ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 5 Έτη
70k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.800.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
The Stump Jump Sauvignon Blanc 2024 - d'Arenberg
d'Arenberg

THE STUMP JUMP SAUVIGNON BLANC 2024 - D'ARENBERG

  Αυστραλία / McLaren Vale
€10,60
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Φρεσκάδα Αυστραλίας, που δεν περνάει απαρατήρητη!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το The Stump Jump Sauvignon Blanc 2024 του οινοποιείου DArenberg, είναι το λευκό κρασί που θα κάνει τη μετάβαση στον φθινοπωρινό καιρό, παιχνιδάκι! Το οινοποιείο θησαυρός μιας εκ των πιο εμβληματικών περιοχών της Αυστραλίας, η ποικιλία Sauvignon Blanc και ο συνδυασμός τους με τον πιο εκκεντρικό, καινοτόμο και ταλαντούχο οινοποιό της McLaren Vale, Chester Osborn, έδωσαν ένα κρασί που ξεχωρίζει από χιλιόμετρα! Αυτό το Sauvignon φωνάζει Νέο Κόσμο και φέρνει στο ποτήρι σου για πάντα μια καλοκαιρινή διάθεση, φρεσκάδα και ενέργεια, αλλά και την τροπική έκφραση της Αυστραλίας! 

Το οινοποιείο DArenberg, ιδρύθηκε το 1912 από τον Joseph Osborn, και σήμερα βρίσκεται στα χέρια της 4ης γενιάς, του Chester Osborn. Το DArenberg είναι ιδρυτικό μέλος των Australias First Families of Wine και πρωτοπόρος στη βιωσιμότητα, με 70% λιγότερο πλαστικό και χρήση ηλιακής ενέργειας. Όλα τα κρασιά του παράγονται με πιστοποιημένες βιολογικές και βιοδυναμικές μεθόδους, ενώ η πίεση των σταφυλιών γίνεται με την παραδοσιακή πρέσα καλαθιού. Το στολίδι του οινοποιείου είναι ο εντυπωσιακός «Κύβος του dArenberg», ένα πενταώροφο αρχιτεκτονικό θαύμα που συνδυάζει γευσιγνωσία και τέχνη,  μέσα στους καταπράσινους αμπελώνες της McLaren Vale. 

Το The Stump Jump Sauvignon Blanc 2024 είναι ένα μονοποικιλιακό Sauvignon Blanc, από παλαιά αμπέλια στην McLaren Vale και στους λόφους Adelaide Hills. Τα σταφύλια πιέζονται πολύ απαλά με την παραδοσιακή πρέσα καλαθιού και ζυμώνονται σε ανοξείδωτες δεξαμενές, σε χαμηλές θερμοκρασίες. Το αποτέλεσμα είναι ένα κρασί τραγανό, φρέσκο και πλούσια αρωματικό, που ξεχειλίζει από αρώματα τροπικών φρούτων, lime και φρεσκοκομμένων βοτάνων.   

Με απλά λόγια, αν λατρεύεις τα Sauvignon Blanc τότε αυτό πρέπει σίγουρα να το δοκιμάσεις. Ένα μπουκάλι ίσον κανένα, εδώ η μονάδα μέτρησης είναι η εξάδα! 

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Το The Stump Jump Sauvignon Blanc 2024 του οινοποιείου D’Arenberg στη μύτη, έχει αρώματα από φρεσκοκομμένο γρασίδι και λεμονανθό, ενώ στη συνέχεια ξεδιπλώνονται νότες από passion fruit, ροδάκινο, ανανά, lime και κρέμα λεμονιού, με μια διακριτική πικάντικη αίσθηση ginger 

Στο στόμα έχει ελαφρύ προς μέτριο σώμα, με λεμονάτη οξύτητα και γεύσεις από ζουμερό  γκρέιπφρουτ, ακτινίδιο και ώριμα ροδάκινα. Διακριτικές βοτανικές νύξεις και μια πικάντικη νότα πράσινης πιπεριάς, δίνουν ένταση και χαρακτήρα.  

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2024
Αλκοόλ 12%
Προέλευση McLaren Vale, Αυστραλία
Ποικιλία Sauvignon Blanc
Αρώματα Γρασίδι, λεμονανθός, passion fruit, ροδάκινο, ανανά, lime, κρέμα λεμονιού, ginger
Μέγεθος Φιάλης 750 ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 9°C
Παλαίωση 5 χρόνια
Πώμα Βιδωτό
Βιολογικό Όχι

THE STUMP JUMP SAUVIGNON BLANC 2024 - D'ARENBERG

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Απόλαυσέ το με ένα ceviche λαβράκι, σαλάτα με κατσικίσιο τυρί και χυμό εσπεριδοειδών, σπανακόπιτα με φέτα. 

Κοτόπουλο Πικάτα

  • 2 φιλέτα κοτόπουλο (στήθος ή μπούτι)
  • 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 3 ζουμερά λεμόνια
  • 150 ml. λευκό κρασί (κατά προτίμηση Sauvignon blanc ή Ασύρτικο)
  • 150 ml. ζωμό κοτόπουλου ζεστό
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • Ελαιόλαδο
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Κάππαρη
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Αρχικά πολτοποιούμε σε ένα γουδί λίγο αλάτι, μερικούς κόκκους πιπέρι, ξύσμα λεμονιού και 1 μισή κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο.

Κόβουμε τα φιλέτα κατά μήκος με ένα κοφτερό μαχαίρι, δημιουργώντας έτσι 2 φέτες από κάθε στήθος.
Πασαλείβουμε με το μείγμα που ετοιμάσαμε κάνοντας ελαφρύ μασάζ στο κοτόπουλο και στη συνέχεια αλευρώνουμε τα φιλέτα.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο και 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Όταν κάψουν σωτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να πάρει ωραίο χρυσό χρώμα και τα αφαιρούμε από το τηγάνι.

Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε τον ζωμό, όπου πρέπει να καίει ήδη και το κρασί. Αφήνουμε να πάρει καλή βράση και στη συνέχεια ξαναβάζουμε τα φιλέτα στο τηγάνι.

Το αφήνουμε σε δυνατή φωτιά, μέχρι να αρχίζει να πήζει ελαφρά η σάλτσα. Επειδή όσο κρυώνει η σάλτσα θα πήξει ακόμη περισσότερο, μην αφήσετε να εξατμιστεί όλη η σάλτσα.

Προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο, τον χυμό του λεμονιού από τα δύο λεμόνια και μερικές φέτες λεμονιού, ανακινούμε ελαφρά το τηγάνι και προσθέτουμε την κάππαρη.

Το βγάζουμε από την φωτιά, προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε με λεπτά ζυμαρικά, ρύζι ή βραστές πατάτες!

 

Εύα Μονοχάρη
Food blogger

Συνδυασμός με κρασί

Τα βασικά υλικά της συνταγής μας είναι το κοτόπουλο και το λεμόνι. Φωνάζουν για λευκά κρασιά με ένταση, φρέσκα αρώματα και οξύτητα. Sauvignon Blanc και Ασύρτικο έχουν την τιμητική τους. Ιδανικά συνδυάστε το με αυτό που χρησιμοποιήσατε στο μαγείρεμα.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}