ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
60k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Σπάνιες Γαίες Βίδια 2021 - Στροφιλία
Στροφιλιά

ΣΠΑΝΙΕΣ ΓΑΙΕΣ ΒΙΔΙΑ 2021 - ΣΤΡΟΦΙΛΙΑ

  Ελλάδα / Αττική
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Από την Ελλάδα αλλά με φιλοσοφία και στυλ που θυμίζει Chablis!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Σπάνιες Γαίες Βίδια Στροφιλιά μπορεί να είναι ένα Chardonnay από τον Ασπρόκαμπο αλλά στη φιλοσοφία και το στυλ του θυμίζει περισσότερο Chablis. Για πολλούς είναι ένα από τα ωραιότερα ελληνικά Chardonnay εμείς απλά σε προκαλούμε να το διαπιστώσεις μόνος σου.

Η Στροφιλιά είναι ένα από τα παλιότερα και ιστορικότερα οινοποιεία της χώρας. Η πορεία του οινοποιείου ξεκίνησε το 1980 από το κοινό όραμα δυο φίλων, του Γιάννη Μαλτέζου και του Αχιλλέα Λαμψίδη. Άρχισαν να σχεδιάζουν το οινοποιείο τους στην Ανάβυσσο και 2 χρόνια αργότερα φτιάχνουν τα πρώτα τους κρασιά στο πατητήρι της οικογένειας Μαλτέζου. Η παλιά στροφιλιά που υπήρχε εκεί βάφτισε και το οινοποιείο τους. Πολλά μπορεί να άλλαξαν από τότε αλλά η Στροφιλιά διανύει πλέον την νέα και πολλά υποσχόμενη εποχή της. Η συλλογή Σπάνιες Γαίες είναι η premium σειρά της Στροφιλιάς και αφορά υψηλής ποιότητας κρασιά, με ιδιαίτερο χαρακτήρα, σε αυστηρά περιορισμένες φιάλες. Το μοναδικό λευκό της σειράς είναι το Σπάνιες Γαίες Βίδια Στροφιλιά και είναι ένα Chardonnay από τον Ασπρόκαμπο Στυμφαλίας. Αυτό το Chardonnay, σε αντίθεση με όσα κυκλοφορούν κατά κύριο λόγο, δεν περνάει βαρέλι αλλά ωριμάζει για σύντομο χρονικό διάστημα με τις λεπτές οινολάσπες του, σε ανοξείδωτες δεξαμενές. Το αποτέλεσμα είναι λεμονάτο, mineral, φρέσκο και απολαυστικό.

Δοκίμασε το Σπάνιες Γαίες Στροφιλιά Βίδια τώρα!

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Έχει απαλό λεμονί χρώμα και ντελικάτα αρώματα λεμονιού, πράσινου μήλου, αχλαδιού, κίτρου, άγουρου ανανά, μοσχολέμονου και ζύμης.

Στο στόμα έχει μέτριο σώμα και δροσιστική οξύτητα. Εσπεριδοειδή μπλέκονται με νότες από άγουρα τροπικά φρούτα, αγιόκλημα, προζύμι και βρεγμένη πέτρα.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2021
Αλκοόλ 13%
Προέλευση Αττική
Ποικιλία Chardonnay
Αρώματα Λεμόνι, πράσινο μήλο, αχλάδι, κίτρο, άγουρος ανανάς, μοσχολέμονο, ζύμη
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 8°C
Παλαίωση 4 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΣΠΑΝΙΕΣ ΓΑΙΕΣ ΒΙΔΙΑ 2021 - ΣΤΡΟΦΙΛΙΑ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Ταιριάζει με μύδια αχνιστά, ceviche λαβράκι, κριθαρότο με λεμόνι, σπανάκι και κατσικίσιο τυρί

Κριθαράκι με σπανάκι, γιαούρτι και γραβιέρα

  • 250 γρ. κριθαράκι
  • 150 γρ. σπανάκι
  • 100 γρ. σέσκουλα
  • 1 πράσο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 ξερό κρεμμύδι 
  • 1 μικρό ματσάκι μυρώνια
  • 2-3 κουταλιές της σούπας άνηθο
  • 1100 ml. ζεστό ζωμό λαχανικών
  • 150 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 
  • 250 γρ. γραβιέρα Κρήτης
  • Φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι

 

Πλένουμε το σπανάκι και το κόβουμε σε χοντρά κομμάτια. Ψιλοκόβουμε τα μυρωδικά, τα κρεμμυδάκια και το πράσο. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σωτάρουμε με 30 ml. ελαιόλαδο, σε βαθύ και ευρύχωρο τηγάνι, για περίπου 1 λεπτό.

Προσθέτουμε το κριθαράκι στο τηγάνι και συνεχίζουμε το σωτάρισμα για 1 λεπτό, ανακατεύοντας συνεχώς. Βάζουμε το πράσο και τα κρεμμυδάκια, ανακατεύουμε για λίγο ακόμη και προσθέτουμε ¼ από το ζεστό ζωμό, αφού χαμηλώσουμε τη φωτιά.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το σπανάκι, τα σέσκουλα, τα μυρωδικα και όσο πιπέρι και αλάτι θέλουμε. Ανακατεύουμε συχνά, προσθέτοντας σταδιακά τον υπόλοιπο ζωμό μέχρι να βράσει το κριθαράκι. Φροντίζουμε να είναι σπυρωτό αλλά όχι στεγνό.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το γιαούρτι, λίγο ελαιόλαδο, την τριμένη γραβιέρα και μοσχοκάρυδο. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε με επιπλέον γιαούρτι και γραβιέρα.

 

 

Εύα Μονοχάρη
Food blogger

Συνδυασμός με κρασί

Ανάλαφρη γεύση, φυτική λόγω του σπανακιού, ζητάει ένα κρασί με φρεσκάδα και φυτικές νύξεις. Θέλεις και αρκετό φρούτο για τη φρεσκάδα. Ένα blend λευκών ελληνικών ποικιλιών όπως το Αηδάνι και η Μονεμβασιά, ένα Ασύρτικο Μαλαγουζιά ή και ένα Sauvignon blanc θα έκαναν τέλεια τη δουλειά.

Δες τις προτάσεις του mySommelier παρακάτω. 

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}