους φημίζονται για την εξαιρετική σχέση ποιότητας τιμής που έχουν αλλά και την εκφραστικότητά τους. Μια νέα προσθήκη στη γκάμα τους είναι η Σοφία που συνδυάζει το γαλλικό Chardonnay με το Κρητικό Βιδιανό. Το κρασί ωριμάζει για 6 μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια αποκτώντας πληθωρικό και πολύπλοκο χαρακτήρα.

Απόλαυσε τη Σοφία από το Οινοποιείο Ευφροσύνη παρέα με πλούσια πιάτα με κρεμώδης σάλτσες.

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

H Σοφία από το Οινοποιείο Ευφροσύνη έχει μέτριο λεμονί χρώμα και έντονα αρώματα βανίλιας, βουτύρου, καπνού, καραμέλας, βερίκοκου, περγαμόντου, αχλαδιού και ροδάκινου.

Στο στόμα έχει μέτριο (+) σώμα, ισορροπημένη οξύτητα και λιπαρή υφή. Μελωμένα εσπεριδοειδή, ώριμα πυρηνόκαρπα φρούτα, βούτυρο, καπνός και φρυγανιά συνθέτουν ένα πολύπλοκο μπουκέτο.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2019
Αλκοόλ 13,4%
Προέλευση Ηράκλειο, Κρήτη
Ποικιλία Chardonnay, Βιδιανό
Αρώματα Βανίλια, βούτυρο, καπνό, καραμέλα, βερίκοκο, περγαμόντο, αχλάδι, ροδάκινο
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 6 Μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 10°C
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΣΟΦΙΑ 2019 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με πένες με κοτόπουλο και κρέμα γάλακτος, φωλιές από καταίφι με μπέικον και τυριά, σολομός με πορτοκάλι

Τάρτα με απάκι κοτόπουλο,ντοματίνια και πιπεριά

  • 1 δόση φύλλο τάρτας
  • 300 gr. φέτα τριμμένη
  • 200  gr. γιαούρτι
  • 100 gr. ανθότυρο
  • 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
  • 100 gr. απάκι κοτόπουλο ψιλοκομμένο
  • 6 τοματίνια cherryψιλοκομμένα
  • 50 gr. φιλέτο ελιάς
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

 

Προψήνουμε την τάρτα τοποθετώντας χαρτί ψησίματος στην επιφάνεια της και από πάνω όσπρια όπως γίγαντες ώστε να μην φουσκώσει η ζύμη κατά το ψήσιμο. Αποσύρουμε την τάρτα από τον φούρνο αφού έχει ροδίσει καλά και παντού.

Σ 'ένα βαθύ σκεύος ανακατεύουμε τα τυριά με το γιαούρτι .

Προσθέτουμε την πιπεριά, το φιλέτο ελιάς και το μισό κοτόπουλο στο σκεύος με τα τυριά και το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά.

Καλύπτουμε ομοιόμορφα την τάρτα με το μείγμα και προσθέτουμε στο τέλος το υπόλοιπο κοτόπουλο και τα τοματίνια.

Τοποθετούμε την τάρτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20 λεπτά.

Στη συνέχεια βγάζουμε από τον φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει για να δέσει η τάρτα με τα υλικά και σερβίρουμε.

 

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}